cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Mil fej

  
clock-img

15.03.2013, 10:54

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Moj omiljeni kolac,ali nemam recept koji mi se svidja vec stalno kupujem.Nasla sam na internetu neke nase recepte ali nje to to.Pa ako neko zna lep recept nek piseuser posted image

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

15.03.2013, 11:49

clock-img

MarijaBg

pencil-img

3138

mmmmm, ovo sam prvi put probala u Francuskoj, savrsen je... Kod nas nisam nasla takav, tamo ima puuuno korica, a i bukvalan prevod je 1000 kora... Krem je slican onom za krempite ili princes krofne user posted image

clock-img

15.03.2013, 11:51

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

mmm nisam nikad probala moracu ga probati :)

clock-img

15.03.2013, 14:30

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Da,ima puno korica(lisnato testo) i krem od zumanaca i vanile,i stavlja se voce(ja volim sa malinama).
Ovaj koji kupujem ima i slatku pavlaku,pa bude kremast a izmedju one korice i kiselkaste maline,mnam,mnjam......

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

15.03.2013, 14:32

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

pa ja moram mamu da pitam , ja nisam bas neki ljubitelj
al kad mi da pouzdan recept ( mislim , koliko kad meni nije nesto ) ja cu da stavim user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

15.03.2013, 14:33

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

user posted image

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

15.03.2013, 14:53

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Francuski krem(recept sa interneta njihov)
475ml mleka
50g belog secera
2 zumanca
1 celo jaje
30g gustina
65g secera
30g butera
5ml vanile ili stapic
To je za 8 porcija
U serpi se pomesa secer(50g) i mleko i pusti se da provri.
U drugoj posudi se umute zumanca,jaje,pomesa se sa secerom i gustinom dok ne postane glatko.Malo mleka sipati u tu ciniju da se jaja ne pretvore u kajganuuser posted image Onda to sipati u mleko i kuvati dok se ne zgusne.Dok je vruce umesati vanilu i buter pa ohladiti....

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

15.03.2013, 15:09

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Kad smo vec kod Francuske recept za kroasaneuser posted image
5g suvog kvasca
45ml tople vode
220g brasna
8g belog secera
9g soli
160ml toplog mleka
30ml biljnog ulja
150g rashladjenog butera
1 jaje
15 ml vode
Pomesati kvasac,toplu vodu i 1 kasicicu secera,pa pustiti da nadodje.Sipati brasno u posudu za mesenje.U mleko umesati 2 kasicice soli i secera.Pomesati sa brasnom zajedno sa kvascem i uljem.Mesiti dok ne postane glatko.Pustiti da naraste tri puta vece nego sto je bilo,ispumpati nezno pa opet nek naraste duplo.Premesiti nezno pa ohladiti 20 min.
Puter umutiti da bude lak za mazanje,ali ne premekan.Razvuci testo u pravougaonik pa namazati buterom dve trecine,ostavljajuci ivice ne namazane.Presaviti testo pa opet razvuci,namazati ponovo.Presaviti pa posuti brasnom i staviti u frizider na 2 sata.Razmotati,posuti brasnom i nezno ispumpati.Pa opet premazati dva puta,presaviti,zamotati i vratiti u frizider na 2 sata.Kada se ohladi razvite u pravougaonik,secite na kocke,pa svaku kocku na trougao.Urolati svaki trougao,Staviti na pleh i pustiti da odstoje.Onda ih premazati jajetom umucenim sa kasikom vode.Peci na 245 stepeni 12 do 15 minuta.

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

23.03.2013, 18:31

clock-img

nina26

pencil-img

3303

uuu milfej moj omiljeni kolacuser posted image

ovde ga prave dosta, a ima i tih kupovnih krema za pravljenje....potrazicu recept pa cu da ti napisem, ovi francuzi znaju da ga zakomplikuju basuser posted image

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

clock-img

25.03.2013, 19:40

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Nina virim svaki dan da vidim da li si ga naslauser posted image
Ja ovde nalazim recepte sa pudingomuser posted image Ne smeta mi ni komplikovano,ali ako je kao ovi njihovi kroasani nastavicu da kupujemuser posted image

