cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Kokos bajadera

clock-img

09.10.2011, 13:22

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ovo sam ja juče napravila, ne treba ni pola sata a ukus je onako "tropski", pa ko voli...

Sastojci
150 ml kokosovog mlijeka (može i obično)
170 g šećera + vanilija
250 g maslaca
200 g kokosa
400 g mlijeka u prahu
250 g žele bombona (količina po želji)
2 lista oblatne

Mlijeko, maslac i šećer prokuhati i u toplo umiješati mlijeko u prahu i kokos.
Žele bombone narezati na malecke kockice i umiješati u masu
Fil rasporediti na list oblatne, dobro ga potisnuti žlicom, i poklopiti drugim listom oblatne. Opteretiti nekom velikom kuharicom ili enciklopedijom na pola sata do sat vremena.
Ostaviti par sati da se stisne, rezati u željene oblike.

user posted image

 
Recept je iz coolinarike!

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

09.10.2011, 13:25

clock-img

bebać

pencil-img

2235

Uvijek me 'navuče' na ove svoje recepte, tako da ću i ovo uskoro probat. Garant valjauser posted image user posted image

LU btw. bila sam u DM-u al zaboravila pitat za onu kozmetiku. oprosti, sledeći put obećavam.

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

clock-img

09.10.2011, 14:08

clock-img

Anoniman

Evo jos jednog recepta za kokos bajadere:

1 dl vode, 100 gr secera, 120 gr margarina, 250 gr mlevenog keksa, 100 gr kokosa, rum ekstrakt.
100 gr mlecne cokolade, 100 gr bele cokolade.

Priprema:
Secer i vodu prokuvati, dodati margarin. Kad se rastopi umesati keks, kokos i rum. staviti u nauljeni pleh i razvaljati na prst debljine.
Preliti glazurom: u 100 gr mlecne cokolade dodati 3 kas ulja i rastopiti. Preliti preko smese.
Isto to uraditi sa belom cokoladom.
Ohladjeno seci na stanglice.

clock-img

09.10.2011, 15:59

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ksena sljedeću pravim po tvom receptu, volim bijelu čokoladu a ove bajadere su čas poslauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

09.10.2011, 16:21

clock-img

nina26

pencil-img

3303

Ksenci, i belu cokoladu preliti odmah preko crne?

clock-img

09.10.2011, 16:49

clock-img

Anoniman

nina, mozes ostaviti malo da se prohladi crna, mada je ona gusta u principu i moze lepo da se razmaze.
mislim da cu i ja sutra da je napravim. ili to ili urmasice. user posted image

clock-img

18.11.2011, 20:48

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

Maloprije sam isjekla :

user posted image

Sledeci put malo manje secera . user posted image

Poslednji tekstovi

article-img