cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Paprikas

clock-img

15.12.2009, 12:43

clock-img

Anoniman

Ajde bas cu detaljno (crveno su moja iskustva)
Potrebno je
- pilece meso (na primer: dva bataka, dva karabataka, par krilaca) ja uzmem dva bataka i dva krilca za mene i mog muza dovoljno
- 5 vecih krompira ili 8,9 manjih
- 2 glavice crnog luka
- biber, so, aleva paprika, ulje, vegeta ili zacin C
- paradajz pire - Tomatelo ili slicno a moze i obican kecap
-malo slaninice iseckane (ali nije obavezno)

Priprema
napomena; sprema se brzo ali se dugo krcka

Piletinu umuljati malo u vegetu i ostaviti sa strane. Iseckati crni luk na sitno kao i slaninicu...
U vecoj serpi, na vrucem ulju prodinstati luk sa slaninicom dok onako ne postane staklasto...Kad se prodinsta luk  (ne mnogo...oko 10 minuta uz mesanje) staviti piletinu u luk da se dinsta zajedno sa njim..Smanjiti vatru i pustiti da i meso malo dobije boju sa svih strana (okretati ga...ovde je bitno da meso ne bude mnogo krupno.Ako jeste, ja nozem probodem malo batake da moze toplota i unutra da probije)...
Preko svega posuti malo bibera, soli, vegete (ja stavim i origano)

Kad meso dobije boju ( na primer posle 15 minuta) onda dodam oljusten i  iseckan
krompir...jedan veci krompir ja isecem na pola i opet na pola...
Prelijete sa vodom onako da pokrije krompire i meso (ne mora skroz!!!)...Gledajte da lepo poredjate krompire i meso tako da sve bude onako na dnu...

neka se tako u vodi kuva oko 10 minuta a onda sipajte paradajz pire ili kuvani paradajz, dodajte malo aleve, promesajte i ostavite na tihoj vatri da se krcka...

ne morate vise da ga mesate, neka ga tako neka se krcka...

treba mu otprilike oko 40 minuta - sat vremena...Proveravate viljuskom krompir i meso da li je kuvano...(ja capnem malo mesa pa probam).

kad je kuvano a sos mozda previse redak, onda mozete dodati i zaprsku (brasno i alevu) ili samo malo brasna pa ostavite jos da se krcka...

Paprikas ne treba da bude gust kao sos nego onako...srednje gust...

Poenta je da kad sipate u tanjir mozete viljuskom da izgnjecite krompir u tom softu i da bude onako OK (ne previse vodenasto).

Ide i kupus salata uz njega...ili krastavac kao salata...

Pitajte ako sam nesto smuljala u objasnjavanju.



clock-img

15.12.2009, 12:45

clock-img

Anoniman

mm i ja volimo da je malo ljut tako da ja dodam ili ljut kecap ili ljutu alevu...


clock-img

15.12.2009, 12:47

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Sjajno! ovo cu sebi sutra da pravim a mm ce da copa boranije user posted image

clock-img

15.12.2009, 12:47

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Mmmmmmmm,jami jamuser posted image

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

15.12.2009, 12:48

clock-img

sephora

pencil-img

654

e u pravu si OTI ovo za krompir, jer mm uvek kaže da mi krompir nije dovoljno skuvan, da za paprikaš krompir mora da se duže kuva...

clock-img

15.12.2009, 12:50

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: sephora

e u pravu si OTI ovo za krompir, jer mm uvek kaže da mi krompir nije dovoljno skuvan, da za paprikaš krompir mora da se duže kuva...



nece mu u paprikasu nista skoditi...neka ga neka se kuva (krompir mislim...ne tvoj muz user posted image user posted image user posted image user posted image )...

Nije tesko...idite i po osecaju ...
Samo je bitno da se ne krcka na jakoj vatri.,..nemojte da vri ..nego onako...pa bas kao sto narod kaze : da se krcka

clock-img

16.12.2009, 10:19

clock-img

Anoniman

Moj paprikaš:

Volim da pravim od pilećeg belog, koje iseckam u kockice.
Izdinstam luk (sa soda bikarbonom da bude brže), ubacim kocikce mesa, ostavim par minuta da mesto pobeli. Stavim kašikicu aleve paprike, malo soli, mrvicu bibera, prelijem vodom da prekrije meso i ostavim da se kuva. Ubacim krompir seckan na kocke.
Originalni paprikaš ne treba da ima gust saft, nego treba da bude baš baš tečan (kao supa).

Možete se igrati, pa u sve to recimo dodati i grašak, bude fenomenalno. user posted image


< Poruku je uredio Tasha RR -- 16.12.2009 10:20:30 >

clock-img

16.12.2009, 10:31

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ja upravo krckam moj. Malo sam ga zaljutila onom ljutom alevom, bise super duper!user posted image

clock-img

16.12.2009, 12:16

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: minavb

Ja upravo krckam moj. Malo sam ga zaljutila onom ljutom alevom, bise super duper!user posted image



javi kako izgleda...
Ja to kuvam za dva dana...I danas ce mm to da jede...mirna sam
Nego, mesar me spasio...kad sam kupovala piletinu rekla sam mu da mi treba za paprikas pa mi je on isitnio meso na najbolje komade...
Eto preporuke