cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Jogurt palacinke

  
clock-img

20.06.2011, 18:22

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Jogurt palacinke

1 jaje
250ml jogurta
1 kasika ulja
250g brasna (ili vise po potrebi da se napravi gusta smesa)
1 kasicica praska za pecivo
1/2 kasicice sode bikarbone
1/2 kasicice soli
1 kasicica cimeta
oko 2 1/2 supene kasike meda

** u testo staviti 1 kasiku meda, a ostalu 1 1/2 iskoristiti za prelivanje pecenih palacinaka.
Probala sam da prepolovim kolicinu brasna, i bude dobro, ALI se mora peci na jako tihoj vatri i pazljivo okretati.

Kalorija: 265 kal za 2 palacinke, prelivene medom i seckanom jabukom.

Mikserom izmesati jogurt, jaje, ulje i 1 kasiku meda.  Ovome dodati cimet, so, malo secera, prasak za pecivo, sodu bikarbonu.  Suvu smesu dodavati u jogurt smesu i mesati dok se ne dobije gusta smesa (kao za americke palacinke).  Peci na malo ulja.  Moze se servirati sa rendanom ili seckanom jabukom i preliti medom.

Ja sam pravila duplu meru, tako da sam u jogurt dodala i cimet, so, secer i ostalo, i onda samo brasno dodavala dok nisam dobila gustinu.  Dodala sam i 1 vanilin secer na duplu meru.

E sad, ovde se to zove plain yogurt, ne znam da li je to slicno kiselom mleku ili obicnom jogurtu za piti.  Mami sam danas davala recept pa je rekla da ce probati obe opcije. 

< Poruku je uredio Verus RR -- 25.6.2011 18:07:06 >

clock-img

20.06.2011, 20:28

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Verka, koliko palačinki ispadne od ove količine? Pečeš ih onako kao američke palačinke, deblje?

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

20.06.2011, 20:46

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Pecem ih bas kao americke....joj anci ne secam se, mozda 10 kom?  Sve zavisi ja pravim malo vece, mm kad pece malecne.  Ali otprilike toliko.

clock-img

20.06.2011, 20:47

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

kako se peku  americke?

< Poruku je uredio jovicaa -- 20.6.2011 20:48:43 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

clock-img

20.06.2011, 20:49

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Pa americke meni budu onako, prst debljine kad se ispeku, malo tanje (kao mali prstuser posted image ).  Pustis da se polako pece na tihoj vatri, i kad krenu da se formiraju baloncici odgore, onda mozes da ih okrenes.

Ja volim da ubacim i po koju malinu ili kupinu (ili svezu borovnicu ako ima).  bude divno (ili seckane jagode).

clock-img

20.06.2011, 20:49

clock-img

Anoniman

Ja mislim u onom debelom tiganju, budu ko pljeskavica od testa user posted image

clock-img

20.06.2011, 20:50

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Testo bude gusto, zahvatis kutlacom i samo sipas u teflon na malkice ulja (ugrejano jako).

IZVORNA PORUKA: jovicaa

kako se peku  americke?

clock-img

20.06.2011, 20:51

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Da, ove ne "rolash" kao one nase, nego samo sipas malo testa i pustis da se pece.

clock-img

20.06.2011, 20:52

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Kako bi bilo da ubacim višnje, njih trenutno imam? user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

20.06.2011, 20:55

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

mmm.... super, pravim pa javim sta je ispalouser posted image nadam se da cu uspeti, posto jos nikad nisam pekla americke....

_____________________________

don't shit where you eat :))

clock-img

20.06.2011, 20:56

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

da li mogu da stavim suvi kvasac umesto praska za pecivo, nemam vise praskauser posted image

_____________________________

don't shit where you eat :))

clock-img

20.06.2011, 20:59

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Jovice, možda je bolje da staviš malo sode bikarbone, ne bih ja stavljala kvasac.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

20.06.2011, 21:02

clock-img

Anoniman

Jovice, stavi kilo kupusa kiselog, to ti je isto ko vanilin šećer user posted image

clock-img

20.06.2011, 21:02

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Verka, još jedno pitanje, jel ide dve supene ili dve kafene kašike meda?

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

20.06.2011, 21:03

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Supeneuser posted image

clock-img

20.06.2011, 21:04

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Oket user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

20.06.2011, 21:05

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Meni zvuci super.  Ja volim da dodam bilo kakvo bobicasto voce.  Kad uspes kutlacu testa u tiganj, onda stavis malo bobicasto voca, i pustis da se pece.  Kako se testo podize, tako ce "obuhvatiti" voce i onda se moze lepo peci i na drugoj strani....

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Kako bi bilo da ubacim višnje, njih trenutno imam? user posted image

clock-img

20.06.2011, 21:06

clock-img

Verus

pencil-img

11942

jooj jovice, nemoj kvasac, mislim da ne bi islo....pokusaj bez praska za pecivo, mislim da bi bilo ok....

clock-img

20.06.2011, 21:06

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Mmmmmm, sad mi se jede user posted image sutra ću praviti, sad je već kasno za to user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

20.06.2011, 21:08

clock-img

Verus

pencil-img

11942

user posted image  kasno da... napravi vam za dorucak, uz kaficu mmmmm

clock-img

20.06.2011, 21:09

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

mmmmm daaaa user posted image mm će biti srećan kao malo dete user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

20.06.2011, 21:14

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

meni je testo ispalo gustine skoro kao testo za hleb, jel to dobrouser posted image
i ne kontam, jedna kasika meda ili dve... ja sam stavila jednu


< Poruku je uredio jovicaa -- 20.6.2011 21:18:49 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

clock-img

20.06.2011, 21:18

clock-img

malenac76

pencil-img

6567

kako ovo dobro zvuciii njam njam probacu da ih napravim ove sedmice mljaccccc

clock-img

20.06.2011, 21:27

clock-img

Didy

pencil-img

7274

U, super! Baš sam večeras obećala mojim momcima da ću sutra peći palačinke, tako da bih mogla ove da isprobam. Imam domaće ribizle, pretpostavljam da bi s njima bile super, one su baš malecne, lepo će se utopiti.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

20.06.2011, 22:15

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

odlicne su! vec pojedeneuser posted image
samo pazljivo sa cimetom i sodom, posto sam prvo testo morala da bacim zbog previse ova dvauser posted image , ali pretpostavljam da to vec znate.. samo ja baksuz strpala, ne znam sta mi bi


_____________________________

don't shit where you eat :))