cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Pečene jabuke punjene keksom

clock-img

17.12.2010, 13:26

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Baš se spremam da napravim ovo sad!user posted image
To je, inače, mamin recept i ne znam tačno koliko čega ide, pravim ga iz glave, ali probaću da vam opišem.
Jabuke se ogule i izdube skroz (ja ih izdubim što više da bi više stalo punjenja u njih).user posted image
Napravi se sledeća masa i njome se napuni to udubljenje: otopi se margarin, u njega se doda mleveni keks i dosta cimeta (ne mora, ja ga jako volim), naspe se sok od pomorandže i sve se pomeša dok se ne dobije smesa kao za plazma tortu. Možete staviti više margarina, manje soka ili obrnuto, bitno je da se dobije čvršća masa. U to možete dodati orahe, lešnike, suvo grožđe... sve prema ukusu i želji, ja pravim ovako bez ikakvih dodataka.
Deo mase se stavi na dno udubljenja jabuke, pa se ubaci komadić čokolade za kuvanje ili kašičica eurokrema i opet se stavi smesa sa keksom do vrha. Može se sačuvati poklopac od jabuke, pa staviti preko, a ne mora. Moja mama je znala da ih umota u lisnato testo, ja ne volim.
Naulji se pleh, poslažu se jabuke, ubace u rernu i peku 10-15 minuta, ali ne na najjačoj temperaturi da ne bi punjenje zagorelo ako jabuka nema poklopac. Bocnite viljuškom, ja ne volim kad su skroz mekane. Ako volite mekše, ostavite ih još malo u rerni.
Kad se prohlade, može šlag odgore, ne mora, ja ne stavljam.
Jednostavno, brzo i vrlo ukusno, a i zdravo. Kad je Stefan bio mali davali smo mu samo pečenu jabuku, ono okolo, bez punjenja. Sad jede sve redom i podivlja od sreće kad vidi da sam ih pravila. Moj muž ih isto obožava.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

17.12.2010, 13:29

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Da, moja mama zna ponekad da ispeče koru za tortu, poslaže po njoj ovako već napunjene i ispečene jabuke sa keksom, prelije nekim filom, odgore šlag i torta bude ubica.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

17.12.2010, 13:32

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Didy , ovo maora da je jako fino , probacu vrc ovih dana user posted image . Ja volim i same jabuke ali ovako punjene mora da je njamm

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

17.12.2010, 13:54

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Jooooooj de me nadje......

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

clock-img

17.12.2010, 14:09

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Peku se!user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

17.12.2010, 14:12

clock-img

Anoniman

ovo je nesto kao tufahije samo sa keksom. moracu praviti.

clock-img

17.12.2010, 14:13

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Didy, jel ti znaš koji je sad mesec? Pa sad ide Nova godina, slave, Božić. Nagojićemo se ko prasići, još na sve to ti staviš ovakav divan recept user posted image

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

17.12.2010, 14:14

clock-img

Didy

pencil-img

7274


IZVORNA PORUKA: ksena

ovo je nesto kao tufahije samo sa keksom. moracu praviti.



Šta su tufahije?

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

17.12.2010, 14:17

clock-img

Didy

pencil-img

7274


IZVORNA PORUKA: Snelle

Didy, jel ti znaš koji je sad mesec? Pa sad ide Nova godina, slave, Božić. Nagojićemo se ko prasići, još na sve to ti staviš ovakav divan recept user posted image



Ma ovo ti je skroz lagano i ja još pravim "lajt" varijantuuser posted image , bez ikakvih dodataka koji goje, samo ono osnovno.
Inače, vizuelno ne izgleda baš nešto sjajno, ali zato čulo ukusa nadoknadi taj nedostatak.user posted image
Ako mi se gosti najave, prelijem jabuke čokoladom ili stavim šlag odgore. Za nas "domaće" pravim ovako "prirodno".

