writing-img

Oko za oko, zub za zub

clock-img

27.03.2009, 11:32

clock-img

Anoniman

Iranka će sama oslepeti čoveka koji joj je unakazio lice

Amaneh Bahrami (30) žrtva brutalnog napada kiselinom dobila je na iranskom sudu zadovoljenje: svog pet godina mlađeg napadača Madžida Emovahedija sme da oslepi.
Ona je obećala da će to pravo iskoristiti i da će mu u svako oko nakapati 20 kapi kiseline. Time se završava petogodišnji proces u kom je Bahrami, koja je nakon napada ostala unakažena i slepa, na sudu tražila pravdu.

Detaljnije u 24sata.rs

Dotakli smo sličnu temu u debati o silovanoj devojčici...

Šta mislite o ovome?

clock-img

27.03.2009, 11:35

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

Ja ne znam da li bih mogla izvrsiti to zadovoljenje....

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

27.03.2009, 11:38

clock-img

Sneža

pencil-img

1513

Bože dragi,stvarno strašne stvari,to valjda i jeste neka pravda oko za oko,zub za zub,ali ja lično neznam da li bih mogla oslepeti nekog kiselinom,u stvari bih da imam kiselinu odmah kod sebe kada bi mi neko tako nešto uradio,ali posle pet god.,sumnjamuser posted image

superbrzasnežaheroj

clock-img

29.03.2009, 08:45

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Bože sačuvaj, pa ti ljudi žive 580 godina unazad nije ni čudo da se tako ponašaju i njihovi zakoni su valjda prilagođeni tom vremenuuser posted image
Ne znam samo kako će ta žena živjeti smirena i srećna kad se zadovolji na taj načinuser posted image
U svakom slučaju sam protiv toga da se nasilje rješava nasiljem!

< Poruku je uredio lu -- 29.3.2009 8:50:09 >

clock-img

09.08.2017, 22:18

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Ne znam, ali nisam bas za ovo. Ipak mi je previse to. Nisam ja neka dobrica, ali treba imati granicu.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

09.08.2017, 22:31

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26967

Slazem se.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

09.08.2017, 22:37

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Takođe se slažem! (Sanjicca i ja ispadosmo najgore user posted image )

Ne bez zezanja, kad bi kazne za određena krivična djela bile upravo da se tim napadačima učini isto, mislim da bi ih manje bilo. Tipa silovanja, ovo bacanje kiseline i tako dalje. Kad bi znali da ce da dozive isto, dva puta bi razmislili prije nego što nešto učine. Dakle, ja sam za.

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

09.08.2017, 22:44

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Sanjica se slaze sa "oko za oko, zub za zub" ? user posted image

clock-img

09.08.2017, 22:45

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

Sanjica se slaze sa "oko za oko, zub za zub" ? user posted image

A da mozda se slaze sa tobom user posted image

Znaci samo sam ja ovdje loša user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

09.08.2017, 22:51

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Hahahaha
Ma Choopo, veruj mi, nisam ja uopšte dobrica. Imam listu sta bih nekim groznim ljudima radilauser posted image

clock-img

10.08.2017, 07:43

clock-img

branki*

pencil-img

20828

ne znam...mislim,sad svi citamo ona psiholoska ucenja kako na agresiju se ne sme uzvratiti agresijom,kako onda to samo jos vise raspituje tu neku patolosku stranu u tom nekom...mada,opet ,slazem se i da bi pojedini razmislili dva puta pre nego ucine tako nesto,ako znaju da ce im biti vraceno istom merom.a,opet,sva zlodela se cine u stanju suzene svesti i suzene moci razmisljanja i procenjivanja,pa onda nikakva kazna nece odgovoriti te manijake od gnusnog cina.sta znam...

