U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.
1 solja jecmenog brasna 1 solja razanog brasna 1 prasak za pecivo 1/2 kasicice sode bikarbone 2 supene kasike ulja(ja uglavnom stavim ulje od semenki grozdja 1 kasika jecmenog slada 1 kasicica soli lan,susam po zelji zamesi se sa kiselom vodom 1,5 do 2 solje i pece se na 200°C pola sata. #ako nemate slad moze se zamesiti sa pivom-meni se licno vise svidja.
2.varijanta:
1 solja integralnog psenicnog brasna 1 solja kukuruznog brasna *ostalo sve isto
3.varijanta:
po pola solje sve 4 vrste brasna,ostatak isto
I da ne zaboravim,kada sipam masu u kalupe cesto pospem odozgo ocisceni suncokret,ocisceno seme bundeve,kim,kumin,nekad krupnu morsku so i slicno. I meni su mnogo lepse hladne nego tople.
_____________________________
"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"
JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI
08.11.2011, 10:58
lesica
12015
I ovo:nisu projice ali nisu ni prave galete
U posudu za mešanje stavite 700 gr integralnog pšeničnog brašna, 1/3 kafene kašike sode bikarbone, 3,3 dcl piva (jedno malo pivo), 2 dcl suncokretovog ulja(ili maslinovog,ili suncokretovog ili ulje od semenki grozdja), 2 kafene kašike morske soli, 200 gr semena susama i 50 gr semena lana(ili samo susama,iliumesto lana stavite i malo semenki suncokreta,bundeve). Rukom ili mikserom izradite testo da bude poput gline. Ostavite ga da odstoji pola sata.Onda se naprave male loptice velicine manje mandarine,i stavljaju se da se peku u aparat za galete (jedna loptica na sredinu i dobro se pritisne9 Kada se ohlade dovoljno su cvrste da preko njih mogu da se stavljaju bilo kakvi namazi a super su i za grickanje.