cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Jogurt Torta

clock-img

01.08.2011, 09:16

clock-img

zivka

pencil-img

2197

Probala sam ukus i dobila recept od prijateljice- osvezavajuci, nije tezak a jeftin

Jogurt Torta

Potreban materijal za jednu koru: (prave se tri)

  • 4 jaja
  • 1/3 praska za pecivo
  • 1 kaf.kasicica ulja
  • 4 ravne kasicice secera
  • 2 kasike brasna
 Priprema kora:
Posebno umutiti belanca, a posebno zumanca i u njih dodati 1/3 praska za pecivo, 1 kaf kasisicu ulja, 4 ravne kasike brasna.Umesati i belanca. Peci oko 8 minuta na 200 stepeni C. Probosti koru suvom viljuskom, pa ako se ne lepi kora je gotova. Napraviti 3 ovakve kore.

Potreban materijal za fil:
  • 200 gr slaga
  • 1 casa vode
  • 20 gr zelatina
  • 400 gr secera
  • 1/2 L jogurta
Priprema fila:
Umutiti 200 gr slaga sa 1 casom vode. U to dodati 20 gr zelatina(samo se istrese). Posebno rastopiti 400 gr secera u 1/2 L jogurta, pa spojiti konstantnim mucenjem sa slagom kome je dodat zelatin.

Filovanje kora:
Filovati ovim redom: Kora, fil, voce i tako redom. Sto se tice voca najlepse je bobicavo voce a moze i drugo.
Torta se pravi u dubljoj posudi zbog retkoce fila ( nabolje ako se pese u djuvecu kora pa se posle u isti slaze). Nakon zavrsetka, torta stoji u frizideru 3-4 sata ili u zamrzivacu.


Poslednji tekstovi

article-img