cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Havana torta

clock-img

15.03.2010, 14:06

clock-img

bebablue

pencil-img

1488

Evo jedna vrlo laka, kremasta tortica, bez pecenja kora!

Potrebno je:
1 litar mleka
500gr kristal secera
4 bezbojna zelatina
2 slag krema od vanile
200gr oraha
200gr cokoladnih napolitanki
2 slaga (i mleko, ili voda, zavisi ko sa cim muti slag za ukrasavanj)

Priprema:
U 1 lit. mleka staviti 500gr secera i prokuvati. Kada se ohladi, u mleko dodati 4 zelatina razmucenja u 1,5dcl mlake vode, a zatim u to dodati 2 slag krema od vanile i mutiti dok smesa ne postane kremasta, oko 20-ak minuta (mutiti u dubljem sudu, jer dosta prska u pocetku).
Sjediniti mlevenih 200gr oraha i mlevenih 200 gr cokoladnih napolitanki (najbolje ih je drzati u frizideru, pre mlevenja, jer se inace brzo tope).

Uzeti dublju tepsiju ili lonac, u zavisnosti kakva je tacna za tortu, i obloziti aluminijumskom folijom. Na dno posuti deo mase sa orasima i napolitankama, pa malo poprskati sokom od narandze, na to dodati deo fila, i tako 2 ili tri puta poredjati, bitno da je poslednji fil.
Ostaviti u zamrzivacu 24 casa. Sutra izvrnuti iz tepsije/serpe na tacnu i od gore 2 slaga!

Torta je prilicno velika, pa za prvo probanje, moze i od pola mere!
Uzivajte!!!!user posted image

clock-img

28.06.2012, 19:30

clock-img

Zell

pencil-img

804

Pravim Havana tortu cesto leti ali bez oraha i napolitanki kod mene ide seckano voce - banane, mandarine i kivi uglavnom s tim sto ispecem obicnu piskotu pa poklopim serpu tako da ima "podlogu" kad se izvrne i premaze slagom user posted image

clock-img

28.06.2012, 21:58

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Pravila. Mojima se svidja, meni neuser posted image

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena