cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Kineska kuhinja

  
clock-img

17.04.2011, 16:07

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Tema o receptima iz kineske kuhinje...user posted image

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

17.04.2011, 16:13

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Piletina sa kikirikijem

Sastojci:

- 125 g pilećeg belog mesa
- 1 sveži krastavac
- 25g kikirikija svežeg očišćenog
- 1 belance
- so
- 1 kk belog vina
- 20g gustina
- ulje
- šećer (po ukusu)
- soja sos
- čili sos (ljut kečap)
- praziluk
- vode po potrebi

Na kockice isecite pileće meso i krastavce. U posebnoj posudi ispržite kikiriki. U drugoj posudi pomešajte piletinu, so, belance i polovinu gustina razmućenog u malo hladne vode. Kašikom sve dobro sjediniti. U drugoj činiji mešajte malo vode, ostatak gustina (razmuæenog prethodno u malo hladne vode), so, vino, soja sos i malo praziluka. Ugrejte tiganj i jako zagrejte ulje. Dodajte meso i uz stalno mešanje, kratko propržite. Kada je gotovo, meso izvadite iz tiganja i ocedite od ulja. U tiganj dodajte malo ulja i kratko ispržite krastavac. Zatim, vatite piletinu i lagano promešajte. Nakon toga, dodajte kikiriki i pržite pola minuta stalno mešajući. Pre serviranja, jelo poprskajte čili sosom (ili ljutim kečapom) po želji.

Ceo recept se može praviti i sa posnim svinjskim mesom ili teletinom.

< Poruku je uredio New Mom -- 17.4.2011 16:17:04 >


_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

17.04.2011, 16:24

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Osnovni beli pirinač

Sastojci:

1 šolja pirinča
2 šolje vode
1 kafena kašika soli
1 kafena kašina maslaca

Priprema 20 minuta.
Staviti vodu, so i maslac i posudu sa poklopcem. Kad proključa, dodati pirinač i promešati. Smanjiti vatru i poklopiti. Kuvati 20 minuta. NE PODIZATI poklopac (zarobljena para čini da se pravilno skuva). Skinuti sa vatre i poslužiti.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

17.04.2011, 16:37

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

mmmmm, odlicna tema, pokusavala sam da pravim piletinu sa kikirikijem ali mi nije uspevala, tj nije bila kao kada porucimo kineze... ovo cu sigurno probati user posted image

clock-img

17.04.2011, 19:34

clock-img

Diabla

pencil-img

1013

Bravo za temu! Ja sam veeeliki fan kineske kuhinje! I ovaj recep sa rizom su mi Japanci daliuser posted image Samo sto se dodaje i kasicica soja sosa, pa je ukusnije, a zacas se spremi!

_____________________________

Something is rotten in the state of Denmark.

clock-img

17.04.2011, 20:12

clock-img

Anoniman

Probajte da meso iseceno na kockice izmesate sa soja sosom i ostavite u frizideru, pa ga tako przite posle par sati. Bude mnogo lepse i mekse. Koristite i kineski kupus, odlican je. Ko ne zna to je onaj duguljasti. Kao sto je vec napisala New Mom, samo przite odvojeno, posebno povrce koje pusta puno vode (npr pecurke), stavljajte manje kolicine i przite na jakoj vatri, po min dva- Nema potrebe da povrce bude mekano i gnjecavo. Kombinacija povrca je po vasem izboru, ja licno obozavam da ima dosta kupusa i povrca a manje mesa, i cesto pospem malo prethodno proprzenog susama. Vodite racuna kad solite, jer soja sos je vec slan.

Ja sam probala i nudle, pa mozete sa njima, one pirincane spagete.

Pola posla je u dobrom voku, a najbolje ce proci oni koji imaju plinske ringe.

