cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za tortu

  
clock-img

30.10.2009, 23:04

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

IZVORNA PORUKA: magde

neko je radio figure ako DA molim vas nek mi kaze recepat za smesu HITNO MI JE POTREBNO.ja sam probala sa lokum al zelim sa fondant al kod nas se tesko nabavi dali neko zna nesto???



IZVORNA PORUKA: lilly.79


Imam ja neku masu, nisam je probala, ali je navodno dobra:
1 kesica želatina u prahu
100 g fruktoze,
50 ml vode za želatin,
20 ml vode za fruktozu,
1 kašika glicerina
900 g šećera u prahu.

Prosejati šećer. Želatin preliti hladnom vodom i ostaviti da nabubri. Fruktozu i vodu staviti da provri pa kuvati jođš 30 sekundi, odmah dodati glicerin, sve preručiti u želatin i mešati da se otopi, dodati u šećer i umesiti. Ako je previše suvo, dodati još malko vode, a ako je redje dodati još malo šećera. Podeliti na onoliko delova koliko nam boja treba. Dodati boju u prahu i mesiti i mesiti


clock-img

30.10.2009, 23:06

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Nešto o raznim figuricama pisali smo i u temi
Figurice od marcipana <-- KLIK

clock-img

23.11.2009, 22:25

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Evo Lu user posted image
Potrebno:
7 kašika šećera u prahu
10 kašika mleka u prahu
10 kašika gustina
jedno belance
kašičica vode
prehrambene boje
Priprema:
Šećer, mleko u prahu i gustim umesiti sa belancetom i po potrebi dodati kašikicu vode. Masa treba da bude gusta kao testo za rezance (user posted image ). Podeliti na onoliko delova koliko nam boja treba, umesiti boje.

Ja sam tom masom pravila prasiće za Mihajlov 3. rođendan, imaš slikicu u rođendanskim tortama, samo je moja masa ispala malo mekša pa sam ovde u receptu stavila da se voda doda ako treba, u originalnom receptu se odmah dodauser posted image Probaš pa vidiš, dodaš malo vode ili šećera u prahu zavisi da li je meko ili tvrdo


_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

23.11.2009, 22:29

clock-img

Lu

pencil-img

15094

E baš ti hvala što se trudiš,napokon imam sve ove sastojke,tj.kupiću ih ujutro,
samo mi reci koliko otprilike bude ove mase,jel se može obložiti torta,da znam pa bi napravila još za figuriceuser posted image

clock-img

23.11.2009, 22:31

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Koliko se sećam, trebalo bi da bude dovoljno da obložiš tortu i da napraviš figurice 

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

23.11.2009, 22:32

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Joj super,ma vidjeću nije teško napraviti još,bar mislimuser posted image
Hvalauser posted image

clock-img

23.11.2009, 22:33

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Pa da, nije teško, a ionako nećeš moći da kupiš 10 kašika mleka u prahu ili gustina user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

24.11.2009, 09:31

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ja pitala u apoteci za glicerin...kažu imaju samo glicerin koji se stavlja u razne kreme ali nije jestivuser posted image
Za tečni nisu čuliuser posted image
Mene zanima koja je njegova uloga u fondanu,našla sam voćni šećer a nemam sad glicerin,da li mogu umjesto njega staviti bjelance kao u ovom receptu koji je stavila Lillyuser posted image
Ako ne,pravim ovaj zadnji recept za fondan,sa mljekom u prahu.

clock-img

24.11.2009, 09:42

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ništa..idem ja a radim tortu,držite mi figeuser posted image
Ma ne bojim se za tortu nego ovo okolo,a kad sam zapela nešto će mi se desiti ako to ne napravim a još ne znam ni koje ću figure,pepa pig,Nodi ili...

clock-img

24.11.2009, 09:45

clock-img

Anoniman

Srećno! Čekamo da se javiš sa vestima kako napreduješ! user posted image

clock-img

24.11.2009, 10:49

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Pih user posted image Bolje onda pravi onaj sa mlekom u prahu. U principu, verovatno se može zameniti belancem, ali dok ne stekneš osećaj koje gustine mora biti, bolje se držati nekog konkretnog recepta.
Srećno Lu! Čekamo slikice user posted image user posted image


_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

21.07.2010, 12:17

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: guppy RR


IZVORNA PORUKA: lilly.79


Imam ja neku masu, nisam je probala, ali je navodno dobra:
1 kesica želatina u prahu
100 g fruktoze,
50 ml vode za želatin,
20 ml vode za fruktozu,
1 kašika glicerina
900 g šećera u prahu.

Prosejati šećer. Želatin preliti hladnom vodom i ostaviti da nabubri. Fruktozu i vodu staviti da provri pa kuvati jođš 30 sekundi, odmah dodati glicerin, sve preručiti u želatin i mešati da se otopi, dodati u šećer i umesiti. Ako je previše suvo, dodati još malko vode, a ako je redje dodati još malo šećera. Podeliti na onoliko delova koliko nam boja treba. Dodati boju u prahu i mesiti i mesiti





Je l' pravio neko ovu masu???
Ja sam pitala u zdravoj hrani, oni kazu da mogu da naruce gotovu fondan masu, ali je jako skupa, a ja bih da je napravim sama, ali ne znam da li ispadne bas kao kupovnauser posted image

clock-img

21.07.2010, 12:24

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

ja sam pravila Fondan po ovom receptu
SECERNA SMOLA
60 ml hladne vode
1 kesica + zlicica zelatine u prahu
8 zlica fruktoze (ili glukoze)
15 ml glicerina
1 kg secera u prahu

