U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.
E ovo sam ja pravila za mmjev rodjen dan napisacu original i moju priredbu ... I hvala LU sto mi je pomogla da sam tu tortu uopste digla Postupak vam je isti za obe razlicice
Kore : 6 jaja 12 dag secera 18 dag brasna 1 prasak za pecivo 1 vanili secer 4-5 kasika Nutelle
Fil : 500ml slatke pavlake 5 kasika nutelle
Preliv : 2dl vode 5 kasika secera
Postupak: Razdvojite žumance i belance i u svaku sipate pola kolicine secera. Iz belacenta ulupate tvrd sneg a zumance ulupate sa secerom i zatim dodate nutellu. Posle toga u zumance i nutellu dodate 1/3 snega lagano izmesate i polako dodavate brasno sa praskom za pecivo. Kad dobijate sjedinjenu masu dodate preostali sneg i sjedinite smesu. Stavite u namascenu tepsiju i pecete na 180 stupnjeva oko 30 minuta (zavisi od rerne tako da proverite za nozem ili cackalicom) Kada se kora ohladi presecete je na 3 dela i navlazite bisvit sa prelivom. Ulupate slag i negdje kad je na pola ulupan dodate nutelu (preporucuje se da bude malo tekuca da se lepse izmesa). Onda filujete kora pa 1/3 fila pa kora pa 1/3 fila pa kora i na vrh ide preostali fil i to vam je to A kolko sam uspela da procitam to vam je za onu okruglu tepsiju sa presekom 26cm :)
Moja razlica sa Lu-inom pomocjom ide ovako:
Kore : 8 jaja 8 kasika zutog secera 8 kasika brasna 1 prasak za pecivo 5 kasika finetija (jer je u pola jeftiniji od nutelle a meni je isti ukus)
Fil : 1 l slatke pavlake 5 ili 6 kasika finetija
Preliv 1 : Mleko aroma ruma
Preliv 2 : Cokolada za kuvanje
Premaz : Dzem od Brusnice
Ja sam pravila kore u velicini tepsije iz rerne i pravila sam 2 puta kore jer mi se iz nekog razloga nisu dovoljno digle da bi to presekla (Naucicu jos) kad su bile pecene prelila sam jih sa mesavinom mleka i arome ruma i ostavila da se olade potom sam odsekla ono malo skarta sa ruba i premazala stranice koje su bile u dodiru sa filom sa dzemom od brusnice em sto onda fil ne nestane u akciji nekde u kori em sto je brusnica malo kisela pa razbije onu secernost cele torte. Onda sam stavila fil i ono sto je ostalo namazala oko torte i umutila jos jedan fil za tortu od vanila sto sam imala cisto da lepo izgleda. Napravila sam ono cokoladu za preliv 2 i prelila celu tortu sacekala da se cokolada ohladi i stvrdi i sa ostatkom fila za tortu od vanila okrasila tortu i to je valda to :)