cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Gingerbread

  
clock-img

21.11.2014, 10:48

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

KLIK

user posted image

Proveren recept?

clock-img

21.11.2014, 12:19

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

Uf, nikako, ali nikako ne volim ukus djumbira... Tako da sorry...

clock-img

21.11.2014, 12:21

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Ja ne znam dal volim, nikada ga nisam probala.

Realno, ne mora biti đumbir, jel imate neki drugi recept a da mogu ovo da napravim? Meni se na oko dopada. Hoću da se igram sa decom.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

21.11.2014, 12:42

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

umesto đumbira možeš malo cimeta da staviš user posted image
pravila moja drugarica ja nikad

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

21.11.2014, 12:45

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Aj traži joj recept. user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

21.11.2014, 12:46

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

Znas da se testo za vanilice lepo oblikuje, pa mozes i to da probas, ako imas neki recept.

clock-img

21.11.2014, 12:47

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

evo nešto lako za probu

Sastojci:
- 150 grama brašna
- pola praška za pecivo
- 100 grama žutog šećera
- 3 velike kašike mlevenog đumbira
- malo soli
- 80 grama putera
- jaje
- 2 kašičice cimeta u prahu
Priprema:
Karamelizovati šećer sa malo vode i dodati puter i jaje. Dodati u činiju sa preostalim sastojcima i dobro promešati dok se ne sjedini. Oblikovati po želji ali ne deblje od pola cantimetra.

< Poruku je uredio Modessty RR -- 21.11.2014 12:48:58 >


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

21.11.2014, 12:50

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Našla sam na netu da testo treba da stoji u frižideru 2 sata? user posted image

I kakvim bojama se to šara? kako da tražim (pretpostavljam u zdravoj hrani treba da tražim)?


IZVORNA PORUKA: mama krava

Znas da se testo za vanilice lepo oblikuje, pa mozes i to da probas, ako imas neki recept.



Ne znam. Nikada ništa sa moflama još nisam radila. Juče je Marko vadio zvezdice iz testa za kiflice, i skroz je super ispalo, smazali su ih kao blesavi. user posted image

< Poruku je uredio Peace* -- 21.11.2014 12:51:46 >


_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

21.11.2014, 12:51

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Ni ja ne volim djumbir ali prelepo izgledaju ! Probaj testo kao za vanilice .Ja ih nisam pravila ne pamtim jer mi uvek fali masti ali evo sada mi fali i recept , zagubila ga.

clock-img

21.11.2014, 12:54

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

evo nađoh u Minjinoj kuhinjici. Kod nje su svi recepti super i nikad ne možeš uz njena uputstva da zezneš stvar. Ima objašnjeno sve vezano za Gingerbread coockies

Kolači sa đumbirom

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

21.11.2014, 13:02

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

user posted image user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

21.11.2014, 13:07

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896


IZVORNA PORUKA: Peace*

Našla sam na netu da testo treba da stoji u frižideru 2 sata? user posted image

I kakvim bojama se to šara? kako da tražim (pretpostavljam u zdravoj hrani treba da tražim)?

Ne znam. Nikada ništa sa moflama još nisam radila. Juče je Marko vadio zvezdice iz testa za kiflice, i skroz je super ispalo, smazali su ih kao blesavi. user posted image



Mozes medenjake. Okacila sam ja recept u C kuhinji. Ja isto modlama pravim raznorazne oblike, a ukrasava se belancetom koje ti ostane jer ide 4 zumanca u testo. I naravno da mora testo da odstoji u frizideru, za medenjake cak preporucuju da prenoce, ali najkrace sat vremena u frizideru.