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

26.03.2013, 08:22

clock-img

Pretty78

pencil-img

3227

el ovo?
http://www.coolinarika.com/recept/milfej-s-kremom/

p.s ne mogu da stavim lepo link da pise klik

_____________________________

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

clock-img

26.03.2013, 08:37

clock-img

ljubavna

pencil-img

150

prelep kolač!user posted image

clock-img

30.03.2013, 12:44

clock-img

nina26

pencil-img

3303

Figaro,izvini sto kasnim,nasla sam nego nikako da prevedemuser posted image

3 φύλλα σφολιάτα (750γρ.) 3 kom lisnatog testa 750gr
Για την κρέμα: za fil:
1 λίτρο γάλα 1l mleka
500 γρ. αχνη 500gr secera u prahu
180 γρ. αλευρι 180gr brasno
2 βανίλιες 2 vanile u prahu
4 αυγα 4jaja
Για το σερβίρισμα: za ukras: secer u prahu
nacin pripreme :

1. zagrejemo mleko
2. u velikoj posudi mutimo mikserom jaja sa secerom i vanilama dok ne pobeli
3.dodamo brasno i dalje mutimo
4.kutlacom dodajemo malo po malo toplo mleko i drvenom kutlacom mesamo sve to
5. prespemo ovaj fil u serpu,i kuvamo na tihoj vatri dok se to sve ne poveze lepo
6. 2 lisnata testa probusimo malo sa viljuskom i malo pokvasimo vodom, a trece ne diramo nego stavimo tako kako je da se ispeku sva tri dok ne porumene
7.u posudu(malo dublju) tepsiju npr, stavimo prvo testo,pa pola fila,pa drugi deo pa ostatak fils,odozgore iseckamo trece lisnato na komade i pospemo secerom.

prijatno!

p.s. hocu slikeuser posted image

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

clock-img

03.04.2013, 18:41

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Pravila sam kod mame,nemam sliku,cim opet budem pravila kacim.Samo sto sam stavljala ovako-lisnato testo-fil-maline-slatka pavlaka-lisnato-fil-maline-slatka pavlaka-izdrobljeno lisnato.I super je,samo mora da odstoji da lisnato omeksa...Hvala Ninauser posted image

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

03.04.2013, 19:08

clock-img

nina26

pencil-img

3303

pa da ima vise kombinacija,ja sam ti izabrala recept bas za tradicionalni milfejuser posted image

mogu misliti kako je ispalo sa malinama,mmmmmuser posted image

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

clock-img

03.04.2013, 19:15

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Ovaj fil je stvarno odlican,takav je i u onom kolacu koji kupujem.Tamo stavljaju slatku pavlaku pa sam zato ubacila,ali bilo bi super i bez nje.A maline je mama imala u zamrzivacu pa sto da ne,bude jos ukusnije....

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

03.04.2013, 20:20

clock-img

nina26

pencil-img

3303

mozes umesto s.pavlake slag da ubacis,bice onako light varijanta...

uh,nema mi druge moram i ja da pravim sada, ti si krivauser posted image

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

clock-img

04.04.2013, 11:26

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Moja sveki pravi ovakav,kao po Nininom receptu,fantastičan je user posted image


_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

27.04.2013, 19:16

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Obecala sam sliku-
user posted image
sad mi se opet jedeuser posted image

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

27.04.2013, 19:17

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

A kasicica prljavauser posted image Nisam mogla da sacekam da slikam pa da jedem nego sam jela pa slikala pa nastavila da jedemuser posted image

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

28.04.2013, 16:26

clock-img

nina26

pencil-img

3303

Figaro,super izgledauser posted image prvom prilikom ga pravimuser posted image

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

clock-img

28.04.2013, 23:53

clock-img

Anoniman

razmisljam da ga pravim, divan je , na sliciuser posted image
e sada ovo vanile u prahu je sigurno puding od vanileuser posted image ?

clock-img

29.04.2013, 13:09

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Vanilin secer,ja sam to stavila,valjda se na to misliuser posted image Lis.tsto tanko razvuces i izbockas viljuskom,a ono na vrhu ja izmrvim.I mora da odstoji da lisnato testo omeksa,pa ga napravis uvece za sutra....

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

29.04.2013, 13:34

clock-img

Leax

pencil-img

1578

Mmmm,ovo bas deluje ukusno user posted image ko me terao da gledam slicicu sada mi se jede nesto tako mljac-mljacuser posted image

< Poruku je uredio Leax RR -- 29.4.2013 13:35:39 >


_____________________________

-Strasno je to kad imate da ispricate nesto vazno a nemate kome. A jos je strasnije kad imate kome, a nemate sta.-
-Samo kukavice vole po nekoliko zena. Hrabri muskarci ne plase se rizika da vole samo jednu zenu.-
-Dušan Radović-

clock-img

29.04.2013, 15:08

clock-img

Anoniman

Figaro hvala na odgovoru, znaci vanila je u pitanju 2 kesice user posted image
E sada koje lisnato si koristila?