4 krmenadle (ja cesce cakkoristim svinjski vrat) 2-4 glavice luka malo crnog vina limun so, biber pavlaka ja skoro nikad ne koristim vegetu pa je ne preporucujem ni ovde
Krmenadle izlupati dobro i na obe strane utrljati so, biber i rendanu koricu limuna.
Luk iseckati (ne mora previse sitno) i dinstati na ulju. Kad postane staklast dodati krmenadle. Preliti sa 2 kasike crnog vina i dinstati sto duze, dok ne odmeknu (nekim trikovim stvarno budu mekane). Izvaditi krmenadle a u luk umesati jednu celu pavlaku i skloniti sa vatre (nema potrebe da prokuva). Sos po zelji ispasirati pa ili u to ubaciti krmenadle i "ususkati ih" sto preporucujem ili ga sluziti preko krmenadli (rizikujete da se krmenadle malo ohlade i skamene - inace su bas mekane).
Najbolje ide uz bareni kelj ili bareni prokelj, a nije lose i uz bareni kromir.
Ja sam prosli put ubacila bukovace, krmenadle sam izvadila pa ih vratila kada se voda koju puste malo ukuvala. A nakon toga, sve isto i mogu vam reci da je super kombinacija.
19.03.2011, 18:20
Ana RR
34334
Mljac
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.