cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Hilandar torta

clock-img

11.04.2010, 12:39

clock-img

Anoniman

Potrebni sastojci:
10 jaja
10 kasika secera
10 kasika mlevenih oraha
3 kasike kakao
5 kasike brasna
1 praska za pecivo
400 g cokolade
125 g margarina
5 jaja
200 g secera u prahu
Priprema jela:

1. U odgovarajucoj posudi u kompaktnu masu umutiti jaja, secer, mlevene orahe, kakao, brasno, i prasak za pecivo.

2. U okrugao kalup za tortu obloziti papirom za pecenje te sipati pripremljenu masu i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni.

3. Pecenu koru ostaviti da se ohladi, a zatim je poprecno preseci dva puta kako bi se dobile tri kore.

FIL:

1. Belanca odvojiti od zumanaca te ih umutiti u cvrst sneg. Zumanca umutiti sa secerom u prahu, te dodati snegod belanaca i polako promesati.

2. U odgovarajucoj posudi sjediniti cokoladu i margarin, te kuvati na pari mesajuci sve vreme dok se ne otopi, a zatim ostaviti da se ohladi.

3. Kada se cokolada ohladi, postepeno dodavati fil od zumanaca, kasiku po kasiku, i mutiti sve vreme dok se ne dobije ujednacena masa.

FILOVANJE:

1. Pecene kore premazati pripremljenim filom, te naslagati jednu na drugu.

2. Ostatkom fila premazati celu tortu i dekorisati po zelji.

user posted image

clock-img

08.07.2019, 16:04

clock-img

mama ivane

pencil-img

1902

Cula sam za ovu tortu mnoge zene je hvale da je dobra

clock-img

10.07.2019, 10:38

clock-img

Duškić

pencil-img

9617

Starinski lepa torta.

clock-img

10.07.2019, 11:07

clock-img

flamingos

pencil-img

25408

Provereno dobar recept

clock-img

10.07.2019, 11:08

clock-img

doramar11

pencil-img

1138

Mene je privukao naziv torte, moram da priznam :)