cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Oblande

  
clock-img

30.05.2019, 21:52

clock-img

dunja RR

pencil-img

30389

Ja mislim da nemamo temu?

Elem, ja ovih dana ko šta radi, dočekujem goste i pravim kolače (i jedem isteuser posted image ), a najviše spremam oblande jer ih S baš baš voli.
Isprobah nekoliko recepata, a najbolji čokoladni mi je ovaj, i puno ispadne, a gosti i kući nose:

300 grama secera
3 dcl mleka
250 grama putera
1 kasikica kakaa
3-4 rebra cokolade (ja stavljam Menaž)
2 vanilin secera
250 grama mlevenih oraha
200 grama mlevenog keksa
1 veliko pakovanje oblandi



U serpu staviti 300 grama secera i dodati 3 dcl mleka da prokuva.
Dodati 1 iseckan puter, kakao i 3-4 rebra cokolade i nastaviti sa kuvanjem na laganoj vatri nekih 10-ak minuta. Umesati zatim 2 vanilin secera.
Ostaviti da se malo prohladi i u mlak fil umesati mlevene orahe i keks.
Mlak fil namazati na oblande (šupljikavi deo na gore okrenuti). Oblande pritisnuti sa necim teskim i ostaviti da odstoje.


Ja sam juče stavila i malko više mleka i 50 gr keksa više, pa su malo ispale mekše oblande, ali gosti kažu da su jo bolje nego one suvlje.


Pravim i sa kafom i sa alvom, ali još tražim idealan recept, kada potrefim, javljam.

clock-img

30.05.2019, 22:42

clock-img

flamingos

pencil-img

25378

Njam,njam,predivne su.

clock-img

31.05.2019, 09:00

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Ja najvise na svetu volim one starinske karamel oblande, gde se mleko i secer satima kuvaju, pa se na kraju ubace orasi i margarin. Jednom probala da ih pravim, nije mi uspelo, mnogo mi se zgusnuo fil. 



_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

31.05.2019, 09:28

clock-img

flamingos

pencil-img

25378



IZVORNA PORUKA: gagana83

Ja najvise na svetu volim one starinske karamel oblande, gde se mleko i secer satima kuvaju, pa se na kraju ubace orasi i margarin. Jednom probala da ih pravim, nije mi uspelo, mnogo mi se zgusnuo fil. 


"Figaro"su predivne,svi ih volimo.I te su lepe,verovatno si duže kuvala.Biće bolje sledeći put.Pozdrav.

clock-img

31.05.2019, 10:39

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Dunja, odlican ti je recept, ja ih nikada nisam pravila ali cu sigurno sada da probam ovaj recept.
Moja mama pravi divne oblande grilijas, posne, boze udavila bih se.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

31.05.2019, 11:08

clock-img

Ana RR

pencil-img

34310


IZVORNA PORUKA: gagana83

Ja najvise na svetu volim one starinske karamel oblande, gde se mleko i secer satima kuvaju, pa se na kraju ubace orasi i margarin. Jednom probala da ih pravim, nije mi uspelo, mnogo mi se zgusnuo fil. 




I moja mama ih obožava. Na badnje veče bi uvek čekala da prođe ponoć da bi ih jela user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

31.05.2019, 11:10

clock-img

Ana RR

pencil-img

34310

Suzi, moja drugarica pravi isto kao ti samo stavlja lešnike umesto oraha. Prelepe su. Ja ih nikad nisam pravila, nekako mi nikad ne padnu na pamet.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

31.05.2019, 11:10

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Najbolje oblande su te starinske.Ja pravim slicno kao Dunja,deca ih vole.

clock-img

13.07.2019, 14:07

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Ja te starinske samo i pravim user posted image
negde sam i napisala recept: litra mleka i 30 dkg šećera, kuva se dobrih sat vremena, da promeni boju, onda se ubaci oko četvrtina margarina - sa puterom je previše mlekasto ali može- i šaka-dve mlevenih oraha, može i štangla čokolade za kuvanje, može umesto oraha lešnik mleveni ili kokosovo brašno i samo da prođe ključ dva i gotovo. Onda se filuju oblatne moraju se "pritisnuti" da se to lepo zalepi. Filuje se strana sa većim kockama.
Prijatno!