Mi imamo super modlice, novogodisnju jelku, srca, cvece, zeke, mede, nemamo doduse cica glisu, imamo jos tref, list, krugove obicne, zvezde, i neke nedefinisane oblikeuser posted image , zvono i td. D obozava modlice. A tvoji su veliki momci tvoji bas mogu sve lepo da prave. Plus mozes da se igras i sa topljenom cokoladom da umacete i svasta nesto.

clock-img

21.11.2014, 13:10

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Ja nikada nisam ništa ukrašavala. user posted image

Kako se ukrašava belancetom?
Koje jestive boje kupiti? Da li se sa njima nešto radi pre upotrebe (meša sa nečim)?
Treba mi uputstvo kao za debila. user posted image

Idem da pokušam da nađem tvoje medenjake, ja skroz ne umem da koristim taj deo foruma.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

21.11.2014, 13:11

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

eto sad me podenuste s ovim! Ljišo baš ću da pronađem i probam taj tvoj recopis jer ne ide belanac u testo. Taman za NIkolu!
I ima da orobim kineze i da pokupujem te novogodišnje modlice. Imam samo zeku, leptira i cvet

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

21.11.2014, 13:12

clock-img

Modessty

pencil-img

12173


IZVORNA PORUKA: Peace*

Ja nikada nisam ništa ukrašavala. user posted image

Kako se ukrašava belancetom?
Koje jestive boje kupiti? Da li se sa njima nešto radi pre upotrebe (meša sa nečim)?
Treba mi uputstvo kao za debila. user posted image

Idem da pokušam da nađem tvoje medenjake, ja skroz ne umem da koristim taj deo foruma.



MOžeš bilo koje - kao zaukrašavanje jaja za ukras. MOžeš one ukesici koje su najjeftinije, ali su im boje dosta svetle. na primer crvena nikad ne ispadne crvena već roze.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

21.11.2014, 13:13

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Mod ide jedno celo jaje. Ali ti stavi 5 zumanaca i kasiku vode umesto tog jednog belanceta slobodno. evo recept medenjaci

pise na kraju recepta kako napraviti smesu za ukrasavanje, tu smesu mozes podeliti na vise delova ako hoces i dodavati razne jestive boje. Ako nemas sprica za ukrasavanje mozes ukrasiti tako sto ces uzeti kesu za zamrzivac i jako jako malo otkinuti jedan vrh kese cisto da ima rupica i tako ukrasavati.

Inace i ja sam duduk za ukrasavanje user posted image

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 21.11.2014 13:16:18 >

clock-img

21.11.2014, 13:21

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Imaš i Torbicine Posne medenjake. Lepo mi izgledaju. user posted image

MiLj, ja imam problem sa terminom "malo vode". user posted image

150g šećera sa malo vode kuvati pa dodati preostale belance i mutiti dok ne pobeli. Tako se mogu i šarati, pisati i td.

I ne razumem dal belanac dodajem na ringli ili nakon što sam skinula sa ringle? Mutim mixerom? Ako je nakon ringle, dal je taj belanac presan ili ne? I da li to sipam vrelo u kesu (valjda ne)? To se radvaja na više delova, pa se dodaju boje?

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

21.11.2014, 13:28

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896


IZVORNA PORUKA: Peace*

Imaš i Torbicine Posne medenjake. Lepo mi izgledaju. user posted image

MiLj, ja imam problem sa terminom "malo vode". user posted image

150g šećera sa malo vode kuvati pa dodati preostale belance i mutiti dok ne pobeli. Tako se mogu i šarati, pisati i td.

I ne razumem dal belanac dodajem na ringli ili nakon što sam skinula sa ringle? Mutim mixerom? Ako je nakon ringle, dal je taj belanac presan ili ne? I da li to sipam vrelo u kesu (valjda ne)? To se radvaja na više delova, pa se dodaju boje?


user posted image

idi begaj kolko pitanja ahahhaha....Al posto ja to nisam radila ihahaj sad godina (cesto pravi retko ukrasavam ce da pogledam sad u tefter). To ostavis u svakom slucaju da se malko prohladi jer neces tako vrelo koristiti , razdvojis na vise delova i dodajes boje. (valjda nisam nikad dodavala bojeuser posted image ) i juuu nista ti ne pomazem ahahaha...Cek idem da uzmem svesku sos recepat ce da pogledam.

