cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Musaka sa kiselim kupusom

clock-img

31.05.2011, 10:38

clock-img

JMPM

pencil-img

2751

Potrebno je-

1 glavica kiselog kupusa
oko 700 g mlevenog mesa (po izboru)
1  1/2  solja pirinca
4 glavice luka
solja kuvanog paradajza
ulje,aleva slatka paprika,malo chilija,karija,vegete

Priprema-

Iseckati luk sto sitnije,staviti malo ulja u serpu i zagrejati.Ubaciti luk i zacine da se prodinsta,dodati pirinac i meso,malo dinstati i zaliti sa soljom vode da fino krcka.Vode dolivati u slucaju da treba,ako pirinac popije.Krckati oko 25 minuta uz mesanje povremeno.Kada je skoro gotovo dodati kuvani paradajz da se fino sjedini.Skloniti sa vatre posle par minuta.
Oprati i iceskati glavicu kupusa na komadice.U podmazanu tepsiju uljem staviti jedan red seckanog kupusa pa red mesa i tako do kraja dok se ne potrosi cela masa.Ostaviti da gornji red bude kupus.Zaliti sa soljom vode i ubaciti u rernu na 200 stepeni oko 40 minuta,dok ne porumeni i omeksa kupus.
Prijatno user posted image

clock-img

31.05.2011, 10:40

clock-img

Anoniman

Pretpostavljam da ima ukus slican sarmi, a ja sve sto je slicno sarmi volimuser posted image user posted image user posted image

clock-img

31.05.2011, 10:42

clock-img

JMPM

pencil-img

2751

Bas tako Vero.Dosla sam na ovu ideju neki dan,jer sam imala jednu glavicu kupusa kojoj su listovi bili nekako iseckani pa nisam mogla zaviti klasicnu sarmu user posted image . Krompir ne volim,tako da mi je ova musakica ispala vrhunska user posted image