cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Grcka musaka

clock-img

18.10.2010, 14:39

clock-img

Anoniman

Evo, kao sto sam obecala, pisem recept.
1. Iseci patlidzan, posoliti i ostaviti da pusti vodu.
2. Na malo ulja prodinstati 2 isecena crna luka, kad pozuti dodati 1/2kg mlevenog mesa. Kad je gotovo dodati 2 kasike paradajz soka (ili najbolje pelte) i jos malo ostaviti na sporetu da ispari voda. Dodati, naravno, so, biber, seckani persun.
3. Iseci krompir na krugove (800 gr krompira).
4. Proprziti u tiganju krompir i patlidzan.
5. U tepsiju slagati: proprzeni krompir, posuti malo narendanog sira, tipa parmezan ili nesto slicno jakog ukusa. zatim na to staviti proprzeni patlidan, pa opet posuti sirom, zatim mleveno meso i preko njega besamel. Preko besamela posuti 2 kasike istopljenog putera i narendani sir.

Posto ja nisam strucnjak za besamel, a verujem da nisam jedina, prepisujem i recept za njega.
Besamel: ugrejati 4 solje mleka. U drugu posudu istopiti 2 kasike putera u  koji kad se zagreje dodajemo 6 kasika brasna i mesamo dok ne dobije boju. U to usuti toplo mleko i mesati. Kad je smesa vec kompaktna, dodjemo jedno jaje, malo muskatnog orascica (malo!), a moze i malo fete.

Prijatno!

clock-img

18.10.2010, 15:31

clock-img

viking

pencil-img

6644

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

01.08.2012, 11:38

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Sad cu da smuckam neku varijantu.. valjda ce ispasti nesto, pisacu posle.

clock-img

01.08.2012, 12:38

clock-img

cockic

pencil-img

4591

jao mnogo je ukusna jela sam je u grckoj mmmm user posted image

clock-img

01.08.2012, 12:45

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Postoji li dijetalni bešamel? user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

01.08.2012, 13:42

clock-img

Anoniman

ja pravim s onim gotovim besamelom user posted image  za dijetalno bas ne znam, jos je sve i przeno pa posuto sirom...nece te spasiti besameluser posted image

clock-img

01.08.2012, 14:12

clock-img

minavb

pencil-img

12959


IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Postoji li dijetalni bešamel? user posted image


Ne. Ja umesto besamela koristim sok od paradajza

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

01.08.2012, 14:42

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Jao zene namucila sam se sad. Prvo, patlidzan sam vise pekla/kuvala u tiganju jer svo ulje upije, pa bolje malo vode da upije nego masno.. a onda sam preterala sa besamelom i prepreprelila pa iskipelo mi malo u rerni, ribala je, sad pecem bez poklopca pa se nerviram jer ce uhvatiti koricu.. jaooo mukeeeeeeeee user posted image

Nadam se da ce bar biti dobro, ukusno.. stavila sam i paradajz i krompir i meso i patlidzan, u besamel i sir.. lepo sve posebno spremala i ttttt

clock-img

01.08.2012, 14:45

clock-img

Anoniman

da, patlidzan je kao sundjer, sve upija. ako imas teflonski tiganj, nisi morala da dodajes vode, nego samo malo ulja.

clock-img

01.08.2012, 14:57

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Joj al fino zvuči,već mi i miriše,sutra ću da isprobam user posted image user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

01.08.2012, 15:07

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Imam ne lepljivi tiganj ali svaki put koliko god ulja stavila ono upije! Pa sam resila da stavim vodu, svaki put po malo.

Sad mi se pece, nikad da zavrsim. Stavila sam pek papir ispod vatrostalne pa neka curi sad ako hoce.

clock-img

01.08.2012, 15:47

clock-img

Anoniman

pa nema veze, ne mora to ne znam koliko da se pece, niti moras da dodajes ulje nakon sto upije.
ajde, prijatno vam bilo!

clock-img

01.08.2012, 21:25

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Obožavam ovo! Kad ne znam leti šta ću, ovo ide najlakše.user posted image
Inače kod gazdarice kod koje smo godinama letovali sam jela i varijantu gde umesto krompira ide testo, pa nekad i tako pravim, sjajno je.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

01.08.2012, 21:33

clock-img

nina26

pencil-img

3303

Ne morate patlidzan i krompir da przite u tiganju, nego stavite ih malo u rernu na griluser posted image

New Mom, ta varijanta sa testeninom je pasticio, isto je njaamuser posted image

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

clock-img

02.08.2012, 01:18

clock-img

bratzz

pencil-img

982

user posted image za recept, predivno jelouser posted image

clock-img

02.08.2012, 11:46

clock-img

red3lilu

pencil-img

1237

Znam da će ovo pokvariti "čar" recepta, ali pošto patlidžan ne volim (ne znam način da se pripremi a da bude jestivuser posted image ), da li mislite da bi tikvice bile adekvatna zamena u ovom receptu??

clock-img

02.08.2012, 11:53

clock-img

Jagodica*

pencil-img

59

Da. Tikvice su super.

clock-img

02.08.2012, 12:53

clock-img

Anoniman

da, neko pravi sa tikvicama, ali je patlidzan original. ne volis patlidzan ili ti jednostavno ne ispada dobro?

clock-img

02.08.2012, 13:12

clock-img

red3lilu

pencil-img

1237

Iskreno, kod nas u porodici patlidžan se koristi isključivo da opiše nijansu farbe za kosuuser posted image
Šalu na stranu, keva je pokušala svojevremeno da sprema jela sa patlidžanom, gde je on uvek ili popio previše ulja, ili bio previše žilav... Ja se poučena tim iskustvom nisam srela s njim u drugačijem obliku osim u nekom od onih italijanskih mikseva gde me uvek razočara jer budew žilav i oporog-ljutkastog ukusa...
Ne usuđujem se da započnem ovako divno jelo pa da ga odmah i upropastim

clock-img

02.08.2012, 15:46

clock-img

anuksunamun

pencil-img

2597

Meso,besamel,pa jos pride puter i przeni krompir...koga bre kseno '' ranis ovim ?zar ne zabetonira zeludac ova kombinacija?Mislim moj dragi obozavao ovo da jede svakog dana :):):)jel imas neke modifikacije na temu....?

< Poruku je uredio anuksunamun -- 2.8.2012 15:47:47 >

clock-img

02.08.2012, 15:48

clock-img

Anoniman

hahaha...da budem iskrena, ja ne pamtim kad sam poslednji put pravila, ali ne zabetonira zeludac. ali da je kaloricno - kaloricno je. grci trpaju besamel svugde, na musaku, na pasticio, na punjeni patlidzan...kao i jaje umuceno sa limunom.

clock-img

02.08.2012, 15:52

clock-img

anuksunamun

pencil-img

2597

Ej pitam bre, jer moj muz ,kada ga god ga pitam sta mu se jede,odgovor je musaka ili lazanja,ovo mu dodje neka kombinacija..ne smem ni da mu predlozim,navadio bi se skroz,a tek sto sam ga metnula gluten free da malo dodje sebi,ne mogu ga u Srbiju voditi sa onolikim stomakom ,uzas!user posted image

clock-img

02.08.2012, 16:03

clock-img

Anoniman

user posted image  ajd malo da caskamo tamo u razgovorima mama. svakako je brze napraviti musaku nego lazanje. imam recept za lazanje koji obozavam, ali stvarno provesti 3 h pored sporeta....