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

11.08.2017, 10:21

clock-img

krin 40

pencil-img

5658

IZVORNA PORUKA: branki RR

ne znam...mislim,sad svi citamo ona psiholoska ucenja kako na agresiju se ne sme uzvratiti agresijom,kako onda to samo jos vise raspituje tu neku patolosku stranu u tom nekom...mada,opet ,slazem se i da bi pojedini razmislili dva puta pre nego ucine tako nesto,ako znaju da ce im biti vraceno istom merom.a,opet,sva zlodela se cine u stanju suzene svesti i suzene moci razmisljanja i procenjivanja,pa onda nikakva kazna nece odgovoriti te manijake od gnusnog cina.sta znam...

Apsoćutno se slažem

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

clock-img

11.08.2017, 10:34

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Takođe se slažem! (Sanjicca i ja ispadosmo najgore user posted image )

Ne bez zezanja, kad bi kazne za određena krivična djela bile upravo da se tim napadačima učini isto, mislim da bi ih manje bilo. Tipa silovanja, ovo bacanje kiseline i tako dalje. Kad bi znali da ce da dozive isto, dva puta bi razmislili prije nego što nešto učine. Dakle, ja sam za.

Pa tacno tako. A ovi nasi rade naj gnusnije stvari i posle dobiju posebno odeljenje bre kao u hotelu. Ja sam za ! Vratiti istom merom pa bi se dva puta zamislili pre nego sto urade nesto!

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 11.8.2017 10:35:47 >

clock-img

01.09.2017, 17:10

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Slazem se da treba vratiti istom merom, ali bas na ovaj nacin i to odlukom suda? Razumem da to uradis u afektu i da uzvratis na isti nacin, ali da sipas kiselinu nekome u oci i da sud blagonaklono gleda na to. E to ne razumem.

clock-img

13.09.2017, 21:00

clock-img

Dragce86

pencil-img

2625

Ja sam tip koji pamtni nepravdu i nazalost, skoro nikad ne oprasta..Ali se trudim da se uvek sa svima postavim korektno, a ako neko to pogazi, onda to zamerim i pametim...I ne vracam se vise na poverenje sa tom osobom, jer mislim da ko jednom zezne, uvek ce.

clock-img

26.02.2018, 01:36

clock-img

Srecko47E

pencil-img

4591

Sve pamtim ali ovo je preterano.

clock-img

26.02.2018, 11:37

clock-img

Sarav

pencil-img

3861

Ne zaboravljam, ali nisam osvetoljubiva.

Sreća prati hrabre.

clock-img

26.02.2018, 12:37

clock-img

Srecko47E

pencil-img

4591

Ta rec mi je sinoc trebala...

clock-img

27.02.2018, 10:47

clock-img

Dora89

pencil-img

3151

Ja sam za osvetu. Ne što će se time meni vratiti oduzeto, nego ostalima za primer.

clock-img

27.02.2018, 12:34

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Ima samo ar stvari zbog kojih bi bila gora od Hitlera, ma Ausic je blaga kazna.
Silovatelji, pedofili, ubice sa i bez predumisljaja i oni koji omalovazavaju nemocne i zlostavljanje u porodici. Osveta nego sta!
Oko za oko, zub za zub.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

27.02.2018, 12:37

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Slazem se!
Inace nidam ta koja se sveti, brzo se ohladim , ali pamtim.

clock-img

27.02.2018, 12:44

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Pamtim i ne zaboravljam, ne oprastam. Ne trudim se da se svetim, ali osveta se sama nmesti, jer kada precrtam, precrtano je.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

27.02.2018, 13:52

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

Isto - ne zaboravljam, ali nikada necu ,,vratiti" mislim da to karma vec odradi sve

,,Carpe diem"

clock-img

28.02.2018, 09:39

clock-img

Dora89

pencil-img

3151

Za silovatelje da se uvede kastracija!

clock-img

28.02.2018, 16:42

clock-img

Dragce86

pencil-img

2625

Ko moze da zaboravi ide dalje, najsrecniji je, ne truje svoju dusu..volela bih da tu mudrost znam u praksi primeniti..

Poslednji tekstovi

article-img