cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Naučite dete da kontroliše osećanja

clock-img

24.04.2009, 08:08

clock-img

Anoniman

Često gledamo na svoju decu kao na vesele male ljude bez briga. Ali i deca mogu da budu pod stresom. Ne samo da mogu osećati teskobu zbog onoga što se dešava u njihovom svetu - zbog škole, prijatelja, pritiska vršnjaka - već mogu da ih snažno potresaju i spoljašnji faktori poput rata, prirodnih katastrofa i drugih loših događaja u svetu.

Zapravo, lista faktora koji doprinose stresu kod dece može da bude prilično dugačka. Mnogi uzroci stresa su rezultat porodičnih problema, poput razvoda roditelja, smrti ili otkaza jednog od roditelja, ali postoje i manje vidljivi faktori, poput selidbe u drugi grad ili rođenje brata ili sestre.

Kao roditelj, možete da obratite više pažnje na to šta je normalna količina teskobe za vaše dete, a šta nije. Ako primetite nešto neuobičajeno, probajte da sledećim tehnikama pomognete detetu da se bolje nosi sa tom situacijom.
Više o spomenutim tehnikama OVDE

clock-img

24.07.2016, 10:50

clock-img

wivern

pencil-img

8800

Ne znam kako ranije nisam videla ovu temu.
Sjajan tekst, samo bih ja izmenila naslov.
Ne treba kontrolisati osecanja nego ih pravilno kanalisati.
Nikako ih sputavati, ogranicavati i kontrolisati.
Detetu je potrebno da zna i da ima pravo da bude ljuto, povredjeno, srecno, da zna da nije sramota plakati ako ti se place

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

clock-img

31.03.2017, 09:48

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24781

A sta uraditi kad su detetu svi krivi kad se naljuti? To me jako nervira kod sina. Ako je nervozan, ljut u stanju je da prema svima bude bezobrazan i drzak. Non stop mu pricamo da drugi nisu krivi zbog toga što se on tako oseca, ali ne vredi user posted image

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

28.04.2017, 11:49

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Ivana on je sad u teskim godinama.
Po meni pomaze samo prica,mozda tebi djeluje da mu na jedno udje a na drugo uvo izadje ali ja mislim da oni sve cuju samo moraju malo ignorisati

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

28.04.2017, 11:55

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Kod nas je talav slucaj sa H
Bas pre neki dan komsija prica o mojim devojcicama kako su fine bla blaa a li H kad je ljuta samo se umusi i ne javi se ..tada su joj svi krivi.

clock-img

28.04.2017, 12:22

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26983

Ivana, kod nje je sad prisutan pubertet. Jel bio takav ranije?

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

20.06.2017, 19:01

clock-img

Dragce86

pencil-img

2625

Uh, covek i sam nekad to tesko uradi, tj.primeni na sebi. Sa decom mora da ima jos mnoogo vise strpljenja i stalno da ponavlja sta je dobro, sta valja sta ne, stalno da savetuje dok ne ostane bez glasa :))