cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Jela bez mesa

clock-img

05.07.2010, 16:06

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Znam da je ovo jako slično sa temom posna jela, ali u ovoj temi ipak mogu da se koriste životinjske namirnice (jaja, pavlaka, sirevi...).
Moram priznati da tek sad učim da kuvam, a nemam mašte. Često mi se desi da nemam meso u frižideru (zato što zaboravim da ga kupim), ali imam raznog povrća, pirinča, testenina, jaja... pa ponekad nešto smućkam, ali to baš i ne ispadne kako treba user posted image
Šta vi radite?

< Poruku je uredio Alexx RR -- 5.7.2010 16:07:21 >


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

05.07.2010, 16:08

clock-img

LillyT

pencil-img

3918

Makarone sa sirom na vise nacina user posted image user posted image user posted image

Sve zavisi koliko vrsta sira imam kod kuce i da li me mrzi da ukljucujem rernu ili ne.


_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

clock-img

05.07.2010, 16:18

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Baba ( ne znam zašto se tako zove)user posted image
Malo veća tikvica isječena na kocikice, jedno jaje, malo mlijeka i malo brašna, posoliti, razliti u pleh i peći na 250* petnaestak minuta, kad je pečeno politi mlijekom i može se namazati pavlakom, paradaiz salata ide odlično uz ovo.
Ja sam babu pravila kako su mi stigle tikvice sigurno 10 puta  može se praviti i sa pravom bundevom- tikvom-morunom!

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

05.07.2010, 16:20

clock-img

2002m

pencil-img

2595

Lu...moram probati ovaj tvoj receptuser posted image .Vec mi ide voda na ustauser posted image

clock-img

05.07.2010, 16:22

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

Ja ne jedem puno mesa, povrće je na prvom mestu u mojoj ishrani:

-prodinstam luk, obarim pirinač, šargarepu, promešam sa lukom,začinim
-patlidžan, isečem na šnite, uvaljam u brašno i probržim,
-tikvice samo prodinstam na vodi sa malo luka i začinim
-pasulj bez mesa, sa šargarepom i krompirom, bez zaprške, sa začinima
-čorbe paradajz, od zelja, raštike, koprive, sve ih volim
-papriku prodinstam sa lukom, dodam bareni vitaminizirani pirinač, začinim

Ne znam da li riba apropo ove teme spada u meso( ja jedem(ne uvek) dok postim ), tako da pravim paste sa tunjevinom, riblju čorbu, salate sa ribom i morskim plodovima, ma uopšte ribu na 1001 način....

< Poruku je uredio dunja RR -- 5.7.2010 16:23:29 >

clock-img

05.07.2010, 16:23

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Dunja, mislim da tvoji riblji recepti zaslužuju posebnu temu user posted image Mene jako zanima!

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

05.07.2010, 19:20

clock-img

bluka

pencil-img

288

današnji ručak: pasta sa pestom od žalfije i oraha

izmiksati šaku oraha i par listića žalfije. dodati maslinovo ulje. na malo maslaca ispržiti dva čena sitno sjeckanog bijelog luka, dodati pesto, 1 dc mliječne pavlake (neutralne) i kuvanu pastu, posoliti, pobiberiti i na kraju dodati još sitnijih listova kadulje proprženih na malo maslaca.


clock-img

05.07.2010, 19:22

clock-img

bluka

pencil-img

288

već mi par dana niodkud mirišu paprike punjene krompirom i sirom, čekam samo malo da za'ladi pa da uključim rernu, mrzi me po ovoj vrućini.