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

13.07.2019, 14:16

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Nikada nisam naucila da ih pravim, a recept deluje super

clock-img

13.07.2019, 14:23

clock-img

flamingos

pencil-img

25378



IZVORNA PORUKA: Olga75

Ja te starinske samo i pravim user posted image
negde sam i napisala recept: litra mleka i 30 dkg šećera, kuva se dobrih sat vremena, da promeni boju, onda se ubaci oko četvrtina margarina - sa puterom je previše mlekasto ali može- i šaka-dve mlevenih oraha, može i štangla čokolade za kuvanje, može umesto oraha lešnik mleveni ili kokosovo brašno i samo da prođe ključ dva i gotovo. Onda se filuju oblatne moraju se "pritisnuti" da se to lepo zalepi. Filuje se strana sa većim kockama.
Prijatno!

Super ti je recept.Pravim ih na razne načine

clock-img

13.07.2019, 14:40

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Ja nisam dugo pokusavala, ali cu da probam

clock-img

13.07.2019, 15:15

clock-img

doramar11

pencil-img

1138

Olga, jako lep recept :) Isprobacemo.

clock-img

13.07.2019, 15:16

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Moja nana sprema najlepse na svetu, omiljena poslastica detinjstva

clock-img

13.07.2019, 16:45

clock-img

doramar11

pencil-img

1138

Bakin kolac. Oblande me bas podsecaju na detinjstvo :)

clock-img

13.07.2019, 16:46

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

I mene, ukus detinjstva

clock-img

13.07.2019, 17:47

clock-img

isidora88

pencil-img

11471



IZVORNA PORUKA: Olga75

Ja te starinske samo i pravim user posted image
negde sam i napisala recept: litra mleka i 30 dkg šećera, kuva se dobrih sat vremena, da promeni boju, onda se ubaci oko četvrtina margarina - sa puterom je previše mlekasto ali može- i šaka-dve mlevenih oraha, može i štangla čokolade za kuvanje, može umesto oraha lešnik mleveni ili kokosovo brašno i samo da prođe ključ dva i gotovo. Onda se filuju oblatne moraju se "pritisnuti" da se to lepo zalepi. Filuje se strana sa većim kockama.
Prijatno!




Olga da li je fil jako tecan? Ja sam jednom pravila i fil je bio kao voda redak i sve je curilo, u sustini nista fila nije ostalo u oblatnama,sve je iscurilo :(

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

13.07.2019, 18:02

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Meni su najlepse one koje se kao u rolat zaviju, sa visnjama i cokoladom .

clock-img

13.07.2019, 19:37

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Isidora ako je bio jako tečan trebalo je još da se kuva, on bude redak al ne da iscuri. Ređi od meda ali ne puno jer će se jako ukuvati pa ga neće biti dosta

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

14.07.2019, 08:01

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Ali kako zene to spremaju, prste da polizes, moja nana prva

clock-img

14.07.2019, 10:42

clock-img

doramar11

pencil-img

1138

Obozavam sa lesnikom ili bademom.

clock-img

14.07.2019, 10:45

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Ili orasima najmi

clock-img

02.08.2019, 06:34

clock-img

Duškić

pencil-img

9617

Volim oblande
Ih , mame nase su znale sta valja.
Ja najvise volim tri varijante, sa zutim i grnim filom user posted image ,
Klasika sa orasima mlekom i suvim grozdhem i ona karamel sa orasima, svi ih razlicito zovemo.user posted image

clock-img

02.08.2019, 08:08

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Ma nista lepse, najvise volim kad me nana iznenad i donese dve "table" njam , meni nikad tako ne ispadnu

clock-img

05.08.2019, 13:34

clock-img

Duškić

pencil-img

9617

Sad je za slavu pravila prijateljica oblandu, toliko je ukusna bila da nemam reci.