cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Interkontinental torta

clock-img

29.11.2009, 13:45

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ovo je torta koju sam radila za Rokov rođendan!

Kora;
*4 bjelanca
*4 kašike šećera
*5 kašika mljevenih oraha
*1 kašika brašna

Ispeći 3 takve kore.

Fil;
*12 žumanjaka
*15 kašika šećera
*10 kašika brašna
*1 litar mlijeka
*1 margarin za kreme
*100gr šećera u prahu

*100gr bijele čokolade
*100gr mliječne čokolade
*200gr mljevenih lješnjaka
*200gr mljevene plazme

Od litre mlijeka uzeti 1 dcl i u njega umiješati,žumanjca,brašno i šećer(osim onog u prahu),to skuhati u preostalom mlijeku,kada se ohladi dodati margarin umućen sa šećerom u prahu.
Fil podijeliti na tri dijela,u prvi dodati lješnjake,u drugi 100gr mljevene plazme i bijelu čokoladu,u treći 100gr plazme i mliječnu čokoladu.

Filovati;
*kora
*fil sa mliječnom čokoladom
*kora
*fil sa lješnjacima
*kora
*fil sa bijelom čokoladom

Tortu okolo premažite po želji,šlag kremom,slatkim vrhnjem ili fondanom kao jauser posted image

clock-img

29.11.2009, 14:24

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Svaka čast Lu user posted image

Ja ne bih ni pomislila da pravim tortu, imam proverenu ženu kod koje naručujem i mirna mi glava user posted image

Niti volim torte niti se trudim da naučim da ih pravim, jadan moj muž, sladokusac user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

29.11.2009, 14:27

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Hvala Anauser posted image
Ova torta se inače brzo napravi,za sat vremena(osim ukrašavanja fondanomuser posted image )
Dok popečem kore,fil se ohladi,premažem i to je to!

clock-img

29.11.2009, 14:29

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ma ja sam ti za to lenja, iskreno.. da volim slatkiše možda bih i pravila, ali ovako..

Ne mogu ni da zamislim da moram da probam neki fil ili ne daj bože šlag user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

29.11.2009, 21:42

clock-img

Jelena81

pencil-img

285

aham... pitanje za koru:

-mutis posebno belanca( mada msm da je isto ako se zbucka istovremeno)

-ugrajana rerna na koliko stepeni

-koliko se pece- minuta  i na koliko stepeni?

cini mi se ok,  a sestrini klince slave sledeci vikend rodjendan pa bih je isprobala

hvala unapred!

clock-img

08.12.2013, 20:03

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

Pravila sam ju juce . Savrsena je . Umjesto plazme sam stavila sjeckane krem bananice I u ovaj fil sa mlijecnom cokoladom sam dodala kasiku nutele. user posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

08.12.2013, 20:04

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Svaka čast Lu user posted image

Ja ne bih ni pomislila da pravim tortu, imam proverenu ženu kod koje naručujem i mirna mi glava user posted image

Niti volim torte niti se trudim da naučim da ih pravim, jadan moj muž, sladokusac user posted image

Eeee kako se sve preokrene user posted image

clock-img

08.12.2013, 20:13

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

Auuuu Ancii user posted image

Nikad ne reci nikad . user posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

08.12.2013, 20:15

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Hahauser posted image
Eh Anči, šta djeca naprave od nas user posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

08.12.2013, 20:35

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Čudo, moja Lu user posted image