cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Musaka

  
clock-img

13.04.2009, 14:39

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437


Treba nam:

  • oko 9 većih krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • od 500 do 700 g mlevenog mesa (ja kupim mešano)
  • 400g kisele pavlake ili mleka
  • 2 jajeta
  • začini (vegeta, so ...)

Skuvaš krompir. Ja volim da kuvam bez ljuske, mada se preporučuje kuvanje krompira u ljusci, pa se onda krompir guli kad je skuvan.

Dok se krompir kuva, upržiš luk, na njemu mleveno meso, dodaš začine po želji (vegeta, so)... neki tu dodaju i povrće itd.

U vatrostalnu posudu ili neku drugu posudu koja može u rernu reža se red krompira sečenog na kolute, pa red mesa, red krompira, red mesa, red krompira.

U odvojenoj posudi umuti se dva jajeta i doda im se pola litra mleka ili kisele pavlake. Sve to se umeša da bude tečno i musaka se prelije time tako da tečnost prelije sve slojeve.

Peče se u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta odnosno toliko, da se gore napravi zlatno žuta korica.

user posted image

clock-img

13.04.2009, 14:41

clock-img

mamanp

pencil-img

1445

Kako se blizi vrijeme rucku smazala bih je za casuser posted image

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

clock-img

13.04.2009, 14:41

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

hehe, ja danas pravim musaku, njam, njam...

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

13.04.2009, 14:43

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

Svaka čast!

Ja nisam nikada kuhala krompir za musaku, niti pržila meso i luk u tavi...

Ja to sve presno redam i pečem u rerni...

A sad razmišljam kako je ovaj način puno bolji! Znaš da je krompir gotov, ne može biti presan nikakouser posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!


clock-img

13.04.2009, 14:43

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Eugi, moram priznati da prvi put čujem za tvoj način spremanja musake user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

13.04.2009, 14:44

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

E jeste.... istina je!
Neki ređaju presan krompir kao eugi, pa se sve to zalije supom i peče oko 2 sata u rerni.

Evo još jedna slička

user posted image

clock-img

13.04.2009, 14:45

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Uh,uh... jedva čekam moju musaku user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

13.04.2009, 14:47

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ali ja dok pržim meso i luk dodam malo origana i neke italijanske mešavine začina i na kraju kašičicu mlevene paprike! Ih, što bude dobro!!!

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

13.04.2009, 14:47

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

IZVORNA PORUKA: guppy RR

E jeste.... istina je!
Neki ređaju presan krompir kao eugi, pa se sve to zalije supom i peče oko 2 sata u rerni.



Upravo tako! Živo mučenjeuser posted image user posted image user posted image

Odlično izgleda ova tvoja musaka, njammmmmmmmmmmuser posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!


clock-img

13.04.2009, 14:48

clock-img

Anoniman

I ja ređam presno.

clock-img

13.04.2009, 14:51

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

I ja nekad ređam presan krompir, ali koliko sam shvatila Eugi ne prži luk i meso već i to stavlja presno user posted image ili nisam shvatila?

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

13.04.2009, 14:53

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

e to ne znam kako ide user posted image uvek sam razmišljala samo o krompiru... 

clock-img

13.04.2009, 14:54

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

IZVORNA PORUKA: Ana80

I ja nekad ređam presan krompir, ali koliko sam shvatila Eugi ne prži luk i meso već i to stavlja presno user posted image ili nisam shvatila?



U meso iseckam luk sitno, ili ga narendam, i tu stavim i malo hleba sredine umočene u vodu, i tu utrpam začine, i sve smešam i redam presno, kao i krompir koji samo tanje isečem na ploške...


_____________________________

ŽENA JE STENA!


clock-img

13.04.2009, 14:59

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Znači dobro sam razumela!

