cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Nutella Torta

clock-img

14.02.2010, 01:20

clock-img

Delijagirl

pencil-img

1701

E ovo sam ja pravila za mmjev rodjen dan napisacu original i moju priredbu ... I hvala LU sto mi je pomogla da sam tu tortu uopste digla user posted image user posted image user posted image Postupak vam je isti za obe razlicice

Kore :
6 jaja
12 dag secera
18 dag brasna
1 prasak za pecivo
1 vanili secer
4-5 kasika Nutelle

Fil :
500ml slatke pavlake
5 kasika nutelle

Preliv :
2dl vode
5 kasika secera

Postupak:
Razdvojite žumance i belance i u svaku sipate pola kolicine secera. Iz belacenta ulupate tvrd sneg a zumance ulupate sa secerom i zatim dodate nutellu. Posle toga u zumance i nutellu dodate 1/3 snega lagano izmesate i polako dodavate brasno sa praskom za pecivo. Kad dobijate sjedinjenu masu dodate preostali sneg i sjedinite smesu. Stavite u namascenu tepsiju i pecete na 180 stupnjeva oko 30 minuta (zavisi od rerne tako da proverite za nozem ili cackalicom) Kada se kora ohladi presecete je na 3 dela i navlazite bisvit sa prelivom. Ulupate slag i negdje kad je na pola ulupan dodate nutelu (preporucuje se da bude malo tekuca da se lepse izmesa). Onda filujete kora pa 1/3 fila pa kora pa 1/3 fila pa kora i na vrh ide preostali fil i to vam je to user posted image A kolko sam uspela da procitam to vam je za onu okruglu tepsiju sa presekom 26cm :)

Moja razlica sa Lu-inom pomocjom ide ovako:

Kore :
8 jaja
8 kasika zutog secera
8 kasika brasna
1 prasak za pecivo
5 kasika finetija (jer je u pola jeftiniji od nutelle a meni je isti ukus)

Fil :
1 l slatke pavlake
5 ili 6 kasika finetija

Preliv 1 :
Mleko
aroma ruma

Preliv 2 :
Cokolada za kuvanje

Premaz :
Dzem od Brusnice

Ja sam pravila kore u velicini tepsije iz rerne i pravila sam 2 puta kore jer mi se iz nekog razloga nisu dovoljno digle da bi to presekla (Naucicu jos) kad su bile pecene prelila sam jih sa mesavinom mleka i arome ruma i ostavila da se olade potom sam odsekla ono malo skarta sa ruba i premazala stranice koje su bile u dodiru sa filom sa dzemom od brusnice em sto onda fil ne nestane u akciji nekde u kori em sto je brusnica malo kisela pa razbije onu secernost cele torte. Onda sam stavila fil i ono sto je ostalo namazala oko torte i umutila jos jedan fil za tortu od vanila sto sam imala cisto da lepo izgleda. Napravila sam ono cokoladu za preliv 2 i prelila celu tortu sacekala da se cokolada ohladi i stvrdi i sa ostatkom fila za tortu od vanila okrasila tortu i to je valda to :)

Evo konacni produkt :)
user posted image

Ovako izgleda iznutra
user posted image

I slavljenik je bio zadovoljan user posted image
user posted image




_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

clock-img

14.02.2010, 11:09

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ma bravo DGuser posted image user posted image user posted image
Mogu misliti kako se slavljenik oduševiouser posted image

Poslednji tekstovi

article-img