cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Lenja pita

  
clock-img

20.09.2009, 12:40

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437


Još jedna vrednica na našem portalu je dodala novi RR Recept <-- KLIK


Sastojci:
300 g šećera, 2 jajeta, 200 g masti, 5 kašika mleka, 1 vanil šećer, 600 g brašna,1 prašak za pecivo.

Uputstvo:
Mikserom umutiti šećer sa jajima i kad se šećer istopi dodati mast. Nastaviti mutiti. Smesi dodati mleko i vanil šećer. U umućenu smesu dodati brašno u koje je dodat prašak za pecivo. Rukom zamesiti. Dobijeno testo podeliti na dva dela (jedan manji i jedan veći deo). Manji deo razvući na podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Veći deo testa staviti u frižider. Preko kore u tepsiji posuti griz i preko toga staviti seckane orahe, preko toga višnje ili jabuke (po želji dodati na voće još malo šećera). Preko toga narendati preostalo testo iz frižidera. Staviti da se peče. Peći oko 40 min. na 200 stepeni. Pečen kolač posuti šećerom u prahu.

Vreme pripreme: 90 minuta


clock-img

20.09.2009, 12:47

clock-img

mihi

pencil-img

4968

user posted image user posted image user posted image user posted image Guppy, meni se danas ne da ništa da radim, imam čorbu, meni je skrobni dan a Luka i mm hoće picu a Millošu je već spreman ručak.

clock-img

05.09.2011, 09:03

clock-img

Anoniman

Ja juče pravila lenju pitu sa bundevom i već ništa nema user posted image

Doduše moj se recept za nijansu razlikuje, ali to je ta poenta user posted image


< Poruku je uredio n i n a -- 5.9.2011 9:04:08 >

clock-img

11.03.2012, 19:33

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Drage moje,trazim proveren recept za lenju pitu!Meni se cini da je ovo puno masti-u receptu iz prvog posta.Pooooooooomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

clock-img

11.03.2012, 19:55

clock-img

Alexis79

pencil-img

3134

Evo mog proverenog recepta.
Dobila sam ga iz jedne gradske pekare gde im je lenja pita fenomenalna.
I posna je ..

1 margarina rastopiti i dodati 2 male solje secera , 2 kasike mlake vode, 1 pecivo ,400 gr brasna,1 vanilin secer i 1/3 cedjenog limuna.
To dobro zamestiti i podeliti na 2 dela.Rastanjiti 2 kore ( i to na onom papiru za pecenje) i staviti ih u frizder da se stegnu.

fil; 1.4 kg jabuka izrendati i dodati 5 soljica secera(ili 14 kasika),casu vode i 1 vanilin secer.
Prodinstati kratko ,ostaviti da se ohladi i procediti (ne bacati tu vodu ! user posted image )

U podmazani pleh staviti prvo koru ,pa posutu mleveni keks pa preko toga ocedjene jabuke,pa drugu koru.
Pitu premazati sokom od dinstanih jabuka i peci oko 50-60 min na 180 c.

Ja sam pravila i sa visnjama i super je .Svakog dana je sve lepsa i meksa .
I mnogo je lako za pravljenje.Ja naravno opkrojim kore tako da mi budu u velicini pleha.A pleh je velicine kao one prosecne kore za tortu.

_____________________________

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

clock-img

11.03.2012, 19:58

clock-img

Adriana83

pencil-img

623

Alexis79 divno,bas sam pocela da citam ovu temu i zapitala se postoji li postan recept za lenju pitu! Kao da si mi procitala misli user posted image

clock-img

11.03.2012, 20:04

clock-img

Alexis79

pencil-img

3134

Ja je pravim sigurno jednom mesecno i mm i svi prijatelji je obozavaju jer ne moze da propadne user posted image .

Ja inace obicno stavim jos vise voca nego sto je u receptu,pa se sve raspada posle 3-4 dana (kad doceka user posted image ) koliko je mekana.

_____________________________

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

clock-img

11.03.2012, 20:06

clock-img

dunja RR

pencil-img

30437

Alex super je recept, probaću ga ovih dana. Mi mnogo volimo pite, a posebno posne user posted image

clock-img

11.03.2012, 20:07

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Alexis79,hvala!!!!Hocemo li i neku varijantu testa sa jajima?

clock-img

11.03.2012, 20:31

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

evo i moj recept

IZVORNA PORUKA: Olga RR

16 dkg secera , 16 dkg masti ili margarina , prasak za pecivo , 2 zumanca , 60 dkg brasna , ako testo nije dovoljno glatko moze se dodati malo mleka ili jogurta da se lepo zamesi , podeliti testo na dva dela, razvaljati oklagijom , staviti u podmazan pleh , filovati , prekriti drugim delom testa , premazati umucenim belancetom , testo treba malo izbockati viljuskom , kad je gotovo posuti prah secerom





