cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

KOH

  
clock-img

05.06.2011, 01:39

clock-img

liliana

pencil-img

4820

Evo ga recept, specijalno za moju Čupe:

5 jaja (Posebno umutiti belance,dodati šećer, pa žumance;
5 kašika šećera;
3 kašike brašna;
3-4 kašike griza;
prašak za pecivo;
Jaja i šećer umutiti mikserom, a brašno i griz kad se doda - umutiti kašikom ili varjačom.
Kad je pečen koh, preliti ga sa  1l mleka skuvanog sa 4-5 kašika šećera.


_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

05.06.2011, 15:06

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Moj rp je maalko drugaciji, pa cu da iskuckam...
7 jaja (prvo belanac, pa zumanac)
9 kasike griz
2 kasike brasno
7 kasike secer ( sve ove cvrste sastojke dodati i mesati kasikom)
Sipati u serpu podmazanu zejtinom i posutu barsnom i peci na 220 stepeni.
Za preliv 1/ 2 litre mleka kuvati sa 13 kasika secera a, kad provri dodati i dve kesice vanilin secera, pa kutlacom nalivati testo.
Po ovm receptu koh je mnogo sladak, ovo je za ljubitelje bas bas slatkoce (recimo meni kod vecine torti fali nekih 300gr secera, volim izuzetno slatke stvari), a za one koji ne vole bas da preteruju, dovoljno je staviti u mleko i 7-8 kasika secerauser posted image

clock-img

05.06.2011, 15:16

clock-img

jelenadunja

pencil-img

1012

Moja baka pravi koh,ali sa pirincem???user posted image

_____________________________

01.07.2010. 11:15 rodila sam andjela

clock-img

05.06.2011, 15:16

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

njam,njam, ali nema kolaca za mene user posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

05.06.2011, 15:18

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Boze a ja sve vreme mislim sta ce tema o kalijum hidroksiduuser posted image

clock-img

05.06.2011, 15:24

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

ooo verus moja user posted image user posted image user posted image
ja nikad nisam pravila ovo, mogla bih decacima mojim user posted image je l bude bas mekano i socno?user posted image

clock-img

05.06.2011, 15:29

clock-img

Verus

pencil-img

11942

joj ne znam makice, nisam nikad pravila....

clock-img

05.06.2011, 15:33

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

IZVORNA PORUKA: Maya21

ooo verus moja user posted image user posted image user posted image
ja nikad nisam pravila ovo, mogla bih decacima mojim user posted image je l bude bas mekano i socno?user posted image



bude mekano i sočno, inače je koh moj omiljeni slatkiš iz detinjstva pored šnenokli; verujem da će se svideti dečacima:)

clock-img

05.06.2011, 15:35

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

aaa snenokle!! kako bih sad bar jednu malenu malenu cinijicu, ali onako kako je moja baba pravila user posted image no kako sam na dijeti,nista od toga user posted image

clock-img

05.06.2011, 17:16

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

napravila i odlican je, moji odusevljeni user posted image

clock-img

05.06.2011, 17:18

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Jel to bude jako mekano? Koliko dugo se kuva to mleko sa secerom, mislim, jel bude bas vodeno i svejedno se sipa tako puno?

clock-img

05.06.2011, 17:23

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

ja sam ostavila mleko tek da se pojavi ona pena pre nego sto prokuva, skinula sa ringle i dodala vanil secer, sacekala da se prohladi i prelivala koh, bude jako socan i KAZU da je bas ukusno, ja ni mrvicu nisam probala user posted image

clock-img

05.06.2011, 17:24

clock-img

Anoniman

Mleko, samo da prokuva i da se secer rastopi. Prelijes testo koje pre toga mozes da narezes na kocke. Ja sam od mame trazila dodatno da stavlja jos mleka, jer volim kad ga ima dosta kad se sluzi. Mama ga je sluzila iskljucivo kada se dobro ohladi u frizideru.

clock-img

05.06.2011, 17:24

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Jel to bude jako mekano? Koliko dugo se kuva to mleko sa secerom, mislim, jel bude bas vodeno i svejedno se sipa tako puno?



Bude mekano ali jako ukusno, slično kao kad piškote potopiš u mleko

Bude vodeno, mislim da se šećer dodaje samo radi slada, ne zgusne on mleko.....

< Poruku je uredio dunja RR -- 5.6.2011 17:26:52 >

clock-img

05.06.2011, 17:27

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Mleko, samo da prokuva i da se secer rastopi. Prelijes testo koje pre toga mozes da narezes na kocke. Ja sam od mame trazila dodatno da stavlja jos mleka, jer volim kad ga ima dosta kad se sluzi. Mama ga je sluzila iskljucivo kada se dobro ohladi u frizideru.



pa mislila sam i ja da stavim malko u frizider ali su decaci bili nestrpljivi, jedva su docekali da se prohladi, da ne jedu bas vrelo user posted image

< Poruku je uredio Maya21 -- 5.6.2011 17:28:10 >

clock-img

05.06.2011, 17:28

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Super, hvala zenice: pokusacu da napravim jedan vikend...

BRAVO Maya sto nisi jela, isplacuje se trud!

clock-img

05.06.2011, 18:48

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Boze a ja sve vreme mislim sta ce tema o kalijum hidroksiduuser posted image



user posted image I meni je to prva asocijacija bila posto nikada nisam ni jela ni pravila kohuser posted image

clock-img

05.06.2011, 23:05

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Hvala lili user posted image

Pravicu prvom prilikom user posted image Moj brat od tetke (pravi izvrstan koh user posted image ) stavi po vrhu i slag, pa kad isjece onako hladno, bude bas ukusno user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

06.06.2011, 10:21

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

E žene, kako bi bilo kada bi u testo dodala malo topljene čokolade? Ili u preliv, čisto da se ne oseća onaj ukus mleka?

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

06.06.2011, 15:36

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Žene? user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

06.06.2011, 15:38

clock-img

Anoniman

Nisam nikad ni jela ni pravila, al kontam da ne može da škodi, mada mislim da je možda bolje da dodaš baš čokoladno mleko, ili razmućen nesquick, možda bi ta čokolada promenila konzistencijo kolačauser posted image

clock-img

06.06.2011, 15:43

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Moj muž voli, ali da bih i ja jela moram nekako ubiti to mleko. Možda da dodam čokoladu u prahu, hm?

Ili da napravim originalno pa možda mi se i dopadne.




_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

06.06.2011, 15:44

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Još kad bih imala griz kod kuće user posted image user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

06.06.2011, 15:45

clock-img

Anoniman

Anci, stavi vanilinu sipku u mleko ili vanilin secer, malo vise a smanji obican.

Ja ne mogu to da zamislim sa cokoladom

clock-img

06.06.2011, 15:48

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Mišu, kad ja ne bih izmenila recept ne bih se zvala Ana user posted image

Koliko se sećam, neko pravilo za koh je da uvek ide duplo više kašika griza nego što ide jaja (5 jaja, 10 kašika griza i sl.).

Džaba mi sve kad nemam griz. Sutra ću praviti.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!