cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Kada je jelo gotovo?

clock-img

06.03.2010, 22:37

clock-img

Anoniman

Ja tek polako ucim da kuvam...
Kolaci i torte su mi laki,odavno sam pocela da ih pravim ali kod jela,pita i slicno pitam se kad li je sta gotovo!
Pa mozda mozete vi iskusnije da pomognete...
user posted image

Evo na pr. pecurke,kad mi mama objasnjava to je ovako: one pustaju vodu i kad se ukrckaju i voda ispari one su gotove...
mislim ona zna ali ja i dalje ne znam da li cu na vreme da sklonim!

clock-img

06.03.2010, 22:53

clock-img

Unica

pencil-img

481

user posted image user posted image user posted image samo polako...
kuvam jaaakooo dugo (a nisam neka matora koka) i najbolji savet koji mogu da ti dam je da sve probas. kad se tebi svidi tad je gotovo. uvek mozes dodati jos vode da se dokuva.
ako dinstas dodajes po malo vode, ako kuvas onda vise...


_____________________________

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.

clock-img

06.03.2010, 23:02

clock-img

Anoniman

Dobro,nesto moze i da se proba,na pr. povrce...
A meso? Kako da znam da li je peceno? Kuvano?

user posted image

clock-img

06.03.2010, 23:05

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Meso probodes viljuskom ako viljuska prolazi kroz njega onda je peceno.

clock-img

06.03.2010, 23:13

clock-img

Anoniman

Hvala... user posted image

Ako se neko seti jos necega... user posted image

clock-img

07.03.2010, 00:49

clock-img

Anoniman

Evo, recimo kad pečeš neki kolač...proju...koru za tortu...isto tako viljuškom probodeš sredinu i ako se ne lepi - gotovo je ...
Ili  ako se kora odvaja sa strane ... pečena je .  user posted image

Pih, šta te zanima? user posted image

clock-img

07.03.2010, 01:52

clock-img

Anoniman

ja sve probam i probadam viljuskom...
I krompir i meso (cas i meso umem da secnem i da probam zalogaj)i povrce..
Testenine, testa...sve probam...
To ti je najbolji znak.

clock-img

07.03.2010, 01:55

clock-img

Anoniman

Krompir izvadim na dasku i zgnječim ...grašak takođe...
Špagete bacam na pločice user posted image ...ako se lepe nije pečeno...

clock-img

07.03.2010, 10:06

clock-img

Anoniman

Batak i krarabatak kad peces zabodes noz tamo gde je najdeblje meso, ili kod kosti, pa ako curi voda onda treba jos da se pece. Kad sampinjoni puste vodu, meni su jos malo zilavi, pa ih pustim da dobiju boju.
Skoro nista ne probam jer sam uvek na nekim dijetama, pa sve pipkam, seckam i bockam.
Testa bodem cackalicom, ako se nista ne lepi, gotovo je.
Krompir viljuskom presecem na pola, ako se raspada pri tom "secenju", gotov je. Grasak probam da ubodem viljuskom, pa ako mi ne bezi, gotov je. Boranija je gotova kad je mekana, isto kao grasak. Pasulj takodje.
Pitaj sta te interesuje konkretnouser posted image

clock-img

07.03.2010, 11:42

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415


IZVORNA PORUKA: OTI

ja sve probam i probadam viljuskom...
I krompir i meso (cas i meso umem da secnem i da probam zalogaj)i povrce..
Testenine, testa...sve probam...
To ti je najbolji znak.



i ja sve probam....

clock-img

07.03.2010, 18:29

clock-img

Anoniman

Hvala vam... user posted image
Mama mi je otisla van grada na duze vreme zbog posla,pa cete mi vi drage moje trebati malo,neki savet i tako... user posted image

clock-img

07.03.2010, 19:31

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Nemoj puno da bockas meso, sav sok ce da izadje iz njega.. eto npr. za belo meso kad pohujes dovoljno mu je pola sata i prekovise.. Ali nemoj na jaku vatru!

