cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Francuski pasulj

clock-img

28.03.2010, 16:12

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Potrebno za 4 osobe:

500g krupnijeg belog pasulja
300g crnog luka (ja sam stavila 2 srednje glavice)
150g šargarepe
4 čena belog luka (ja sam stavila malo belog luka u prahu)
karanfilić (nisam stavljala)
paradajz pire
lovorov list
biber u zrnu
slatka i ljuta začinska paprika
so (ja sam koristila vegetu)
suvi biljni začini
biber
prezle
krompir

Priprema:

Pasulj prokuvajte i prvu vodu bacite. Zatim ga kuvajte u posoljenoj vrućoj vodi sa lovorom, biberom u zrnu i glavicom crnog luka u koju ste zaboli karanfilić. U toku kuvanja u pasulj dodajte opran ceo krompir da izvuče materije koje izazivaju nadimanje. Dinstajte iseckani crni luk i šargarepu isečenu na štapiće da omekša. Zatim dodajte paradajz pire, začinske paprike i beli luk. Posolite, pobiberite i dodajte suvi biljni začin, te izmešajte. Iz kuvanog pasulja izvadite luk sa karanfilićem, lovor i krompir. Pasulj delimično ocedite od vode, pomešajte sa dinstanim lukom, preručite u vatrostalni sud, pospite prezlama i zapecite u rerni.



< Poruku je uredio Ana RR -- 28.3.2010 16:13:35 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

28.06.2012, 19:28

clock-img

Zell

pencil-img

804

Ana, jel mogu da se dodaju neka suva rebarca u ovaj "La Pasulj" ja ga uvek kuvam samo na jedan, starinski nacin sa kolenicom...

clock-img

28.06.2012, 19:31

clock-img

crazymama

pencil-img

2574

obozavam pasulj, ali cini mi se da su ove prezle visak :)

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

clock-img

28.06.2012, 22:07

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Može, što da ne user posted image

Prezle malo upiju višak tečnosti i naprave koricu odozgo. Može i bez njih, ja volim kada je sočno user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!