cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Kokos pita

clock-img

05.10.2010, 18:39

clock-img

Anoniman

evo, posto sam danas pravila ovaj brzinski i ukusni kolac, da zapisem i recept:

Kora: 3 jaja, 1/2 case od jogurta secera, mleka i ulja, 1 kasika kakaa i 1 casa brasna, 1/2 praska za pecivo.

sve to umutiti. izliti pola smese u pleh i zapeci. kad se zapece odozgo staviti fil i drugu polovinu testa.

Fil: 7dl mleka prokuvati, staviti u to 15 kasika secera, 4 kasike griza i kad je gotovo staviti da se ohladi. u ohladjeno dodati 200gr kokosa.

Glazura od cokolade.

clock-img

05.10.2010, 18:45

clock-img

Brisani korisnik

pencil-img

-4166

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

05.10.2010, 18:50

clock-img

Anoniman

hahahha....ne verujes mi na rec da je super? c, c, c,...user posted image
e, ubacivanje slike je za profesionalce!
izgleda kao otprilike neka lenja pita sa tankom korom :) kora bude mekana i tanka, a fil mnogo ukusan, bar meni. a jako brzo se pravi. to ti je nesto kao "pravljenje kolaca za pocetnike", nema sta da pogresis.

clock-img

07.10.2010, 23:21

clock-img

magde

pencil-img

1463

koliko d ase ovo pece od prilike i koliki da je pleh????bas me interesira posto volim kokos

clock-img

08.10.2010, 09:04

clock-img

Anoniman

moj pleh je otprilike 40 x 30cm i kore mi ispadaju jako tanke, tako da mozes i u nekom malo manjem, bilo bi bolje. prvu koru samo malo zapeces, znaci da dobije koricu odozgo da mozes izliti ostatak. a kad izlijes to onda dok ne porumeni gornja kora. kao sto rekoh, veoma su tanke kore i brzo se ispeku i generalno jako se brzo sprema ovaj kolac.

clock-img

09.10.2010, 17:23

clock-img

magde

pencil-img

1463

jos nesto pred da pocnem da je pripremim na koliko9 stepeni
jel tiho ili nad 200

clock-img

09.10.2010, 17:48

clock-img

Anoniman

moze na 200 al nemoj dugo ostaviti prvu koru, tek ono da dobije zuckastu boju.

clock-img

09.10.2010, 18:59

clock-img

magde

pencil-img

1463

e ondak ja da pocnem..........

clock-img

09.10.2010, 19:12

clock-img

Anoniman

javi kako je ispalo user posted image

clock-img

17.10.2010, 15:15

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ovo mi je nekako promaklouser posted image user posted image
Magde kako je ispalo?

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

17.10.2010, 15:54

clock-img

Anoniman

mislim da je u virtuelnom kafeu rekla da joj se svidelo user posted image

clock-img

17.10.2010, 21:52

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

I ja sam pravila ovo pre koji dan i bas je lepo bilo.

Samo ja ne bi bila ja da ne izmenim nesto u receptuuser posted image
Kakao sam stavila samo u prvu polovinu testa,u drugu nisam pa kad iseces kolac izgleda sareno:braon-belo-zuto-braonuser posted image
I umesto 200g kokosa stavila sam 150.Delovalo mi je nekako mnogo 200g.I stavila sam ceo prasak za pecivo.


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

17.10.2010, 22:31

clock-img

Anoniman

i ja obicno stavljam ceo :) ali sam zapisala recept onako kako ga i ja imam zapisanog.

clock-img

17.10.2010, 23:25

clock-img

magde

pencil-img

1463

evo mene konacno....pa da vam kazem i ja obicno menjam nesto u recepte pa sam stavila vise griz u mleka i smanjila secer.pecivo vise stavila ali sam ovo pekla u jednu malu tavu.kad je pocelo da rasteeeeee imala sam ne tortu nego pogacu hahahaha ali u svakom slucaja dodala rum i bilo mij e ukusno.