Ja sam u vijetnamskom restoranu jela nesto fantasticno. Povrce i mesoje jeko slicno kao kinesko ali je sluzeno na przenim nudlama. Rekla bih da su sa jajima pa cu probati jednom da kupim sveze rezance na pijaci i onako kao gnezdo ih spustim na par sekundi u ulje (nemam fritezu ko ima pobedio je). Kada se preko toga prelije povrce i meso, one polako odmeksavaju a po ivicama su jos hrskave. Savrseno, ako nekom uspe nek javi

clock-img

05.05.2011, 20:49

clock-img

jance

pencil-img

6439

mm pravi jako lepu kinesku hranu, onako originalno ali prilagodjeno. naucio je to od prijatelja original kineza, koga mi zovemo Voja (inace se zove Vu Cao).. radili su jedno vreme zajedno kineski ketering pa je pokupio cake. moja omiljena jela koja on pravi jeste ljuta junetina i piletina u slatko-kiselom sosu, kao i piletina sa ananasom, pa onda junetina sa plavim patlidzanom... itd. kad krenem da razmisljam sta je sve pravio, nema kraja.. jedino sto recepte cuva za sebe, do sada cak ni meni nije pokazivao, cak mi neda ni povrce da seckam user posted image

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

clock-img

05.05.2011, 21:02

clock-img

jance

pencil-img

6439

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Probajte da meso iseceno na kockice izmesate sa soja sosom i ostavite u frizideru, pa ga tako przite posle par sati. Bude mnogo lepse i mekse.



ovo je izuzetno tacno! probala nekoliko puta i jaako mi se svidelo.user posted image


_____________________________

Bez dece kuća ne raste

clock-img

05.05.2011, 22:20

clock-img

Vika

pencil-img

1767

Omiljena!

Ja kad naseckam meso, i to isključivo file teleći ili pileći, razbijem u njega jaje, dodam kašiku gustina i 3-4 kašike soja sosa pa ostavim u frižideru dok spremim povrće.

Kao što Miš reče, nikako da se dinsta, već sve na jakoj vatri, da ostane hrskavo

Pirinač spremam kao Nm ali bez maslaca

< Poruku je uredio Vika -- 5.5.2011 22:21:22 >

clock-img

06.05.2011, 22:31

clock-img

Ana*

pencil-img

123

Znate li mozda kako se sprema kineska supa ?

clock-img

06.05.2011, 22:52

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Prinac-jedna solja pirinca, dve solje posoljene vode sa malo karija, pomesam u stavim u staklenu ciniju. STavim u mikrotalasnu, ukljucim na najace i na 18 minuta i eto fine rastresite rize bez ulja i masti.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

06.05.2011, 23:02

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: Ana*

Znate li mozda kako se sprema kineska supa ?


Ne znam od čega te interesuje.user posted image  Imam zapisano za pileću:

Sastojci:
-4 pileća bataka,
-2 praziluka,
-1-2 češnja belog luka,
-1 šargarepa,
-50 g rezanaca,
-1 kašičica đumbira,
-1 kocka za supu,
-1 kašika soja sosa,
-pola kašičice čilija,
-peršun,
-biber,
-ulje,
-so.

Kuvati batake. Kada se skuvaju, izvaditi i u toj vodi kuvati kocku za supu.
U dubokom tiganju sa zagrejanim uljem pržiti praziluk. Dodati čili, beli luk, đumbir, šargarepu i rezance. Naliti oko 500 ml vode. Dodati prethodno skuvanu supu. Poklopiti i ostaviti da se kuva 3-4 minuta, pa dodati pileće meso i soja sos. Ostali začini po želji.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

07.05.2011, 09:33

clock-img

Diabla

pencil-img

1013

A ima li neko recept za przenu rizu sa povrcem i jajima?

I hrsakva piletina u kiselo-ljutom sosu?