Prati boju, miris....

Kaliopi ti je za testo rekla...

Pecurke ne treba duuugo i uvek ih zacini pri kraju, kad skoro ispari voda, ako zacinis pre trebace im duze da omeksaju.. Ne trebaju bas ni da presuse user posted image

Sos mesas i mesas, a gotov kad se zgusne..ako je jako gusto dodaj tecnosti, ako je malo ti izmesaj sa hladnom tecnoscu jos brasna pa umesaj u sos i kuvaj jos..

Peceni krompir..oko 20-25 min, za kuvanje isto toliko, ali ga seci na sitnije da se brze skuva...

Ma bezveze je tako da pisem.. ima puno toga, ali sama ces se najbolje ustositi user posted image



_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

clock-img

10.03.2010, 17:42

clock-img

Anoniman

Shishice pa ti vec majstor user posted image user posted image user posted image
Hvala user posted image


A na koliko se susi u rerni,na pr. kad se spremaju puslice?

clock-img

10.03.2010, 17:45

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: pcelica Maja

A na koliko se susi u rerni,na pr. kad se spremaju puslice?


E ovo i mene zanima. Ako neko zna, neka napise na kojoj temperaturi i da li je potreban ventilator. Moja rerna ima neke razne fore, te gornji grejac sa ventilacijom, te oba bez, te samo ventilacija...jednom sam probala da pravim puslice, i zavrsile su u wc solji.


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

10.03.2010, 17:49

clock-img

Anoniman

Imam običnu rernu . Bez ventilatora ...user posted image user posted image user posted image
Ima par torti koje često pravim a zahtevaju sušenje kora... sušim ih na 180 stepeni, iumeđu 35-40 min .

clock-img

10.03.2010, 17:51

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Shishica

eto npr. za belo meso kad pohujes dovoljno mu je pola sata i prekovise.. Ali nemoj na jaku vatru!




draga kako pola sata pohovanje...?Možda te nisam razumela...user posted image
U moj tiganj stane 3-4 parčeta belog mesa. pohovanje sa jedne strane traje oko 7-8 minuta i sa druge isto toliko ... user posted image

clock-img

10.03.2010, 17:51

clock-img

Anoniman

Ja sam sad citkala malo i kaze 1h na 100 stepeni!
Mi imamo novu rernu al ne znam dal ima ventilator!user posted image

Bas  mi se jedu,a ne ide mi se napolje!

Neko recept za puslice?

clock-img

10.03.2010, 17:52

clock-img

Anoniman

Ali nemoj na jaku vatru!

IZVORNA PORUKA: Shishica


Slažem se, najvažnije je to da je ulje već ugrejano pa na umerenoj vatri ..
Bar ja to tako radim...user posted image

clock-img

10.03.2010, 18:59

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: kaliopi

Evo, recimo kad pečeš neki kolač...proju...koru za tortu...isto tako viljuškom probodeš sredinu i ako se ne lepi - gotovo je ...
Ili  ako se kora odvaja sa strane ... pečena je .  user posted image

Pih, šta te zanima? user posted image



Ja bodem čačkalicom za zube. user posted image

Pčelice, ventilator ti je nacrtan kao kada bi dete crtalo vetrenjaču sa 3 kraka. Ako Iznad te vetrenjače ima nacrtano kao linijice od gore, to je da griluje na gornji grejač + ventilator.

clock-img

29.07.2010, 15:15

clock-img

Anoniman

a kako znate kad je riba gotova? user posted image

clock-img

29.07.2010, 19:00

clock-img

Anoniman

Kako dragocena tema user posted image Napokon mm neće krckati grašak dok ruča user posted image

clock-img

29.07.2010, 19:07

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

pročitala sam naziv teme i pomislila...jelo je gotovo kad je pojedeno user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma