IZVORNA PORUKA: Tasha RR
IZVORNA PORUKA: OTI
Otvoricu temu: saveti za ponasanje na intervjuu za posao ako hoces
Čekam temu!
Ta priča diplomatskog odgovora ne prolazi, probala sam, jer mi je pitanje imbecilno! Uvek su me pritiskali da kažem za koliko bih radila!
E ovako.
Ja cu ukratko da dam najopstije stavke i savete...
Na sva pitanja sam rada da odgovorim... naravno, vi cete me podsetiti na ono sto nisam rekla...
Ovde mozemo da razmenimo i iskustva...imala sam i ja hiljadu debilnih intervjua za posao...gde sam bila kandidat...A do sada imam oko 4000 uradjenih intervjua sa kandidatima za preko 70 pozicija...
Na pitanje o pominjanju visine plate dala sam ovaj odgovor:
Da zanemarim sto smatram da je neprofesionalno u Srbiji traziti da kandidat za posao (pogotovu onaj bez iskustva) prica o plati...
Ali nema veze...
Savetujem da kandidat ne pominje cifre na intervjuu za posao.
Ako poslodavac pita koliko kandidat ocekuje a kandidat trazi pocetnu poziciju (nema mnogo iskustva) najbolje je da kandidat PROBA da izbegne odgovore i neka da neki diplomatski odgovor:
"Meni plata sada nije prioritet...Zadovoljan sam poslom koji ima perspektivu i poslom koji ima tendenciju da da onoliko koliko zaposleni zasluzi" ili "Spreman sad da pocnem od pocetka jer nemam mnogo iskustva i sada mi je bitnije da nadjem posao i sticem iskustvo" Ako poslodavac insistira da kandidat kaze sumu, najbolje je da kaze opseg i to sirok opseg...i da ne precenjuje sebe jer tako smanjuje sebi sansu da dobije posao.
Ako kandidat ima iskustva i konkurise na visoko mesto, onda razgovor tece malo drugacije
Sad cu da napisem postove vezane za
- oblacenje na intervjuu
- ponasanje na intervjuu
- najvece greske kandidata
- i slicno
< Poruku je uredio Tasha RR -- 20.12.2009 22:45:27 >