cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Kasato torta

clock-img

29.12.2009, 09:41

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Vrlo jednostavan i brz slatkis-brzo se napravi i jos brze pojede.user posted image

-vece pakovanje piskota
-malo cokoladno mleko
-ekstrat ruma
-250g butera
-2 kasike prah secera
-100g cokolade
-4 jaja
-slag pena ili slagr krem
-200g secera

Penasto umutiti buter sa prah secerom. Dodati 100g otopljene i ohladjene cokolade i 4 umucena zumanca. Posebno umutiti 4 belanca sa 200g secera pa dodati prethodnoj masi.
Piskote umakati u cokoladno mleko, i redjati na podlogu. Poredjane piskote premazati kremom pa na skockanu tortu staviti slag krem ili slag pemu.

Moja mama voli piskote da umace u kafu, a nije lose i kad se umacu u sok od visanja. Probajte, vrlo je kremasto.

clock-img

29.12.2009, 09:45

clock-img

gagins

pencil-img

680

Hvala,samo mi reci da li se zumanca kuvaju ili idu tako ziva?Ja od kad imam dete svuda kuvam zumance na paru,iz poznatih razloga!!!

clock-img

29.12.2009, 09:53

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ziva zumanca. Mada mislim da mozes i da probas da ih ukuvas na pari. Verovatno ce fil biti drugaciji ali probaj. Volela bih da imamo pasterizovana jaja na trzistu, ali taj film necemo skoro da gledamo.

clock-img

29.12.2009, 11:26

clock-img

viking

pencil-img

6644

Ja nisam baš toliko vična u kuhinji, jel možete da mi objasnite kako se žumaca kuvaju na pari? Hvala user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

29.12.2009, 11:48

clock-img

gagins

pencil-img

680

Umutis ih zajedno sa secerom koji ide u taj fil mikserom i stavis tu posudu na drugu koja je na sporetu i u njoj vri voda,mesas dok se ne zgusne.Naravno da ta posuda ne sme biti plasticna!

clock-img

29.12.2009, 11:58

clock-img

viking

pencil-img

6644

A prvo uključim ringlu?

Šalim se user posted image

Hvala puno, gagins!

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

29.12.2009, 12:01

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: gagins

Umutis ih zajedno sa secerom koji ide u taj fil mikserom i stavis tu posudu na drugu koja je na sporetu i u njoj vri voda,mesas dok se ne zgusne.Naravno da ta posuda ne sme biti plasticna!


Secer ti treba da ulupas belanca. Moraju da se ulupaju sa secerom da bi bila bas cvrsta. Mozda da se secar podeli po pola, pola da ukuvas sa zumancima a pola ulupas u belanca.

clock-img

29.12.2009, 12:08

clock-img

Anoniman

mmm volim kremaste torte.... user posted image
ne volim one *lebare....user posted image

clock-img

29.12.2009, 12:11

clock-img

gagins

pencil-img

680

Izvini minavb,nisam u ovom slucaju gledala recept nego sam uopsteno objasnila kako se radi!!!

clock-img

29.12.2009, 12:17

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ma sta se izvinjavas! Vrlo moguce da moze i ovako da se izmeni recept, pa da ispadne super. Eto, skuvati zumanca na pari sa 100g secera, a belanca umutiti sa drugih 100g. Ja vec smuckala na moj nacin, ko proba na novi nek javi kako je ispalo.

clock-img

29.12.2009, 13:08

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: viking

Ja nisam baš toliko vična u kuhinji, jel možete da mi objasnite kako se žumaca kuvaju na pari? Hvala user posted image


Možeš pokušati i ja sam, pa kad sam nafilala toru sve mi iscurilo,ostale kore samo.user posted image
Sad samo kuham žumanjca sa brašnom ili pudingom u mlijeku.

Inače mi se sviđa ova tortica,ni je ne volim "lebare"user posted image

clock-img

29.12.2009, 13:19

clock-img

viking

pencil-img

6644

Hvala user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

04.01.2010, 15:48

clock-img

hera

pencil-img

69

Moram da pitam koliko dugo mutite margarin i secer? 10 min, 15min 20 min meni nikako ne uspeva da ga umutim jer mi se u filu uvek vide tragovi margarina. Mozda je do margarina a ne do vremena mucenja? Inace koristim Dijamantov onaj zlatni clasic.

clock-img

04.01.2010, 16:58

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Kao sto napisah u receptu, predji na puter i sve ce biti ok.user posted image

clock-img

05.01.2010, 00:16

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: viking

Ja nisam baš toliko vična u kuhinji, jel možete da mi objasnite kako se žumaca kuvaju na pari? Hvala user posted image


Možeš pokušati i ja sam, pa kad sam nafilala toru sve mi iscurilo,ostale kore samo.user posted image
Sad samo kuham žumanjca sa brašnom ili pudingom u mlijeku.

Inače mi se sviđa ova tortica,ni je ne volim "lebare"user posted image


Meni nikako ne uspeva da skuvam fil na nacin na koji je Lu objasnila,al zato na pari mi uvek uspe!


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

03.05.2018, 16:27

clock-img

mama ivane

pencil-img

1902

Uuuuuu njami njam volim Kasato tortuuser posted image

clock-img

03.05.2018, 17:26

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ja volim ovu tortu. Jedini minus je taj sto se jaja termicki ne obradjuju. Ajd zumanca mogu skuvati na pari ali sta sa belancima? Opet su ziva. A da rizikujem trovanje deteta bas i ne bi. Tako da ne pravim vise nikako ovu tortu

clock-img

04.05.2018, 09:35

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

Pravila sam nekoliko slicnih varijanti. Ima i varijanta bez jaja... volim je, mada mi cesto bude preslatka i jaka.

_____________________________

,,Carpe diem"