cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Knedle za supu

  
clock-img

18.10.2010, 14:40

clock-img

Anoniman

Kako pravite knedle za supu ? Treba mi recepAt  za najukusnije knedle za supu , pa izvolite predložiti svoj način spremanja . user posted image  

clock-img

18.10.2010, 14:43

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

stavim u dublji tanjir samo žumance, umutim viljuškom, dodam malo ulja i postepeno dodajem griz...do željene gustine. Kad mislim da je ok, sačekam par minuta, jer ako odjednom stavim previše griza, zgusne se za par minuta pa bude mnogo čvrsta masa. I onda izvlacim kasikom i sipam u supu koja vri


_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

18.10.2010, 14:46

clock-img

Anoniman

Jeco , a kako proceniš koja je "željena gustina" ? Meni  ekad ispadnu jako mekane , a nekad tvrde skroz , nikako da potrefim user posted image

clock-img

18.10.2010, 14:50

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

pa prvo napravim "prvu verziju" pa sacekam koji minut
promesam
i ako se nije zgusnulo mnogo to mi je to. Recimo da mi je idealno kad su kao hmmmm sa cime da uporedim...gustina kao tek skuvan puding, recimo

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

18.10.2010, 14:54

clock-img

Anoniman

Sad idem da zgotovim supu i knedle , pa ću javim da l' sam potrefila gustinu . user posted image

clock-img

18.10.2010, 14:54

clock-img

anajid

pencil-img

3545

Ja pravim isto kao Jeca ali umesto ulja dodajem mast,budu nekako razabranije!Ostavim par minuta da nadodju,pa onda vidim gustinu.

clock-img

18.10.2010, 15:21

clock-img

red sonia

pencil-img

633

ja dodam i malo soda bikarbone,onda valjda budu mekse ili pufnastije,nemam pojmauser posted image

clock-img

18.10.2010, 16:29

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: anajid

Ja pravim isto kao Jeca ali umesto ulja dodajem mast,budu nekako razabranije!Ostavim par minuta da nadodju,pa onda vidim gustinu.


I ja pravim sa maslom, na jedno žumanjce dodam masti veličine lješnjaka i griza po potrebi, e sad što se tiče gustine...to je jako teško opisati riječimauser posted image
Pokušaću: Blago tečno tijesto, kao za uštipke, možda user posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

18.10.2010, 16:38

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Cuvene griz knedle :0 . Prvo umutim belance , bas penasto pa dodam zumance. Kad se lepo izjednace onda " odokativno " dodajem griz , da bude , sto rece neko pre mene k'o puding i ostavim da odstoje par minuta. Onda kasicicu ( kafenu ) zagrejem u vreloj supici i vadim knedle.

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

18.10.2010, 18:17

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Jedno jaje i 10 kašičica griza, nikad nisam omašila sa njima user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

18.10.2010, 18:22

clock-img

Anoniman

Ja danas napravila , ispala extra i supica i knedle . Dolazila am po 3 puta ovde da vidim šta Jeca kaže za gustinu user posted image

clock-img

18.10.2010, 22:22

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Jedno jaje i 10 kašičica griza, nikad nisam omašila sa njima user posted image


Evo konačno, neko je mjeriouser posted image user posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

26.11.2010, 15:22

clock-img

Vučko.ba.

pencil-img

7065

sad sam se ismijala ovim odokativnim mjerama

i to me podsjeti na moju baku, kod nje je mjera bila citiram "pa šta ja znam ...onako" ( na žalost ne mogu vam dočarati pokret rukom) ... i što je još žalosnije i kod mene je isto tako

_____________________________

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

clock-img

26.11.2010, 15:23

clock-img

Vučko.ba.

pencil-img

7065

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Jedno jaje i 10 kašičica griza, nikad nisam omašila sa njima user posted image



ana kojih kašičica jel kafenih????

_____________________________

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

clock-img

26.11.2010, 16:22

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Ana i ja imam taj recept, supenih  ravnih kašika Vučko.

< Poruku je uredio mihi -- 26.11.2010 16:25:52 >

clock-img

26.11.2010, 23:51

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Jedno jaje i 10 kašičica griza, nikad nisam omašila sa njima user posted image



ana kojih kašičica jel kafenih????



Da, kafenih, tako ja stavljam, za mene i mm je to dovoljno.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

29.11.2010, 14:21

clock-img

Vučko.ba.

pencil-img

7065

e jbg sad jel supenih ili kafenih pitanje je sad user posted image user posted image user posted image

elem zaboravila sam puter staviti i malo mi se raspadoše knedle u nedjelju
biće bolje drugi put

_____________________________

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

clock-img

29.11.2010, 14:58

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

kazem ja da je najbolje odokativno , da griz pokupi jaje , ni ulje ni puter ni so user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

29.11.2010, 15:00

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Što češće pravite, biće bolje, sigurnouser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

30.11.2010, 14:08

clock-img

Vučko.ba.

pencil-img

7065

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Što češće pravite, biće bolje, sigurnouser posted image



ma ima da pravim svaki drugi dan dok mi ne ispadnu ko loptice user posted image user posted image user posted image

_____________________________

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

clock-img

30.11.2010, 14:15

clock-img

Tinana

pencil-img

146

IZVORNA PORUKA: olga75

Cuvene griz knedle :0 . Prvo umutim belance , bas penasto pa dodam zumance. Kad se lepo izjednace onda " odokativno " dodajem griz , da bude , sto rece neko pre mene k''o puding i ostavim da odstoje par minuta. Onda kasicicu ( kafenu ) zagrejem u vreloj supici i vadim knedle.




i ja pravim ovako,a probam da li su dobre tako sto kasicicom ubacim jednu knedlu u supicu,i ako propadne i odmah ispliva znaci da je to to.Ako se duze vreme zadrzi na dnu onda budu tvrde,a ali i ako prerano ispliva,tj ako ne potone skroz onda su previse meke i raspadaju se!
Nadam se da si razumela nesto,jer kako sam ga objasnila......user posted image user posted image user posted image



< Poruku je uredio Tinana -- 30.11.2010 14:18:01 >


_____________________________

Nije srećan onaj koji mnogo ima,već onaj kome malo treba!!!!!!!!!!!!!!!

clock-img

19.01.2011, 21:28

clock-img

bebać

pencil-img

2235

user posted image user posted image user posted image i ja se ismija odokativnim mjerama...

ja sam knedle naučila pravit od svog supruga,čovjek ubode uvijek...ne znam kako...i to pravimo u zadnje vrijeme kao predjelo...baš su mi se dopale

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

clock-img

21.01.2011, 08:22

clock-img

maja19

pencil-img

657

I ja pravim kao olga samo dodam pola kasice masti i na vrh noza prasak za pecivo od toga se lepo naduju..i ja nikad ne znamtacno koliko, krenem odokativno da ne bude previse gusto, kasicicom spustim jednu i vidim kako se ponasa, ako se aspadne dodam jos malo...bolje je prvo staviti manje griza pa postepeno dodavati,, ovako ako se zgusnse nema se cime razrediti...

clock-img

11.10.2011, 13:41

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Ana danas cu da probam po tvojoj meri knedle. Ti znaci nisi stavljala mast?

clock-img

11.10.2011, 13:54

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Bez masti user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!