cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Giros

clock-img

27.01.2010, 11:02

clock-img

bebironcic

pencil-img

1543

Sastojci-
1-2kg svinjskog mesa(moze i piletina i teletina-po zelji i u zavisnosti od broja osoba,i kolicinu mesa mozete sami odabrati)
1 glavica crnog luka
maslinovo ulje
1 kasika senfa
1 limun
1 kasika vegete
biber,origano,mirodjija

Nacin pripreme-
Da se pripremi giros morate imati sporet koji ima sipku na kojoj mogu da se peku pilici.U nedostatku takvog sporeta mozete iseckati meso na tanke listice i prziti ga na ulju,ali ga posle przenja dobro iscediti od ulja.Kada iseckate meso na manju parcad spremite namaz od luka iseckanog na kolutove,senfa,limuna,vegete...Svako parce namazite i ostavite da odstoji 2 sata.Ovakvo parce nanesite na sipku i pecite na 200 stepeni.Kako se zarumeni vi odsecite samo taj deo i nastaviti sa pecenjem.
Prilog-
paradajz iseckan tanko na kolutove,pomfrit,i obavezna grcka salata,koju takodje mozete spremiti u svojoj kuhinji,kao i tortilju.
Ja meso przim i nimalo ne posustaje sa ukusom kao da je peceno u rerni.
A grcku salatu tj.tzatziki mozete pripremiti na ovaj nacin(ovo je recept za 4 girosa)-
300gr pavlake,1 veliki svez krastavac(izrendajte ga sto sitnije),1 kasika maslinovog ulja,malo belog bibera,origano,mirodjija,2 cesnja belog luka.
Nadam se da ce vam se dopasti!

clock-img

27.01.2010, 11:05

clock-img

buhla

pencil-img

2564

mmmmmmmm hvala bebironcic.... za vikend pravim giros! će javim kako je ispao user posted image

_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

clock-img

27.01.2010, 11:12

clock-img

bebironcic

pencil-img

1543

prvo ti to lepo spremi,pa se naruckaj i onda javi,nadam se da ce ti se dopasti.a sto se tice tortilja,mozes sama praviti a mozes i kupiti gotove.ja ih pravim,nije mi tesko,a testo koje mi od njih ostane iskoristim za pizzu i ona bude odlicna