cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Ledene kocke

clock-img

29.12.2009, 09:28

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Kao sto sam obecala, moj omiljeni kremasti recept.user posted image

KORA:                                                                          
-6 jaja                                                                
-6 kasika secera                                     
-6 kasika brasna                           
-1 prasak za pecivo                       
-2 kasike kakaa
(Ja ovu meru prepolovim posto ne volim kad ima puno kore)

FIL:
-1l mleka
-9 kasika brasna
-10 kasika secera
-250g butera

PRELIV:
-300g secera
-300ml vode

GLAZURA:
-200g cokolade
-100g butera
Umutiti belanca, dodati secer, predhodno umucena zumanca, brasno sa praskom za pacivo i kakaom. Masu izjednaciti i sipati u podmazan pleh. Peci na 220 stepeni 10 minuta pa onda 8-10 minuta na 200 stepeni.
U medjuvremenu skuvati preliv, tj sirup, od secera i vode, pa preliti koru kad bude pecena.
Za fil pomesati secer sa brasnom pa dodati 200 ml hladnog mleka od pripremljenog litra. Dobro promesati da nema grudvica. Ostalo mleko staviti da provri, pomeriti sa ringle i dodati pripremljenu masu od brasna , secera i mleka. Vratiti na ringlu , smanjiti temperaturu i skuvati dok se fil ne zgusne. U ohladjeni fil dodati umucen buter. Ovim filom premazati ohladjenu i natopljenu koru pa na kraju premazati pripreljenom cokoladnom glazurom.

< Poruku je uredio minavb -- 29.12.2009 9:31:36 >

clock-img

29.12.2009, 09:32

clock-img

gagins

pencil-img

680

Mmmmmmmmmmm,bravo,ja sam bas razmisljala da ih pravim,samo ja u fil nacedim sok od limuna,meni prija i osvezavajuce je.Moze se dodati i vanila u fil umesto limuna,ko sta voli!
user posted image user posted image user posted image

clock-img

29.12.2009, 09:35

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Sa vanilom je vrh!user posted image

clock-img

29.12.2009, 09:41

clock-img

bebuska

pencil-img

582

Omiljeni kolac mm user posted image

_____________________________

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

clock-img

29.12.2009, 13:52

clock-img

Lu

pencil-img

15094

A kakav ja onda imam recept za ledene kockeuser posted image
Kora bude od bjelanjaka zatim žuta krema(puding i žumanjci,pa šlag krema od vanilije.

clock-img

29.12.2009, 14:21

clock-img

Anoniman

Ja znam za dva različita recepta, naravno ni jedan nemam zapisan.

Prve izgledaju ovako: Dole bela recimo kora, čvrsto je, ali kao malo natopljeno nečim, pa vanila krem,pa čokoladni krem, i od gore glazura od čokolade.
Druge izgledaju ovako: kako kore natopljene da kada sečeš sve curi user posted image , čokoladni krem, i čokoladna glazura.

clock-img

30.12.2009, 07:13

clock-img

bebuska

pencil-img

582


IZVORNA PORUKA: Lu RR

A kakav ja onda imam recept za ledene kockeuser posted image
Kora bude od bjelanjaka zatim žuta krema(puding i žumanjci,pa šlag krema od vanilije.



Imam ja i taj recept. Taj je opet meni drazi...user posted image

_____________________________

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

clock-img

03.01.2010, 08:30

clock-img

Lu

pencil-img

15094

clock-img

03.01.2010, 08:32

clock-img

gagins

pencil-img

680

Hajde Lu ispisi recept i za taj tvoj kolac!

clock-img

03.01.2010, 08:41

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Biskvit:
- 8 bjelanjaka
-8 kašika šećera
-8 kašika brašna(ravnih,ne prepunjenih)
-2 dcl ulja
-2 dcl mlijeka
-1 prašak za pecivo

FIL 1.
-8 žumanjaka
-8 kašika šećera
-2 pudinga od vanilije
-par kapi arome od vanilije
-1 litar mlijeka
-200gr. margarina

FIL 2.
-2 šlag kreme od vanilije

Biskvit peći na 180 (probati čačkalicom, kad se ne lijepi ništa izvaditi )

