writing-img

Meksički pasulj (sa mlevenim mesom i paradajz sosom)

  
clock-img

15.10.2009, 22:49

clock-img

viking

pencil-img

6644

500 g mlevenog mesa
2 manje ili srednje glavice luka
može neki čen belog luka, a i ne mora (stavim ako imam)
2 konzerve crvenog pasulja (ili običnog ili onog u pikantnom meksičnom sosu, ima u radnjama)
0,5 l tomatina ili nekog drugog paradajz sosa (ako volite da jelo bude tečnije, kao pravi pasulj, sipajte više paradajz soka) možete ubaciti čak i malo pelata.
so, biber, tucana paprika ili tabasko

Na ulju izdinstati crni i beli luk, krupnije sečen (ali ne previše krupno). Dodati meso i pola čaše vode i kuvati 15-20 minuta. Ako treba, dodajte još ulja. Zatim dodati paradajz sos i pasulj iz konzerve i ostaviti još 5-10 minuta. Na kraju zaljutiti po želji tucanom paprikom. Ako i deca jedu, njima naravno odvojiti porciju pre zaljućivanja. Ostaviti na ringli još bukvalno par minuta i voila...




_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

15.10.2009, 22:51

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ma vidi ti nju,što se razbacije super receptimauser posted image user posted image

clock-img

15.10.2009, 22:57

clock-img

Anoniman

Ovo bi i ja znala napraviti...samo josh da volim pasulj user posted image user posted image user posted image

clock-img

15.10.2009, 22:59

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Smeshkica

Ovo bi i ja znala napraviti...samo josh da volim pasulj user posted image user posted image user posted image


A ti stavi kupususer posted image

clock-img

15.10.2009, 23:00

clock-img

bonita

pencil-img

860

mljac,probacu bas,a i deluje d se brzo sprema.user posted image

_____________________________

verujem u ljubav za celi zivot

clock-img

15.10.2009, 23:00

clock-img

Anoniman

Ni njega ne volim user posted image user posted image user posted image

clock-img

15.10.2009, 23:02

clock-img

viking

pencil-img

6644

@lu
Doziram vam jedan nedeljno, taman da održim tenziju :)
Šalim se, ali kod nas u kući uglavnom muž kuva, ja se do'vatim šporeta jednom u dve nedelje, ali ima jela koje isključivo ja pravim i rado ću ih podeliti sa vama, pošto mislim da su stvarno super a jednostavna (čim ih ja pravim)

@smeskica
Draga, ni ja ne jedem pasulj (kuvano jelo) ni prebranac ni tako te stvari, ali ovde ga nećeš osetiti, ima dosta mesa i sos je super. Ne postoji osoba koja je ovo jelo probala kod nas, a da mi nije tražila recept user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

15.10.2009, 23:06

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Smeshkica

Ni njega ne volim user posted image user posted image user posted image



A da nam Smeski počneš pisati svoje recepte...kao one kolače,da vidimo šta voliš jestiuser posted image

Viking jesi vidjela moja krilcauser posted image
Nisu zagorena samo izgledaju takouser posted image

clock-img

15.10.2009, 23:09

clock-img

viking

pencil-img

6644

jesam, lu, videla sam ih danas na poslu, ali sam bila vrlo, vrlo zauzeta stihoklepanjem ringeraja pesmice pa sam samo bacila pogled misleći "prokomentarisaću kasnije" ali sam, eto, zaboravila user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

15.10.2009, 23:20

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: lu

IZVORNA PORUKA: Smeshkica

Ni njega ne volim user posted image user posted image user posted image



A da nam Smeski počneš pisati svoje recepte...kao one kolače,da vidimo šta voliš jestiuser posted image

Viking jesi vidjela moja krilcauser posted image
Nisu zagorena samo izgledaju takouser posted image



Pa mogu samo da napishem recept za suparnu chorbu (kad bih ga znala...to je samo baka znala da skuva bash bash dobro) i za sos od paradajza i sos od gljiva za shpagete.... nishta drugo neznam user posted image user posted image user posted image

clock-img

20.10.2009, 11:57

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

  pravila sam sinoc meksicki pasulj, s'tim sto sam sama skuvala pasulj( jer imam domaceg dosta, poslala mi svekrva), znaci stavila sam skuvani umesto ovog iz konzerve, i ispalo je mljac, mljac....odlicno je svidja mi se....

