cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Letnja večera

clock-img

04.09.2009, 22:34

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Novi receptić u rubrici RR Recepti <-- KLIK
Puno hvala autoru!

Sastojci:
*3 velika krompira* 6 malih paradajza* 4 paprike* 1 plavi patlidzan* maslinovo ulje* vegeta* aleva paprika* biber* kackavalj (neki koji se dobro topi)

Uputstvo:
Krompir oljustimo i isecemo na kolutice debele oko 1 cm. Papriku operemo, izvadimo semena i nasecemo je na kockice, plavi patlidzan oljustimo i isecemo na kolutice stavimo na salvetu i posolimo sa obe strane i pustimo oko 10 minuta da izadju tako zvane smedje suze posle toga ih prekrijemo sa jos jednom salvetom i operemo. Zatim ih isecemo na kockice. Ako imate svezi paradajz samo prelite kljucajucu vodu preko njega kako bih ga mogli oljustiti (moze i onaj u konzervi da se ne maltretirate) i isecemo ga na polu-kolutice. Krompir kuvamo dok voda ne provri i pustimo jos jedno 3-5 minuta i odcedimo ga. U ugrejanu ponvu stavimo malo masilnovog ulja i prodinstamo papriku, paradajz i plavi patlizdan. U smesu dodamo alevu papriku, biber, origano, bosiljak i vegetu po ukusu i dinstamo do mekog. U tepsiju stavimo peki papir ( ja to radim zbog toga da mi se povrce ne zalepi u tepsiju i da ne koristim previse masnoce) i slazemo kolutice krompira jednog pored drugog preko toga stavljamo prodistanu smesu i pokrivamo sa jos jednim redom krompirevih koluta. Tepsiju prekrijemo alu folijom i stavimo u rernu za 20 minuta na oko 200 stepeni. Zatim izvadimo tepsiju iz rerne i sipamo rendani kackavalj preko krompira i stavimo u rernu za jos jedno 5-10 minuta (zavisi od toga kolko zapeceno volite) I eto imate veceru p.s. ovo jelo mozete da prelijete takodje sa kiselom ili slatkom pavlakom opet zavisi od toga sta volite. Prijatno :)

Vreme pripreme: 60 minuta

clock-img

11.09.2009, 22:05

clock-img

Delijagirl

pencil-img

1701

Eto to je moj recept :) Pa da vidite na sta bi to trebalo da lici

user posted image

user posted image


_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

clock-img

11.09.2009, 22:26

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Probacu user posted image  ako malo iskuliram začine zvuči kao fin ručak i za Luku. Hvala user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

12.09.2009, 00:02

clock-img

Delijagirl

pencil-img

1701

Pa da mozes slobodno i njemu da das. A inace ne oseca se npr plavi patlizdan toliko nego vise ima okus paradajza. Ja sam ovo pravila ujkovi deci i obozavali su to.

_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html