cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

LISREL

clock-img

22.11.2009, 12:59

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Ovo baš nije tehnika, al ajd' da probam svoju sreću...

Da li se ko od vas bavi istraživanjima i analizom pomoću stuctural equations modelling sa programom LISREL?

Ako neko zna, a molim boga da zna i da ovo čita... kako namestim u LISRELu da se izračuna "discriminant validity" između latentnih varijabli modela?

user posted image

clock-img

22.11.2009, 13:02

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

E da... treba mi sintaksa u SIMPLISu... a ne u LISREL notaciji.

user posted image

clock-img

22.11.2009, 13:07

clock-img

gina

pencil-img

540

Bože, Guppy, kojim ti jezikom govoriš ovde? Ništa ja tebe ne razumem user posted image user posted image ...

clock-img

22.11.2009, 13:16

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Veruj mi gina da ni ja sebe više ne razumem user posted image

clock-img

22.11.2009, 13:43

clock-img

Dora

pencil-img

3456

Ćao Gupi, i mi smo svi super, lep je dan danas...user posted image
user posted image a šta ono reče, Lisrel beše neko jelo???

clock-img

22.11.2009, 13:44

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Lisrel KLIK

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

22.11.2009, 13:48

clock-img

Dora

pencil-img

3456

Hvala Anči, lepo izgleda ovako iz daleka!user posted image user posted image user posted image

clock-img

22.11.2009, 13:51

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

user posted image  

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

22.11.2009, 13:51

clock-img

Anoniman

.. ja mislila da se maže4 na *leba ...user posted image

clock-img

22.11.2009, 13:52

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

user posted image

clock-img

22.11.2009, 13:56

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Ja ću plakati sad user posted image

clock-img

22.11.2009, 13:57

clock-img

Dora

pencil-img

3456

Jest da ni reči ne razumemo, ali nam imponuje da Gupi sa nama raspravlja o ovako ozbiljnim i naučnim stvarima! Nekako me baš zanima ova problematika pa ako bi nam se Gupika javila sa tom analizom pomoću structural equations modelling... baš lepo zvuči!
Gupiuser posted image user posted image user posted image

clock-img

22.11.2009, 13:58

clock-img

Dora

pencil-img

3456

IZVORNA PORUKA: guppy RR

Ja sam plkala od smeha kad sam videla temu!user posted image

clock-img

22.11.2009, 14:00

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

IZVORNA PORUKA: Dora

Jest da ni reči ne razumemo, ali nam imponuje da Gupi sa nama raspravlja o ovako ozbiljnim i naučnim stvarima! Nekako me baš zanima ova problematika pa ako bi nam se Gupika javila sa tom analizom pomoću structural equations modelling... baš lepo zvuči!

Pa ja znam da nas ovde ima raznih... a ako ništa drugo sutra će google pokupiti ovu temu i linkovati na nju ako neko traži LISREL, pa se možda nađe neka dobra duša
user posted image

clock-img

22.11.2009, 14:04

clock-img

Dora

pencil-img

3456

Joj, draga, imam druga koji je programer, ali ne znam za čega je vezano to pa da li se on razume...ako je u sferi programiranja mogu ga pitati, on je za mene pravi naučnik kad je informatika u pitanju. Radi za kiparsku telekomunikacionu firmu kao programer. Da ga pitam?user posted image

clock-img

22.11.2009, 14:04

clock-img

Anoniman

nemoj draga, pa nisi ti ništa kriva, mi se sprdamo jer nemamo pojma o čemu se radi.... mi treba da plačemo!user posted image

clock-img

22.11.2009, 14:05

clock-img

Anoniman

Pa ja znam da nas ovde ima raznih... a ako ništa drugo sutra će google pokupiti ovu temu i linkovati na nju ako neko traži LISREL, pa se možda nađe neka dobra duša
user posted image

naravno, svako ima svoje polje interesovanja... da si me pitala nešto o književnosti, umetnosti.. ali ja sam za tehniku totalni laik! user posted image

clock-img

22.11.2009, 14:18

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Joj, draga, imam druga koji je programer, ali ne znam za čega je vezano to pa da li se on razume...ako je u sferi programiranja mogu ga pitati, on je za mene pravi naučnik kad je informatika u pitanju. Radi za kiparsku telekomunikacionu firmu kao programer. Da ga pitam?user posted image

Mila, hvala... ali to nije programski jezik koji bi se naučio tokom normalnog života. Ovo su izmislili ljudi koji se bave statističkim istraživanjima i nadmeću se ko je pametniji i kako dokazati da su baš oni najpametniji na svetu.

Pardon onima, koje sam uvredila.

Ja ne mogu više, crćiću.

clock-img

22.11.2009, 14:36

clock-img

Dora

pencil-img

3456

user posted image

clock-img

22.11.2009, 14:53

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Našla sam... pa ako još kome zatreba... user posted image

1. fix the variance of the latent to 1.
2. free the "1 constraint" of the observed to the latent (the scale observed).
3. Fix the covariance (now correlation because 1 and 2) between the two latents to 1.

IZVOR

clock-img

22.11.2009, 18:38

clock-img

Anoniman

Jest da ni reči ne razumemo, ali nam imponuje da Gupi sa nama raspravlja o ovako ozbiljnim i naučnim stvarima!

user posted image user posted image user posted image

clock-img

22.11.2009, 19:01

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

A sta si ti Bogu skrivila, te se bavis time u nedelju? user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

22.11.2009, 19:14

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Doktorat, Alexx... kad ću, nego nedeljom dok klinci spavaju?
user posted image

clock-img

22.11.2009, 19:27

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Doktorat, BRAAAVOOOOOOO!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

22.11.2009, 19:30

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

user posted image