Inace ja sam vise pristalica ajsinga ali u icing kako kazu ameri moza pod obavezno maslac a vi to ne mozete.

clock-img

21.11.2014, 13:33

clock-img

MishMash

pencil-img

458

Ja ove kolačiće obožavam i imam dva odlična recepta. OVAJ recept mi je za varijantu gde se jače oseća đumbir, a u frosting sam dodavala razne tečne boje za kolače i tako šarala :)

Pošto obožavam i cimet, Speculas keksiće često pravim i koristim isti recept za frosting:)

< Poruku je uredio MishMash -- 21.11.2014 13:37:45 >

clock-img

21.11.2014, 13:48

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Stigla sam Peace (imam dve kuhinje pa dok ja skapiram gde mi je sveska s receptima jer je stalno selimuser posted image )

Pise belanac dodati nakon skidanja s ringle a prethodno ga samo malo ulupati da se stvore mehurici i mesati tako u tom vrelom seceru i vodi dok ne pobeli. E sad, ja mislim da se to ne racuna iskreno da je sirov belanac jer se belanac vrlo brzo "skuva".

Sto se tice ukrasavanja sad sam se set_ila moja drugarica ima sina i ona i on zajedno ukrasavaju spricem (ovim redovnim iz apoteke) kaze ona da mu je to lakse od kese za zamrzivac.

Ja sam pre da pravis cokoladnu smesu za ukrasavanjeuser posted image i da kupis one mrvice u boji pa time da ukrasavate.

Inace mislim da moja drugarica pravi neki preliv bez mleka i bez belanaca za to ukrasavanje tipa ide samo voda limun i secer. No to sad treba procackati za recept na netu.

Uf peace sad se set_ih opet da ste alergicni, a u ove medenjake ide mleko, no ti mozes da pravis posnu varijantu naravno tamo cak ne idu ni jaja ni mleko jel. Mogu da ti napisem recept (al opet kad nadjem svoju knjizicu ahahahha...ja nista zivo ne pamtim iako sam sve u zivotu pravila sto puta)


< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 21.11.2014 13:49:47 >

clock-img

21.11.2014, 13:57

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Ma nema potrebe, ja umesto kravljeg mogu staviti biljno mleko. user posted image

Nego, jel nije lakše i sigurnije pitati tvoju drugaricu kako to radi, nego da pravimo po "nečemu" sa neta. user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

21.11.2014, 14:01

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Ja imam jedan lep recept za novogodisnje kolacice ali nije sa djumbirom vec sa cimetom.Ove godine sam pravila sa cerkicama bas su bili ukusni.Ako te interesuje tako nesto kazi da ti posaljem recept.

clock-img

21.11.2014, 14:02

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

U Minjinoj kuhinjici nađoh ovako:

1 belance
200gr šećera u prahu
1 kašika limunovog soka
1/2 kašičice gustina

Glazura se deli u nekoliko delova i dodaju se prehrambene boje.

Samo što je to onda presno belance.



_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

21.11.2014, 14:03

clock-img

Peace*

pencil-img

4881


IZVORNA PORUKA: veselica

Ja imam jedan lep recept za novogodisnje kolacice ali nije sa djumbirom vec sa cimetom.Ove godine sam pravila sa cerkicama bas su bili ukusni.Ako te interesuje tako nesto kazi da ti posaljem recept.



Daaa, radije bih koristila cimet nego đumbir ako može. user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

21.11.2014, 14:04

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896


IZVORNA PORUKA: Peace*

Ma nema potrebe, ja umesto kravljeg mogu staviti biljno mleko. user posted image

Nego, jel nije lakše i sigurnije pitati tvoju drugaricu kako to radi, nego da pravimo po "nečemu" sa neta. user posted image


user posted image jeste al ona je sad na poslu ahhaha...Ne znam kad hoces da pravis. A inace vodim i tu drugaricu na deda Mraza pa ce je vidis. A ja za Deku obavezno donosim svoje medenjake da se zna odmah da rezervisemuser posted image