cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Paelja

clock-img

25.01.2010, 20:42

clock-img

Anoniman

Ovo je tradicionalno spansko jelo, ali je recept prilagodjen nasem podneblju. U originalu ne ide piletina, nego zecetina ili morski plodovi, tako da moze i sa tim namirnicama da se priprema. Veoma je pikatno, i jaaako ukusno i izdasno. Grasak i kukuruz su fakultativniuser posted image
3-4 komada kobasice od po 5cm, i preseći je po dužini3-4 komada dimljene slanine 5-6 parčadi otkošćene piletine 3 šake pirinča 1l juneće supe u kockici ½ šolje kukuruza ½ šolje graška 1 glavica c. luka isečenog na veće kocke 2 čena sitno isečenog b. luka 1 kašika vegete 1 kašika aleve paprike biber   U veću šerpu, a najbolje vok, sipati ulja da prekrije dno i uključiti na najjaču vatru. Staviti kobasicu i pržiti je 2-3 minuta, pa slaninu još 2 minuta, pa piletinu dok ne pobeli. Smanjiti ringlu na srednju vatru, pa dodati c. i b. luk, vegetu i biber, pa pržiti par minuta uz stalno mešanje. Dodati pirinač i alevu papriku pa dobro promešati i naliti supom da prekrije pirinač. Dodati grašak i kukuruz. Smanjiti na najslabiju vatru i kuvati poklopljeno dok se pirinač ne skuva, a po potrebi dolivati još supe ili vode tako da uvek ima malo tečnosti.Kao i pilav, ne sme da bude suvo, pa ako vam nestane supe, dolijte slobodno vode.Pozeljno je u supu ubaciti malo safrana, ako mozete da dodjete do njega, jer ima poseban smek, ali nije bas neophodan.
Inace, recept je za 5-6 osoba.

clock-img

25.01.2010, 20:43

clock-img

Anoniman

Zasto je ovo ovako ruzno ispalo, sto mi se poremetio postuser posted image

clock-img

25.01.2010, 20:44

clock-img

Anoniman

Jao Neđo u srce me pogodi sa kobasicom...! user posted image
Imali smo nedavno klanje user posted image

clock-img

25.01.2010, 20:45

clock-img

Anoniman

Ona da nezamenjiv smek jelu, ja obozavam ovo jelo, al ga nesto retko pravim, sad sam se setila, pa reko da podelim sa vama, a sutra cu praviti pa postaviti slikuuser posted image

clock-img

25.01.2010, 20:47

clock-img

Anoniman

Mislim da bi nam slika puno značila, nekako nemam predstavu u glavi........user posted image

clock-img

25.01.2010, 20:48

clock-img

Anoniman

Ima jaaako puno sastojaka pa i deluje malo konfuzno, sutra kacimuser posted image

clock-img

25.01.2010, 20:49

clock-img

Dora

pencil-img

3456

To je za mene viša matematika u kulinarstvu...user posted image
Bolje da probam to jelo u nekom restoranu, da imam predstavu kako treba da ispadne...user posted image

clock-img

25.01.2010, 20:51

clock-img

Anoniman

Jako je jednostavno za napraviti, samo ubacujes sastojke redom, pratis recept i nemo's omanuti. Nisam videla nigde u NS to jelo u restoranima, cak i mm koji radi kao konobar je prvi put cuo za to jelo kad sam mu napravila. Pozvacu te na rucakuser posted image

clock-img

25.01.2010, 20:59

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

jooj sister zovi nas na rucak user posted image user posted image   

clock-img

25.01.2010, 20:59

clock-img

Anoniman

meni super zvuci a imam kod kuce i kukuruz i grasak...
ali bi i meni slika znacila...

clock-img

25.01.2010, 21:00

clock-img

Anoniman

Ako dragi dozvoli sutra ovo jelo, koje bas i ne obozava jer ne vole kobaju previse, pozvana si sa sve pratnjom mojom dragomuser posted image

clock-img

25.01.2010, 21:03

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

Ma ja bih tako dosla, bas mi se cini dobro, ali mi je Maki bolestan, pokupio virus neki stomacni izgleda... user posted image a Tale nam je dobio i drugi zubic user posted image i to veceras, jutros ga nije bilo user posted image

clock-img

25.01.2010, 21:06

clock-img

Anoniman

user posted image za Taleta,user posted image za Makija. Onda cu da pravim kad ozdravite.

clock-img

25.01.2010, 21:08

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

aha dogovoricemo se :*

clock-img

26.01.2010, 15:23

clock-img

Anoniman

Evo slike:
sastojci
user posted image

Isprzena kobasica, slanina, meso, luk, pirinac i paprika
user posted image

sa dodatom supom, spremno za krckanje
user posted image

i gotovo
user posted image


Pravila sam bez graska i sa manje aleve, zbog nese, pa bi trebalo da bude malo crvenijeuser posted image