cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

  
clock-img

16.07.2013, 10:46

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Nova temica user posted image

user posted image

clock-img

16.07.2013, 10:50

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Da nam se ne izgubi zanimljiv recept, evo ga i ovde

IZVORNA PORUKA: Torbica

Zemunka, sto se dorucka tice ja vrtim sledece: projice sa sirom/kajmakom (5 minuta u mikrotalasnoj), gibanica, hleb sa pavlakom/sirom, ponekad griz u koji dodam kakao ili med, neka od zitarica u slatkoj varijanti npr proso, ovas, kinoa sa medom i/ili kakaom, ako se setim jos napisacu, trudim se da bude raznovrsno. trudim se da i nama bude raznovrsno, volim kuhinju jakoooo, a ko bi rekao, sa mojih 50tak kg, sreca pa se ne vidi. user posted image



_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

16.07.2013, 11:00

clock-img

lesica

pencil-img

12015

I da vam ja malo pripomognem sa nalaženjem ideja za BEBIN DORUČAK tu se svojevremeno svašta pisalo i ima puno interesantnih predloga.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

16.07.2013, 18:10

clock-img

little_one

pencil-img

4663


IZVORNA PORUKA: lesica RR

I da vam ja malo pripomognem sa nalaženjem ideja za BEBIN DORUČAK tu se svojevremeno svašta pisalo i ima puno interesantnih predloga.




Super! Hvala! user posted image

clock-img

18.07.2013, 09:12

clock-img

Zemunka85

pencil-img

2034

Kada mogu dati pecurke i kako?

clock-img

18.07.2013, 09:36

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Zemunka, rano je za pečurke a u njima i nema ništa korisno za bebu. Moj Marko ima 2 godine i još uvek mu nisam dala.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

18.07.2013, 09:41

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18873

Nisam ni ja davala pečurke, a i teške su za varenje.

clock-img

18.07.2013, 09:48

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Mada, evo čitam u mojoj knjizi piše:

Gljive - bogat su izvor vitamina c, folacina, vitamina b grupe,kalijuma, selena, bakra, kalcijuma, magnezijuma i vlakana.

Ne znam, ja bih sačekala još malo sa njima.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

18.07.2013, 10:05

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304

Sinu sam pecurke dala nesto pre punih 11 meseci. Igrom slucaja se posluzio sirovom pecurkom (ne dajem mu vise tako) pa sam konsultovala nutricionistu i dobila zeleno svetlo za 10+ meseci. Neko cak savetuje i ranije, sa 7-8.
One nisu "beskorisne" kako se kod nas smatra, na dalekom istoku im mnogo bolje poznaju znacaj. Pune su vitamina B, C, D, potasijuma, gvozdja, proteina, selena, antioksidanata i korisne i za odrasle i decu.
Spremam ih u sosevima, bolognese npr, a dala sam mu i punjene povrcem i sirom, pa zapecene. user posted image

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

18.07.2013, 10:30

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Ne znam, nisam pametna.
Ja znam da je nama svojevremeno Lenkina lekarka (sjajan lekar i čovek inače) napomenula da pečurke odložimo za što kasnije iz jednostavnog razloga što njihov hemijski sastav kao takav nije pogodan za bebe i malu decu zbog velikog sadržaja minerala odnosno imaju jako puno makro, mikro, i elemenata u tragovima, a neuporedivo manje proteina nego u mesu, i da kao takve njihova česta upotreba može da predstavlja veliko opterećenje za bubrege.

Uglavnom, mislim da je L prvi put jela pečurke tek posle navršenih godinu i po dana, i to kroz čorbicu. A tako nam je ostalo i do dana današnjeg, prosto smatram da postoji mnogo kvalitetnijih stvari, daleko od toga da su "beskorisne" samo trenutno za nju nisu neophodne.

< Poruku je uredio lesica RR -- 18.7.2013 10:32:27 >


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

18.07.2013, 10:35

clock-img

bea83

pencil-img

5169

IZVORNA PORUKA: Zemunka85

Kada mogu dati pecurke i kako?