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

17.12.2010, 14:27

clock-img

Anoniman

tufahije su punjene jabuke, samo sto umesto keksa stavljaju se mleveni orasi, grozdjice (koje ja potopim u rum), secer (neko stavlja i med) i cimet. takodje, neko prvo malo obari jabuke da bi se brze ispekle i bile socnije, a meni je to malo smaranje user posted image

clock-img

17.12.2010, 14:29

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Čula sam za tufahije, ali ih nikad nisam probala i ne znam kako izgledaju.
Hvala.
Ja, inače, ne volim orahe, lešnike, suvo grožđe, smokve i sl. u kolačima, pa ni ne pravim takve. Valjda mi zato niko nikad nije ni ponudio da probam tufahije.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

17.12.2010, 14:36

clock-img

Anoniman

hahah...verovatno! ja obozavam sve navedeno user posted image  pogotovo grozdjice u rumu.

clock-img

17.12.2010, 14:56

clock-img

caca81

pencil-img

642

Pa Didy ovo je FENOMENALNO!!! Ja to odmah danas pravim, imam sve sastojke kod kuće...user posted image user posted image user posted image

clock-img

18.12.2010, 15:23

clock-img

MERYEN

pencil-img

1390

IZVORNA PORUKA: Didy

Da, moja mama zna ponekad da ispeče koru za tortu, poslaže po njoj ovako već napunjene i ispečene jabuke sa keksom, prelije nekim filom, odgore šlag i torta bude ubica.user posted image



I ja ponekad pravim samo sto jabuke punim sa mlevenim orasima koje prethodno poparim sa zasladjenim mlekom,umutim smesu za patispanj i prelijem odozgo stavim slag naravno kad se ispece i ohladi bude blago i prelepo!


_____________________________

Starajte se da imate Boga za prijatelja i nebojte se nista!

clock-img

18.12.2010, 16:33

clock-img

bratzz

pencil-img

982

Didy upravo sam isprobala tvoju varijantu, sad cekam da se jabuke prohlade

clock-img

18.12.2010, 22:08

clock-img

Didy

pencil-img

7274

I? Kakvi su utisci?user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

09.02.2012, 14:23

clock-img

Anoniman

Ja ću da stavim mleveni keks, margarin, sok od jabuke, suvo grožđe i čokoladu za kuvanje, to imam u kući. Uzeću one slatko-kisele jabuke, mislim da su one najbolje za ovo... Neša mi je juče tražio pečenu jabuku, ne znam odakle mu to kad je ja u životu nikad nisam pekla, ali eto, ovo će mu se sigurno dopasti.

< Poruku je uredio Nedja RR -- 9.2.2012 14:24:06 >

clock-img

10.02.2012, 14:38

clock-img

crazymama

pencil-img

2574

ovo mora da se isproba!

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

clock-img

10.02.2012, 15:46

clock-img

Anoniman

Nama se ne dopadauser posted image Baš mi je krivo, tako se lako pravi, i tako fino izgleda, ali mi je ukus potpuno prazan, i ne idu mi kabuke sa keksom i čokoladom. Neša nije hteo da jede, samo je probao, ali je zato kuma uživala, njoj je bilo savršeno.

clock-img

10.02.2012, 15:55

clock-img

crazymama

pencil-img

2574

stvar ukusa...

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

clock-img

10.02.2012, 16:29

clock-img

Anoniman

Naravnouser posted image user posted image

clock-img

10.02.2012, 16:32

clock-img

maca821

pencil-img

3514

user posted image moraću da probam.

_____________________________

Umesto što bih davala sebi razloge zbog kojih ne mogu,dajem sebi sve moguće razloge zbog kojih MOGU…

clock-img

14.02.2012, 11:46

clock-img

Anoniman


IZVORNA PORUKA: ksena

tufahije su punjene jabuke, samo sto umesto keksa stavljaju se mleveni orasi, grozdjice (koje ja potopim u rum), secer (neko stavlja i med) i cimet. takodje, neko prvo malo obari jabuke da bi se brze ispekle i bile socnije, a meni je to malo smaranje user posted image


Ja ih uopste ne pecem samo ih kuvam u sirupu i kad ih napunim(isto ih punim orasima i grozdjicama) zatvorim sa slagom user posted image Moram ih uskoro praviti