_____________________________

Something is rotten in the state of Denmark.

clock-img

07.05.2011, 11:28

clock-img

Ana*

pencil-img

123

NM ovo je supa sa junetinom i nekako je "zelatinasta". Hvala i za ovaj recept za pilecu supu, probacu.

clock-img

02.06.2011, 17:26

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

NewMomuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bravo za recept kineska piletina! Sad sam spremila! Sjajno je!

clock-img

03.06.2011, 15:54

clock-img

jance

pencil-img

6439

iskopah negde dva recepta sto mm pravi, znala sam da je po nekim receptima sa neta pravio i evo iskopah linkove:

Piletina s celerom
Gussnel je gustin inace

i

Slatko-kisela piletina

e sad sve sto nije piletina to on priprema iz glave, to kad onako dobro osmotrim, onda cu pokusati da napisem...

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

clock-img

11.06.2011, 17:42

clock-img

Nina...

pencil-img

2364

Da li neko zna kako se prave oni kineski kolacici od pirincanog brasna, preliveni topljenom cokoladom? Ima u restoranu ''Secuan'' u Dunavskoj, a mozda i po drugim kineskim restoranima. Je l' neko probao? Meni su savrseni!!

clock-img

11.06.2011, 17:50

clock-img

Anoniman

Nina, ja taj recept tražim od 2006. kad sam radila neki seminarski o Sečuanu, pa mi je gazda poturio tu navlakušu od kolača a nikako da saznam kako se praveuser posted image

< Poruku je uredio Nedja RR -- 11.6.2011 17:51:02 >

clock-img

11.06.2011, 17:53

clock-img

Nina...

pencil-img

2364

Jao, mnogo su dobri... Kontam da to pirincano brasno pomesaju sa secerom i sa jos necim pa ih prze na uljuuser posted image i na kraju topljena cokolada.... Mora da je mnogo prosto, ali opet mi fali sta je to nesto....

Imas li neku ideju?

clock-img

11.06.2011, 17:56

clock-img

Anoniman

Ne, i nemaš pojma koliko sam se ubijala, tražila na netu, ma samo što nisam otišla da im platim za receptuser posted image Ne znam kako ostanu tako mekani unutra, a hrskavi spolja, i kako je ta čokolada toliko čokoladnauser posted image i kako su tako savršeniuser posted image

clock-img

11.06.2011, 18:01

clock-img

Nina...

pencil-img

2364

aaaaa da.... Ja sam, dok sam radila u centru, svaki dan narucivala i uzimala za poneti user posted image Ima neka caka, mozda Jance ili njen muz imaju ideju? Valjda ce videti ovo i dati strucno misljenje user posted image

clock-img

11.06.2011, 18:03

clock-img

Anoniman

Kako se nisam setila ranije da pitam, mogla sam se već lepo ugojiti od njihuser posted image Čekamo, strpljivo čekamo nekoga ko će nas prosvetlitiuser posted image

clock-img

11.06.2011, 18:06

clock-img

Nina...

pencil-img

2364

Janceeeeeeeeeeeeeeeeee!!! Pogledaj nas i pomagaj!!user posted image

P.S. Ako saznas, javi.... ako saznam, javljam. Probacu malo da googlujem to sad.

clock-img

11.06.2011, 18:11

clock-img

Nina...

pencil-img

2364

KOLACI OD PIRINCANOG BRASNA

Sastojci:

  • 150 g pirinčanog brašna,
  • 140 g maslaca,
  • vanilin šećer,
  • 3 jaja,
  • 150 g šećera,
  • šećer u prahu

Dobro umutiti maslac, pa dodati brašno od pirinča.
Posebno umutiti žumanca sa šećerom. Pažljivo umešati sneg od belanaca. Spojiti sa maslacom. Sipati u nauljen i brašnom posut kalup.
Ispeći u pećnici na tihoj vatri. Ohladiti, seći na četvrtaste komade, pa posuti prah šećerom zamirisanim vanilom.
Nedjo, mozda je ovo??user posted image sad nadjoh recept na netu.


clock-img

11.06.2011, 18:12

clock-img

Anoniman

Dogovoreno user posted image