Mi smo ih jeli prvi put sa 11 meseci kroz rižoto, a sad ih jedemo i kroz čorbicu,nekad pečene sa jajima

clock-img

18.07.2013, 14:41

clock-img

Moiraina

pencil-img

944

Ja sam pečurke (šampinjone) dala nešto posle prvog rođendana. Ni sada ih ne jede nešto često, 2-3 puta mesečno maksimum.

clock-img

18.07.2013, 15:39

clock-img

Moiraina

pencil-img

944

Nego, sad nešto čitam po netu o pečurkama, ispada da su šampinjoni najgora opcija, jer su najviše tretirani kojekakvom hemijiom. user posted image Navodno, vrganj i bukovača su mnogo bolji izbor...

clock-img

18.07.2013, 15:43

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Pa to je tačno, a svi mi najčešće kupujemo šampinjone, ovde kod mene retko bude nešto drugo. Zato ih i ne dajem.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

18.07.2013, 15:49

clock-img

Moiraina

pencil-img

944

U mom Maxiju baš često imaju bukovaču, ali ja nekako uvek kupim šampinjone, navika a i volEm ih... A spremala sam par puta i bukovaču i baš je super ukusna, moraću češće nju da uzimam.

clock-img

21.07.2013, 01:29

clock-img

sanja 92

pencil-img

48

da vam dam jednu ideju za bebin dorucak.
kajgana od zumanca:na puteru proprziti malo belog i malo crnog luka,dodati paradajz i zumance.umesto paradajza moze i sir zamucen sa zumancom.

clock-img

22.07.2013, 21:37

clock-img

nina26

pencil-img

3303

i mi smo vec zreli za ovu temu, a bogami rekla bih i za lukacuser posted image

kako spremate hranu sa lukom? da li ga ubacite da se bari sa otalim povrcem, ili ga malo prodinstate na ulju ili cemu vec? i koji je bolji, onaj obican ili crveni luk? a praziluk?

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

clock-img

22.07.2013, 21:41

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Ja sam pocela sa prazilukom,kuvala sa ostalim povrcem,zatim crni luk i sada vec beliuser posted image

clock-img

22.07.2013, 21:43

clock-img

Moiraina

pencil-img

944

Ja sam za sada davala samo mladi luk, 2-3 kolutića sam barila sa ostalim povrćem. A čini mi se da sam pročitala da je praziluk lakši za varenje od običnog luka, to ću dati među sledećim namirnicama (nikako da dođe na red).
Inače, ja sam juče i danas dala grašak, mnogo mu se sviđa i nije mu smetalo.

clock-img

22.07.2013, 21:56

clock-img

nina26

pencil-img

3303

hvala devojke, ako nadjem praziluk krenucu sa njim....predpostavljam malo se da, a ne tipa pola glavice user posted image user posted image

a sta mislite o patlidzanu?

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

clock-img

22.07.2013, 21:58

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Ja sam stavlja tri cetiri kolutica ..patlidzan odavno jedemo ,ali ne secam se tacno kad sam krenula..isto ga kuvam ..

clock-img

22.07.2013, 22:10

clock-img

nina26

pencil-img

3303

pa sta mislis da li je rano za nas? mada ne vidim razlog, zasto bi bilo? ja bih ga pekla, jer mi je kuvan bezukusan .

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

clock-img

22.07.2013, 22:31

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304

Nina nije rano za praziluk.
Inace on je najbogatiji najraznovrsnijim hranljivim materijama od svih alijuma. Ja sam ga dinstala kao bilo koji luk na kokosovom ulju, pa dodavala ostalo povrce. I ostale lukove jede, tacnije od njegovih 10m jede isto sto i mi, samo mu odvojim pre dodavanja nase kocke i njemu dodam domacu "supu" koju imam u frizu. user posted image
Patlidzan takodje jede u djuvecima, ili punjen povrcem pa pecen. user posted image

< Poruku je uredio Bebilina -- 22.7.2013 22:33:26 >


_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

22.07.2013, 23:09

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Nina polako sve uvodi osim onog sto se striktno preporucuje posle prve godine tipa belance,med,itd...tako da nije ranouser posted image

clock-img

23.07.2013, 01:21

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

mi uveli praziluk, pre nedelju, dve, kuvam ga sa ostalim povrcem, ali u samu kasicu stavim samo malo, a u petak uveli cveklu i to je, cini mi se, prvo sto joj se nije bas svidelo jer je sve vreme dok je jela pravila neke cudne face...mogli bi i mi patlidzan ovih dana, na njega sam skroz zaboravila jer ga ja nesto i ne volim pa mi ne padne na pamet.