Čekaj bre polako, meni ovde od početka nije jasna jedna stvar: kako to oni mogu da spoje po mesec dana odmora (od pola maja do pola juna)? Kod mene u firmi samo "zmajevi" smeju da spoje 3 nedelje, i to ako odrade posao unapred pa projekti ne trpe. Što im ne daš po 2 nedelje, ne moraju valjda da idu zajedno na more? Kod nas i bez obzira na staž, godine, decu - svi imaju po 20 radnih dana odmora i 5 slobodnih dana godišnje. Zaposleni ne može da ode na odmor bez rešenja o godišnjem odmoru, a kod nas je procedura takva da se rešenje dobija samo ako se potpiše papir na kojem piše na koji broj mogu da te zovu ako nešto treba i da ćeš doći ako treba u roku od 24h... Mnogo si ih bre razmazila. Tek kada čujem za ono 40% bruto, jasno mi je samo da si ti u krvnom srodstvu sa Majkom Terezom.
Ne znam. Ti si očigledno već odlučila, tako da nema nazad. Ako ništa drugo, eto nama si se iskukala pa sad - šta je, tu je.
Ujedno znaj, što si bolja prema zaposlenima, oni će biti gori prema tebi. Zarad svojeg budućeg mira, moraš bar malo da pokažeš zube. Ne moraš nikoga da vređaš, niti da vičeš, niti da psuješ. Samo uz kafu sa nekim od zaposlenih prokomentariši kako je eto struja poskupela 3%, pa SEKA, pa DEKA, pa ako još ljudi počnu manje da troše na ulepšavanje - to je sve istina i sve rizik koji ti snosiš, ali neka znaju. Da vidiš kako će da se trkaju ko će da dođe ranije na posao, a ko će da ostane kasnije. U mojoj struci ima krš firmi koje su srezale plate, samo zato što im se može. Svi posluju u evrima, nama plate ugovorene u evrima, ali oni vezali za dinar kada je euro bio 80 i prave se ludi... a sada još na to - smanjuju. SEKA i DEKA su najbolji drugari gramzivih privatnika. Ako samo umisle da ti tu nalaziš i sebe, svi tvoji problemi su rešeni. Pri tom ne treba da lažeš, nego da kažeš kako jeste, samo će njihov pogled malo da se promeni, što jeste cilj igre - zar ne?
E sad, ako može nekako da se uskoči u pomoć... ti viči... valjda ćemo nešto zajedno da smislimo