clock-img

20.10.2009, 12:24

clock-img

viking

pencil-img

6644

Eeeee, suuupeeer! Znala sam da će ti se svideti, ko god je probao oduševio se!
A što se pasulja tiče, u originalnom receptu i stoji da se pasulj kuva ali ja to u životu nisam radila, pa sam napisala pasulj iz konzerve jer ja taj koristim (naročito od kad se pojavio pasulj u meksikana sosu). A i drastično se smanjuje vreme kuvanja. user posted image
Anyways, drago mi je da ti se dopalouser posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

20.10.2009, 14:20

clock-img

bonita

pencil-img

860

Evo bas upravo spremam po ovom receptuuser posted image user posted image

_____________________________

verujem u ljubav za celi zivot

clock-img

20.10.2009, 14:23

clock-img

viking

pencil-img

6644


IZVORNA PORUKA: bonita

Evo bas upravo spremam po ovom receptuuser posted image user posted image



user posted image user posted image user posted image obavezno javi kako je ispalo!



_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

20.10.2009, 14:24

clock-img

bonita

pencil-img

860

IZVORNA PORUKA: viking


IZVORNA PORUKA: bonita

Evo bas upravo spremam po ovom receptuuser posted image user posted image



user posted image user posted image user posted image obavezno javi kako je ispalo!



user posted image
hocu draga.user posted image user posted image

_____________________________

verujem u ljubav za celi zivot

clock-img

20.10.2009, 14:34

clock-img

Verus

pencil-img

11942

moracu da probam!  sad sam gladna!

clock-img

20.10.2009, 14:37

clock-img

bonita

pencil-img

860

IZVORNA PORUKA: Verus RR

moracu da probam!  sad sam gladna!




Verus draga,ajd skokni do mene na rucakuser posted image


_____________________________

verujem u ljubav za celi zivot

clock-img

20.10.2009, 15:05

clock-img

bonita

pencil-img

860

Gotov pasulj.
Viking,odlicnooooooooo smeka,mljac mljac.user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

verujem u ljubav za celi zivot

clock-img

20.10.2009, 15:10

clock-img

viking

pencil-img

6644

YEEEEEEEEEEEEE!!!!! user posted image user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: bonita

Gotov pasulj.
Viking,odlicnooooooooo smeka,mljac mljac.user posted image user posted image user posted image user posted image




_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

26.01.2011, 16:49

clock-img

magnetic

pencil-img

3044

A bas sam pre neki dan trazila savete sta da radim sa crvenim pasuljem u konzervi kojeg sam dosta dobila.Ovo pravim mozda vec sutrauser posted image

_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

clock-img

26.01.2011, 16:51

clock-img

maja19

pencil-img

657

Bas je dobar recept, nisam verovala da moze mleveno meso i pasulj..ali sto da ne..

clock-img

26.01.2011, 16:54

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ja bih skuvala pasulj pošto imam baš lep, poslala mi tetka iz sela user posted image

E sad, koja je to mera? 2 konzerve pasulja - koliko je to kuvanog pasulja? user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

26.01.2011, 16:55

clock-img

viking

pencil-img

6644

Prošle godine se na tžištu pojavio crveni pasulj u konzervi koji je već u nekom meksičkom sosu (nije ga bilo u vreme kada sam postavljala recept na RR), super je pa ako ga nađete, slobodno uzmite taj umesto običnog koji je u vodi.

Javite kako vam se svidelo :)

P.S. ne znam da li sam napomenula, ali ovo jelo "traži" dosta hleba, da znate.

< Poruku je uredio viking RR -- 26.1.2011 16:56:44 >


_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

26.01.2011, 16:56

clock-img

viking

pencil-img

6644

Jedna konzerva je oko 250 g pasulja (oceđenog). Nisam nikad pravila sa kuvanim.

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Ja bih skuvala pasulj pošto imam baš lep, poslala mi tetka iz sela user posted image

E sad, koja je to mera? 2 konzerve pasulja - koliko je to kuvanog pasulja? user posted image



_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

26.01.2011, 16:58

clock-img

magnetic

pencil-img

3044

Dve konzerve budu oko pola kg kuvanog pasulja.Ja bih stavila oko 200 gr presnog.

< Poruku je uredio magnetic -- 26.1.2011 16:59:30 >


_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.