Fil: Pomiješati žumanjke,puding i šećer sa malo mlijeka i skuhati u mlijeku,dodati margarin(ja dodam odmah)
Na hladan biskvit izliti vruć fil i staviti u hladnjak da se ohladi,zatim staviti i šlag kremu od vanilijeuser posted image

clock-img

03.01.2010, 08:43

clock-img

gagins

pencil-img

680

hvala,deluje veoma ukusno,da li se kora preliva sa necim ili sama odmekne.Imam neku tortu sa istom korom ali se tamo preliva sa toplim mlekom?!

clock-img

03.01.2010, 13:53

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ne,ne, na koru se stavi vruć fil tako da bude mekana i sočna.

clock-img

03.05.2010, 16:23

clock-img

Anoniman



Evo ga i moj recept za ovaj kolač ...user posted image   (skinula sa net-a)  user posted image
..ali je proveren ...
Kora:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • pola kesice praška za pecivo
Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera dodati 5 žumanaca,
5 kašika brašna 2 kašike kakao i prašak za pecivo. Podmazati pleh i peći koru. Pečenu koru preliti sa skuvanim sirupom od 250 gr.šećera ,250 gr. vode,1 vanil šećer. Toplo na toplo i ostaviti da se ohladi u plehu.
Fil:

Od 1/2 litre mleka,5 kašika brašna,100 gr. šećera i 1 vanil šećer skuvati beli krem. Kada se ohladi dodati mu umućen puter 250 gr sa 1 kašikom šećera u prahu. Beli fil sipati preko kore.
Preko belog fila sipati 3 štangle rastopljene čokolade sa malo putera.

< Poruku je uredio kaliopi -- 3.5.2010 16:29:41 >

clock-img

03.05.2010, 16:28

clock-img

Anoniman

 

Min sorry što sam ti se umešala u temu .... user posted image



































< Poruku je uredio kaliopi -- 3.5.2010 16:29:22 >

clock-img

24.02.2011, 22:18

clock-img

Vika

pencil-img

1767

Ja pravim u Mininoj varijanti i dodam jednu foricu: šerbe odd šećera i vode začinim čajem od nane i dobije zanimljiv šmek

clock-img

25.02.2011, 09:47

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Mina ti praviš kolače ali ih ne jedeš, nego stavljaš recept da se mi gojimo.user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

25.02.2011, 09:51

clock-img

MarijaBg

pencil-img

3138

Ja pravim kao Mina, ali u fil dodam kesu bronhi bombona user posted image Samo ih istopim u mleku dok ga zagrevam za kuvanje fila. E, onda imaju bas ukus kao Kras - ledene kocke user posted image

clock-img

25.02.2011, 09:54

clock-img

viking

pencil-img

6644

A ja bih umesto stavim duplo manje kora stavila duplo više fila user posted image

IZVORNA PORUKA: minavb

KORA:                                                                          
-6 jaja                                                                
-6 kasika secera                                     
-6 kasika brasna                           
-1 prasak za pecivo                       
-2 kasike kakaa
(Ja ovu meru prepolovim posto ne volim kad ima puno kore)

FIL:
-1l mleka
-9 kasika brasna
-10 kasika secera
-250g butera




_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

25.02.2011, 10:09

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Jel ti to za armiju pravis?
Mihi, to je bilo trudnicko ludilo. Kolace vise ne pravim user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

25.02.2011, 10:15

clock-img

jekiki

pencil-img

1695

IZVORNA PORUKA: MarijaBg

Ja pravim kao Mina, ali u fil dodam kesu bronhi bombona user posted image Samo ih istopim u mleku dok ga zagrevam za kuvanje fila. E, onda imaju bas ukus kao Kras - ledene kocke user posted image

Posto sad ima vise vrsta bronhi bombona, jel sve jedno koje su ili ne user posted image


_____________________________

Ulazite u stomake !
To ulaganje daje brze i vidljive rezultate.
Ulaganje u glavu je dugorocno i neizvesno.
* Dusko Radovic*

clock-img

25.02.2011, 10:17

clock-img

MarijaBg

pencil-img

3138

One stare Bronhi karamele

clock-img

25.02.2011, 10:21

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ja ne volim one Kras ledene kocke, samo ove domacinske, kremaste.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

25.02.2011, 10:22

clock-img

jekiki

pencil-img

1695

Hvala user posted image Super mi zvuci, a nije mi palo na pamet tako nesto, moracu uskoro da ih pravim i da probam user posted image

_____________________________

Ulazite u stomake !
To ulaganje daje brze i vidljive rezultate.
Ulaganje u glavu je dugorocno i neizvesno.
* Dusko Radovic*