_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

11.03.2012, 22:57

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Olga,mnogo volim tvoje recepte!

clock-img

30.03.2012, 12:32

clock-img

branki*

pencil-img

20828

da li bi moglo ovo da se pravi sa sljivama,izvadila sam neke iz zamrzivaca,ne znam sta cu s njimauser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

30.03.2012, 12:39

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

u lenju pitu mozes da stavis svasta
ja nisam pravila sa sljivama i ne znam kako bih od njih napravila fil ali ako imas ideju samo napred user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

30.03.2012, 12:43

clock-img

branki*

pencil-img

20828

paa,kao sa jabukama,skinem kozu,isecem na manje delove,prodinstam kratko sa secerom,ocedim sok i to je kao touser posted image gledacu da smuckam veceras.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

30.03.2012, 12:44

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Ja pravim po ovom receptu:

SASTOJCI:
4 jaja
2,5 šolje šećera
4 šolje brašna
2 šolje jogurta
2 šolje ulja
2 praška za pecivo
1kg jabuka
šećer u prahu (opciono)

PRIPREMA:
Jabuke oguliti i izrendati. Dodati pola šolje šećera. Pomešati.
U dubokom sudu izmiksati jaja, 2 šolje šećera, brašno, jogurt, ulje i prašak za pecivo.
Pola dobijene smese staviti u pleh za pečenje, onda na to jabuke, pa ostatak smese. Peći na 180 stepeni 20-30 minuta.
Pre služenja se može posuti sa šećerom u prahu.
I može se spremati sa drugim voćem.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

30.03.2012, 12:57

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ja samo da dodam user posted image
u skoro saki fil za lenju pitu ja dodam i griz , da ne curi user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

30.03.2012, 22:54

clock-img

branki*

pencil-img

20828

napravila sam je od onih sljiva.skroz ok je ispala.probala 1 parce,bila je topla,mislim da ce sutra biti jos bolja.prostac i brzinskiuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

11.10.2012, 11:37

clock-img

Olga75

pencil-img

20593


IZVORNA PORUKA: Torbica

600 gr brasna, 400 gr gotovog pire krompira (od prethodnog dana npr, ja pravim bez jaja pa bude posno, a vi ne morate), 300 gr secera, 240 ml ulja, 2 male kasikice sode bikarbone, 900 gr ociscenih dunja (ili voca po zelji, sta god, jabuke, visnje...), secer po ukusu, grozdjice po ukusu, 2 kesice vanil secera, po ukusu seckanih/mlevenih oraha, cimet.

U veci sud staviti pire, brasno, secer, ulje, sodu i rukom umesiti testo. Podeliti ga na pola, razvaljati oklagijom i jednu polovinu staviti u nauljenu i brasnom posutu tepsiju. Moja je ona srednje velicine, mislim 25*35 cm. Koristila sam pek papir.
Dunje skuvati, dobro ocediti i dodati im secera po ukusu, vanilije, cimeta, oraha.. Preklopiti drugom polovinom testa, iseci na kocke.
Pekla sam 30 minuta na 180 stepeni, rerna sa ventilatorom.
Prijatno!



IZVORNA PORUKA: Torbica

user posted image " target="_blank">http://user posted image

Ovde mi je punjenje sa bundevom, juce nisam slikala.
Posuti secerom u prahu, po ukusu!




_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

11.10.2012, 11:41

clock-img

Okica sljokica

pencil-img

1270

hvala torbice user posted image

clock-img

11.10.2012, 11:50

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Ma nista Okice, bices zadovoljna. Tako jednostavna, a mekana kao dusa.
Olga izvini, trazila sam ali nisam nasla ovu temu. user posted image

pozdrav

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

11.10.2012, 11:51

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

i ja sam je jedva nasla user posted image
Torbice , odlican je recept user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

11.10.2012, 12:08

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Ja bih sad pojela bar tri parceta..

clock-img

11.10.2012, 12:13

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

jesam li dobro skontala da ide i brasno i pire krompir?

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

11.10.2012, 12:21

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Imenjakinjo, dobro si shvatila, idu oba, testo je jako lepo mekano i fino za raditi. Volim ovaj recept jer ne mora prvo da se pece jedna kora pa dodavanje, nego sve odjednom. Razne sam probala ali mi je ova bas po ukusu! Pozdrav

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

11.10.2012, 12:31

clock-img

bojanica7

pencil-img

1624

ja cu sad praviti po receptu New Mom, posto nemam masti i margarinauser posted image . da imam, ne bih znala po cijem da pravim, da es neko ne uvredi user posted image

javljam kako je ispalo user posted image

_____________________________

Panta rei