Ja volim prvo da doooobro izdinstam luk, pa ubacim meso, kad potamni dodam začine - vegetu, biber, vrlo malo origana i nekog ital. začina, ostavim još da se dinsta ako treba dolijem malko vode i na kraju dodam alevu papriku. Sve normalno ređam i na kraju prelijem isto kao i guppy. Volim kad je sočna musaka, ne volim kad je suva.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

13.04.2009, 15:01

clock-img

Mery

pencil-img

230

Ja pravim sa prijesnim krompirom ali meso sa lukom i zacinima (ponekad narendam i malo mrkvice) proprzim prije slaganja. Slazem u tri sloja: krompir (nekoliko redova) pa meso pa opet krompir nekoliko redova. Zalijem umucenim jajima i mlijekom pred kraj pecenja.

clock-img

13.04.2009, 15:02

clock-img

Mery

pencil-img

230

Zaboravila, krompir sijecem na tanje kolutove da to sve bude iste visine kao tvoja gupi.

clock-img

13.04.2009, 15:03

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Mmmmmmmmmmmm
trebale bi još koji recept da menjamo, probaću sledeći put neku variaciju ove musake, njam njam.

clock-img

13.04.2009, 16:01

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Ja od kako sam otkrila onu griz musaku sa tikvicama umesto krompirima, ne sećam se kad sam napravila ovu klasičnu. Guppy, odlično izgleda user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

13.04.2009, 16:20

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

A sad pravac rerna user posted image   zaboravila sam da dodam da odozgo uvek pospem parmezan i ukrasim peršunom ili vlašcem!

user posted image

< Poruku je uredio Ana80 -- 13.4.2009 16:22:22 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

13.04.2009, 17:26

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Gotova musaka user posted image

user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

13.04.2009, 18:37

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Bravo Anuška!!!!

clock-img

13.04.2009, 18:47

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Joj ja postim na vodi ove nedelje crkoh već gladnauser posted image .

clock-img

27.03.2010, 20:41

clock-img

Anoniman

Moj recept za musaku
Prvo sam izdinstala crni luk sa mlevenim mesom i dodala pirinac (kao za sarmu ili punjene paprike). Naredjala sam dva reda krompira seckanog na krugove u posudu (koja ide u rernu), zatim sam to meso sipala preko krompira i opet naredjala oko dva reda kropmira. Umutila sam 2 jaja sa pavlakom, biberom i vegetom i prelila preko kropmira, stavila u rernu i to se krckalo malo vise od sat vremena!

clock-img

27.03.2010, 21:10

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

IZVORNA PORUKA: guppy RR


Neki ređaju presan krompir kao eugi, pa se sve to zalije supom i peče oko 2 sata u rerni.



Moje ooomiljeeeno jelo !!!! A i MM!!!!
Ni ja ne kuvam krompir..ali u serpicu sipam maaalkice vode  koja ispari i nikad mi se nije desilo da mi krompir ostane ziv jer je poklopljeno samo otvorim pred kraj da zapecem i kad prelijem jajima !

clock-img

22.09.2010, 09:24

clock-img

pepino

pencil-img

2296

E ovako ja pravim musaku,pored one najobicnije sa fasiranim mesom i krompirom,malo cu pisati neuredno,ali ako kome sta bude nejasno neka pita:

Jedno 4-5 patlidzana (sve zavisi u kolikoj tevsiji pravite,ovo je za malo vecu) ogulim,isjecem na kriske,sto tanje to bolje,dobro ih osolim,poredam u plasticnu zdjelu,odozgo stavim nesto tesko da ga pritisne,da ispusti sav sok,svu gorcinu,to ostavim preko noci,ujutru jos ga malo iscjedim rukama,znaci bitno je da ga sto vise iscjedite!
Pohujem ga u brasno pa u jaja i proprzim u tavi.
U drugu tavicu uzmem 500g mljevenog mesa (junetina,teletina,po zelji) izdinstam ga sa bijelim i crvenim lukom,biber,so,vegeta,stavite sve zacine koje volite...
500 g rize skuvam,pa kada je sve gotovo sjedinim meso i rizu.
Skuvam 3-4 jaja i isjecem na kriske,takodje svjezi paradajz isjeci na tanke kriske.
U veliku dublju tevsiju redjati pohovani patlidzan,kao koru za kolac,bitno je da ga izravnate,da nema puno rupica,pa red tog mesa i rize,preko par komadica kuvanog jajete,pa paradajza,pa opet sve tako,ponavljati redosljed onoliko koliko imate materijala,odozgo zaciniti sa pavlakom i jajetom,ili kajmakom,ko sta voli,zapeci jedo pola sata na nekih 180 stepeni odprilike.
Malo je jace jelo,ali meni jako ukusno,kuvana jaja meni daju poseban smek,da nije njih ne bi mi bilo tako ukusno!