cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice

  
clock-img

25.03.2009, 16:21

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437


Kada spremate ručak... neophodno je...

- da se ne okrećete naokolo dok držite kesu makarona... sve može završiti na podu
- da, ako već kuvate bolognese sos, proverite ima li paradajza u kući...

.... imate neki savet? user posted image

clock-img

25.03.2009, 16:23

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

user posted image  user posted image  vidim bice trk do prodavnice user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.03.2009, 16:25

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

ma... sipala sam kečap i vodu...
ne mogu da verujem, probala upravo.. uopšte nije loše user posted image

clock-img

25.03.2009, 16:26

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

Evo resenja! user posted image   dodaj malo origana i suvog persuna i bice mljac, mljac!

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.03.2009, 16:29

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

Evo jednog saveta (koji sam napisala i u receptu za lovacke snicle)

Kada dinstate luk dodajte malo praska za pecivo, luk ce se bukvalno istopiti i bice gotov za minut! Super fora ako ste u zurbi!

A da se ne bi cela kuca osecala na luk, dok se dinsta stavite nekog zacina (origano, najbolja je mesavina italijanskih zacina) i sve ce mirisati na biljcice!

< Poruku je uredio Ana80 -- 25.3.2009 16:31:25 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.03.2009, 16:32

clock-img

prase

pencil-img

1107

Super što si nazvala temu "nekoliko dobrih saveta za domaćice" a ne "nekoliko saveta za dobre domaćice" jer ovo drugo meni nikada nije imalo smisla - pa dobrim domaćicama i ne trebaju saveti user posted image

Elem, evo mojih saveta:
- ne gledajte na sat ako u ruci na kojoj je sat držite šolju sa kafom, ili šerpu
- kada nešto što ne bi trebalo da ključa počne da ključa, ne gledajte ga sa zaprepašćenjem nego smanjite temperaturu
- (malo out of date) ne verujte u lonce u kojima ne kipi mleko
- ne mlatite rukama kada pričate kao što obično mlatite ako imate nešto u ruci
- ne pokušavajte da obrišete jednu tačkicu sa pločica dok mikser još uvek držite u drugoj ruci
- generalno, ne činite ništa što počiva na "valjda" i "možda", pogotovo ako ste pozvali goste na večeru

E sad malo ozbiljniji...
- kada pečete palačinke, gotove palačinke okrećite svaki put kada dodajete novu na slog - tako će sve ostati tople
- testo za palačinke se vremenom zgušnjava, povremeno dodajte po malo tople vode (ako pravite mnogo komada)
- dodajte pola kašičice šećera kada pržite luk za dinstanje, neće zasladiti jelo ali će luk da počne da se cakli kada je spreman
- u džezvu sa kuvanom ("turskom") kafom dodajte par kapi hladne vode i pustite je da se malo "odmori": tako ćete izbeći talog u šoljama (onda ne može da se gleda u šolju, ali ja više volim kafu bez taloga)
- u čaj se dodaje toplo a ne hladno mleko, ukus je drastično drugačiji
- koristite papir za pečenje i sve druge prednosti 21. veka - bez obzira što naše bake nisu tako radile, rezultat je isti a manje je posla

Ma, ima tih saveta milion... Zato se kuvanje uči od kada vas mama pusti u kuhinju pa do kraja života user posted image

_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

clock-img

25.03.2009, 16:39

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

ovo sa kafom nisam cula, bas cu da probam user posted image

clock-img

25.03.2009, 16:39

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Ana80


Kada dinstate luk dodajte malo praska za pecivo, luk ce se bukvalno istopiti i bice gotov za minut! Super fora ako ste u zurbi!



Ja dodajem soda bikarbonu... bude suuuuuper!!! user posted image

clock-img

25.03.2009, 16:40

clock-img

prase

pencil-img

1107

A evo i članka koji prikazuje kako je dobra domaćica izgledala 1955. godine:

The good wife's guide

... sa sve epilogom: "A good wife always knows her place" user posted image

_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

clock-img

25.03.2009, 16:41

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

IZVORNA PORUKA: Ana80


Kada dinstate luk dodajte malo praska za pecivo, luk ce se bukvalno istopiti i bice gotov za minut! Super fora ako ste u zurbi!







Ja dodajem soda bikarbonu... bude suuuuuper!!! user posted image





To je dobro za one koji bas i nisu ljubitelji luka!

< Poruku je uredio Ana80 -- 25.3.2009 16:42:08 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.03.2009, 16:43

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

soda bikarbona se moze dodati u bilo koje povrce da se brze skuva

clock-img

25.03.2009, 16:50

clock-img

Brisani korisnik

pencil-img

-4166

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

25.03.2009, 23:27

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

Ja zanam samo jedan trik, a to je u puding da se doda mala kašičica brašna, da se ne stvaraju grudvice...

Skromno od mene, ali razbih glavu da se nečega setimuser posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!


clock-img

26.03.2009, 02:46

clock-img

kumara

pencil-img

1426

user posted image user posted image user posted image Bravo za temu!!! Ala ste me nasmejale!! Ali i naucile neke korisne stvari!!!

clock-img

26.03.2009, 08:06

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Ovo verovatne znate, ali hajde da napišem:

- fleke od crnog vina se skidaju belim vinom
- fleke od kafe se skidaju hladnom vodom

(imala sam osecaj da znam gomilu "trikova" ali sad ne mogu da se setim nijednog user posted image )

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

26.03.2009, 08:16

clock-img

Anoniman

I fleke od krvi se peru hladnom vodom.

clock-img

26.03.2009, 14:55

clock-img

Anoniman

Kako skinuti tragove drvene bojice sa belog nameštaja?

Gumicom za brisanje. user posted image user posted image user posted image

clock-img

26.03.2009, 15:14

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

 
taj će vam savet 100% dobro doći user posted image user posted image user posted image v

clock-img

26.03.2009, 15:24

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Ako hoćete da šlag na torti duže traje i da bude čvršći pravite ga sa kiselom vodom
Ukus jeste malo drugačiji, ali šlag neće splasnuti posle dva dana stajanja u frižideru user posted image

Kada kuvate kupus (svež) obavezno daodajte i kašiku šećera. Brže omekša i bude ukusnije

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

26.03.2009, 15:57

clock-img

Lu

pencil-img

15094

U mesne okruglice stavite prašak za pecivo ili sode i neće se raspasti pri kuhanju u sosuuser posted image
Koliko smo puta spomenuli soduuser posted image

clock-img

26.03.2009, 16:00

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

kada smo vec kod sode, da kazem da mm procisti sinuse sa njom user posted image

clock-img

26.03.2009, 16:03

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: lilly.79

kada smo vec kod sode, da kazem da mm procisti sinuse sa njom user posted image



Ozbiljno a kakouser posted image  
Moj često ima problema iste vrsteuser posted image

clock-img

26.03.2009, 16:05

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

cek, nacicu temu o sinusima pa cu ti tamo odgovoriti

clock-img

26.03.2009, 16:08

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

jel nema tema o sinusima ili je ja ne nalazim user posted image

clock-img

26.03.2009, 16:15

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

nisam nasla, pa cu staviti ovde, pa neka neko prebaci..
za zacepljene sinuse- napravi se rastvor sode bikarbone i uzme se u saku tog rastvora i usmrče-na nos 2-3 puta pa se saceka oko minut-2 kada treba da krene balavljenje i oslobadjanje sinusa od tog sekreta, odmah se oseti olaksanje.. zvuci sasavo ali deluje user posted image