cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Kus kus

clock-img

30.07.2009, 18:55

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Kus kus je instant proizvod od pšenice. Vrlo je ukusan, lako se priprema i dobro kombinuje sa drugim namirnicama.

Kuvate li kad jela sa kus kusom? Dajte mi neku ideju molim user posted image

Danas sam naseckala piletinu na komadiće, dodala komadiće tikvice i sve to malo pržila u tavi (bez ulja). Kasnije sam umešala kuvani kus kus i servirala.

Deca prvo neće da jedu... onda smo rekli da je to "kuskus" i kad su čuli da su to kao mali makaroni, navalili su i rekli "mama doooobaaaaj je kuc kuc" user posted image

clock-img

30.07.2009, 18:58

clock-img

Verus

pencil-img

11942

ihihihihi guppy, i ja volim da pravim kuc kuc.  Volim sa przenim kikirikijem ili orasima, pa dodam malo lime juica (ili limuna), hm pa malo mladog luka....
A moze i oni gotovi iz kutije.

clock-img

30.07.2009, 18:59

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

POLAKOOOOOOOoooooooooooo
sad lepo natenane objasni ovo sa kikirikijem i orasima... ajmo redom user posted image

clock-img

30.07.2009, 19:03

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Do skora sam smatrala da je kus kus neka žitarica tipa prosa, tako sam nešto razumela jednom prilikom na tv-u i uvek sam želela da probam. Kada sam saznala da je to ustvari neka vrsta fabričke granulacije pšeničnog griza, razočarala sam se user posted image
Dobro je jedino to što on ne mora da se kuva, nego se samo potopi u proključalu vodu, i što može da se kombinuje sa svim vrstama hrane.
Može se kombinovati npr sa obarenim povrćem i paradajz sosom; mislim da bi bilo zanimljivo i samo sa karijem uz piletinu, možda i kao sutlijaš napraviti-preliti sa vrelim mlekom i začiniti čokoladom, ili cimetom, seckanim voćem.. (pretpostavljam da sam po sebi nije slanog ukusa)

clock-img

30.07.2009, 19:04

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Pa recimo, ove koje kupis gotove u kutiji, ima ih sa toasted pine nuts, pa dobijes onu kesicu sa zacinima-sipas to u kljucalu vodu, dodas kuc kuc, pokrijes 5 minuta i eto.

E sad.  Ja nasla plain (obican, sam, prazan) kuc kucuser posted image  u zdravoj radnji, pa ga skuvam samog u vodi (dodam malkice vegete), pa onda u tiganju, onako na suvo, mozes da ispeces kikiriki (ako ima da se kupi raw ili sirov, a ako je vec pecen, dodas ga tako), pa malo stavim lime juica (ono kao limun ali zelenouser posted image ), a ako nema moze i limun (po ukusu), pa malo luka vlasca ili mozes mladog luka.
I ne znam sta jos....tako mi bude lepse a i ja stavim sta zelim. (naravno, u vodu dodas kasiku maslinovog ulja).

clock-img

30.07.2009, 19:06

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

NJAMMMMMMMM lilly!!!!

Ne, sam po sebi nije slan. Može svašta da se pravi. Ali eto, nemam ideja.

Na kesici kuskusa koji kupujem piše da kuskus nastaje valjanjem tvrdog pšeničnog zrna tako da nastanu malo krupnija zrnca. Onda ih prokuvaju na pari, da bi mi mogli da ih spremimo u kraće vreme.

clock-img

30.07.2009, 19:08

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

aha, sve sam razumela.
Znači upržim kikiriki, dodam sok limete (? tako mi to zovemo), i vlasac (imam ga u bašti).

Kuskus kupujem samo obični (plain), ne volim baš gotova jela da kupujem, jer mi smetaju neki začini često.

clock-img

30.07.2009, 19:11

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Gupi, to mi je u trenutku palo na pamet, ako se još nečeg setim, napisaću. Znaš kako ja kuvam? Odem u kuhinju, i imam npr. neki komad mesa i onda počinju da mi se razvijaju ideje u glavi. Dodam malo ovoga, malo onoga.. I nikad neko jelo ne napravim isto. Uvek su to neke trenutne kombinacije. Tako da, opusti se, udji u kuhinju, smisli neku osnovu koju imaš, i onda ideje idu same user posted image user posted image

clock-img

30.07.2009, 19:19

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Aaaa neeee... ja sam dugačiji tip...
ja kuvam isključivo po receptu prvi put... onda drugi put menjam ono što mi se nije svidelo... i kad jednom skuvam kako mi se dopada, uvek kuvam na isti način to jelo user posted image

clock-img

30.07.2009, 20:40

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Ja dodam przeni kikiriki u skuvan kuskus, limetu u to, vlasac malo sli, mozes malo aleve paprike (ili preskocis so ako stavljas vegetu)...i lepo je staviti malo persuna svezeg seckanog.  E sada, imas i kuskse sa belim lukom, pa ako volite mozes sitno naseckati malkice i uprziti sa kikirikijemuser posted image

IZVORNA PORUKA: guppy RR

aha, sve sam razumela.
Znači upržim kikiriki, dodam sok limete (? tako mi to zovemo), i vlasac (imam ga u bašti).

Kuskus kupujem samo obični (plain), ne volim baš gotova jela da kupujem, jer mi smetaju neki začini često.

clock-img

07.11.2017, 11:25

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27427

Dobila sam par kesica Kus Kus-a, ja to nemam pojma s cim bih spremala. Pa dodam malko u supu al vidim na TV-u kao dodatak je lep. Eto gore procitah da moze uz piletinu.
Spremate li ga i na koji nacin..ajde dajte neku ideju?

clock-img

07.11.2017, 11:53

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

Pratim...
Nikada nisam spremala kus kus 😁

_____________________________

,,Carpe diem"

clock-img

07.11.2017, 11:59

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Pridruzujem se. user posted image verovatno pise na samoj kesi uputstvo za pripremu, a ukus je verujem slican kao kod prosa pa moze i uz meso da se kombinuje.

clock-img

07.11.2017, 14:10

clock-img

Ana RR

pencil-img

34311

Anck, pomešaš sa pečurkama koje si prethodno dobro propržila na masl. ulju sa začinima. Ja tako i pirinač spremam i obožavam tu kombinaciju. Takođe, možeš mešati sa povrćem npr kukuruz, grašak, paradajz pa dodaš tvrdi mrvljeni sir i bude kao salata itd. Možeš da izdinstaš crni luk, dodaš tikvice, paprike, šta god voliš, pa to pomešaš sa pripremljenim kus-kusom. Možeš i meso dodati. Sa ćuftama i paradajz sosom... ima puno kombinacija.

< Poruku je uredio Ana RR -- 7.11.2017 14:12:04 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!