* secer u prahu za daljnji rad

u vodu umjesas zelatinu i pustis da nabubri
fruktozni secer stavis sa zlicom vode u posudu na laganu vatru da se otopi pa malo pojacas vatru da se pretvori u gusti sirup - ali ne smije se karamelizirati
10ak sekunda ga pustis pa malo po malo dodajes glicerin stalno mjesajuci
tu vrucu smjesu polako ulijevas u zelatinu i mjesas da se otopi

u dublju posudu uspes secer u prahu, napravis udubinu u sredini pa malo po malo ulijevas smjesu i mjesas (bilo bi dobro da imas kuhacu samo za tu namjenu jer drvena kuhaca koju inace koristis u kuhinji moze prenijeti miris hrane)
uskoro ces morati mjesiti rukama

smjesa mora biti kompaktna, kao plastelin

sprema se u vrecicu pa u posudu s dobrim poklopcem - da ne udje zrak, onda se susi/ stvrdne

kad je odlucis koristiti radis kao sa tijestom samo sto umjesto brasna koristis secer u prahu
znaci cistu povrsinu pospes secerom u prahu i na tome mjesis msjesu do zeljene tvrdoce/mekoce
ako zelis pokriti tortu uzmes kuglu koju razvaljas valjkom za tijesto
ako zelis praviti figurice uzmes male komadice i radis kao s plastelinom

Do sada sam pravila tri torte i za 2 mi je bio super fondan, a za trecu mi je bio mrvicu losiji i cjepao se (mislim da je bilo zbog secera). user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

21.07.2010, 12:29

clock-img

Anoniman

E, superiska si objasnila.user posted image user posted image user posted image
Samo mi reci, je l' moze odmah sveze umesena da se koristi ili mora da odstoji u kesi? I ako stoji, gde da je cuvam (frizider ili...) i koliko moze da stoji???

clock-img

21.07.2010, 12:34

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

ja sam uvijek pravila ranije, tako da ne znam kako se ponasa odmah user posted image Stavis u kesicu pa dobro zatvoris, pa u jos jednu pa u kutiju tipa Tupperware. Bitno da ne ulazi vazduh unutra jer se onda stegne. Moez i vani da ga drzis, a mozes i u frizideru, nije problem.
Da ti odmah kazem to je jako, jako tvrdo...kao plastelin kad se stegne najjace (mada sad je toplo, pa mozda i ne moze bas tako da se stvrdne). Ima ruke da ti otpadnu dok umjesis user posted image Ali isplati se vjeruj mi user posted image kad pocnes da radis kasnije, ako ti bude previse tvrdo mozes malo da ga omeksas u mikrotalasnoj, nekih 5/10sek.
Pitaj sta god ti treba user posted image (a ako vidis da ne odgovaram posalji mi pp jer cesto pisem po nekim temama pa mi se izgube user posted image ).


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

21.07.2010, 12:38

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: choopa choops

ja sam uvijek pravila ranije, tako da ne znam kako se ponasa odmah user posted image Stavis u kesicu pa dobro zatvoris, pa u jos jednu pa u kutiju tipa Tupperware. Bitno da ne ulazi vazduh unutra jer se onda stegne. Moez i vani da ga drzis, a mozes i u frizideru, nije problem.
Da ti odmah kazem to je jako, jako tvrdo...kao plastelin kad se stegne najjace (mada sad je toplo, pa mozda i ne moze bas tako da se stvrdne). Ima ruke da ti otpadnu dok umjesis user posted image Ali isplati se vjeruj mi user posted image kad pocnes da radis kasnije, ako ti bude previse tvrdo mozes malo da ga omeksas u mikrotalasnoj, nekih 5/10sek.
Pitaj sta god ti treba user posted image (a ako vidis da ne odgovaram posalji mi pp jer cesto pisem po nekim temama pa mi se izgube user posted image ).



Hvala ti maco punouser posted image

clock-img

28.07.2010, 21:51

clock-img

Anoniman

Ej, Chupi, pravim fondan 6-og avgusta..Idem na svadbu 8-og...Uslikacu tortu da vidis kako je amateru ispala masauser posted image

clock-img

28.07.2010, 21:54

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

IZVORNA PORUKA: verolino

Ej, Chupi, pravim fondan 6-og avgusta..Idem na svadbu 8-og...Uslikacu tortu da vidis kako je amateru ispala masauser posted image



Sigurna sam da ce bit odlicna user posted image Imas li neki 'dizajn', ideju ili ces na licu mjesta odlucit kakva ce bit?user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

28.07.2010, 22:00

clock-img

magde

pencil-img

1463

hahah secam se ova tema i pkak nista nisam uradila narucila sam ahahhauser posted image

clock-img

28.07.2010, 22:01

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: verolino

Ej, Chupi, pravim fondan 6-og avgusta..Idem na svadbu 8-og...Uslikacu tortu da vidis kako je amateru ispala masauser posted image


i gde je slikica?

clock-img

28.07.2010, 22:06

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ja sam napravila  nešto od ovoga user posted image
Dva sata sam pakovala tortuuser posted image

IZVORNA PORUKA: Lu RR

user posted image  



_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

28.07.2010, 22:06

clock-img

Anoniman

bas je lepaauser posted image user posted image user posted image

clock-img

28.07.2010, 22:08

clock-img

magde

pencil-img

1463

wowww pa kako ti ispalo toliko drec boje su fenomenalnee

clock-img

28.07.2010, 22:10

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Lu super je user posted image Bas je veselauser posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

28.07.2010, 22:12

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

Lu moja najlepša "kuvarica"user posted image
jel to Roku rođus?