writing-img

Finger food

  
clock-img

11.08.2011, 14:00

clock-img

Anoniman

Hrana koja se jede prstima, nabada na čačkalice, uglavnom se pravi za neko društvance. Pravite li, da li imate neke isprobane recepte koji nisu mnogo komplikovani?
Ja ću sad postaviti moje omiljeneuser posted image

clock-img

11.08.2011, 14:02

clock-img

Anoniman

Bravo Neđo user posted image ovo uvek treba, pogotovo za slave, rođendane, utakmice user posted image Ja imam nekoliko, ali nekom drugom prilikom pišem user posted image

clock-img

11.08.2011, 14:04

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

pretpostavljam da se ovde ne misli na čips, smoki i sl user posted image
moram priznati da mi nemamo vremena za takva druzenja pa ni sa kim nismo tako seli jos od faxa user posted image  brzo se zivi...ali recepti su uvek dobrodosli user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

11.08.2011, 14:09

clock-img

Anoniman

Torta od pečenih paprika

600 g pečenih paprika, bez semenki
brašno, jaja i prezla za pohovanje
½ kg fete
1 pavlaka
200g majoneza
200 g sitno seckane šunkarice
6 kiselih krastavaca sitno iseckanih
5 kuvanih jaja iseckanih na kockice
malo tvrdog sira izrendati

Ispohovati paprike pa ih ispeći i ocediti na salveti. Pomešati sve sastojke osim rendanog sira, i napraviti fil. Ređati paprika pa fil, dok ima, i preko torte posuti rendani sir. Kada se dobro ohladi, iseći na manje kocke.

user posted image

Bele pihtije

500ml jogurta
200ml majoneza
3 kesice želatina
barena šargarepa, grašak i kukuruz (oko 200g)
2 barena jajeta
100g šunkarice isečene na kockice
2 kisela krastavca isečena na kockice

Šargarepu i jaja iseckati na kockice, pa pomešati sa graškom, kukuruzom i šunkaricom. Jogurt podeliti na dva dela. U prvu polovinu staviti majonez, u drugu želatin. Jogurt sa želatinom staviti na tihu vatru ar minuta dok se želatin ne rastvori. Tako toplo pomešati sa ostatkom jogurta, pa posoliti. Nauljiti kalup/tepsiju pa uliti smesu. Odozgo posuti pomešanim povrćem, jajima i salamom i ostaviti u frižider da se stegne, pa seći na kocke.

user posted image

clock-img

11.08.2011, 14:09

clock-img

Anoniman

Krekeri

150g krekera
300g svežeg kravljeg sira
100g pavlake
1 kašičica seckanog peršuna

1. 300g tvrdog sira sečenog na kocke
50g zelenih maslina bez koštica
čeri paradajz isečen na polovine ili običan isečen na kocke
2. 100g pršute isečene na kocke
100g sira isečenog na listiće
paradajz isečen na kocke

Umutiti dobro oceđen sir sa pavlakom, dodati peršun i so. Na kreker stavljati pripremljeni sir, na to drugi kreker, pa opet sir. Ostaviti ih da odstoje oko 2h da bi krekeri omekšali dovoljno da kroz njih može da prođe čačkalica a da se ne slome. Na krekere slagati sir, masline i paradajz/pršutu, sir i paradajz, pa probosti čačkalicom.

user posted image

user posted image



< Poruku je uredio Nedja RR -- 11.8.2011 14:19:06 >

clock-img

11.08.2011, 14:09

clock-img

Anoniman

Krekeri sa pilećim kuglicama

400g skuvanog belog mesa, izblendanog
250g fete
60g putera
1 čen belog luka izrendan
krekeri

Mikserom umutiti fetu i puter, pa dodati meso i beli luk. Ostaviti smesu u frižideru da se dobro ohladi, pa formirati kuglice. Kuglice posuti alevom paprikom/vlascem/peršunom radi dekoracije, pa ih pažljivo probosti čačkalicom, i zabosti na kreker, pazeći da kreker ne pukne. Od gore staviti komadić sveže paprike.

user posted image

clock-img

11.08.2011, 14:11

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image Joj pišem pišem večeras sigurno (ako ne zaspem sa Mišom u 9 user posted image )

clock-img

11.08.2011, 14:12

clock-img

Anoniman

Pa to su sve vrste kanapea, onih mini pica zalogaja, mini projica (najmanji kalup), mini rol virsle....

Evo vam kao osnova. Francuski hleb, iseci na kriske. Uzeti malo vise svapskog ili nekog dobrog krem sira, pa podeliti na nekoliko gomilica. Svaku zaciniti drugacije. U jednu moze npr pmalo proprzenog susama, od drugog napravite urnebes (sitno seckan crni luk posoliti i ostaviti da tako odstoji, dobro iscediti i dodati u sir uz ljutu mlevenu papriku), u jedan moze rendani krastavac sa korom (prethodno posoliti i ocediti),... ma moze sta vam padne na pamet. Super je onaj jecin umus. Sad na to mozete dodavati sta vam je volja a i ne mora nista, mozda je najlepse sveze povrce.

Super je napraviti i par umaka pa samo iseckati povrce za umakanje. Punjena jaja i njih mozete sa cim vam volja, ispasirate zumance, dodate malo pavlake ili majoneza ii neceg da veze masu pa u to po ukusu, moze tuna, moze svasta od rendanog i seckanog povrca.

Znam jos sto stvari ali ko ce se sad toga setiti. A sad mi se sve i jede user posted image

Idem sad na neki odmor u spa hotel, imacemo polupansion, a u medjuvremenu sluze voce kolace i finger food, pa cu obratiti paznju sta ce tamo biti user posted image

clock-img

11.08.2011, 14:12

clock-img

Anoniman

Nastaviću večeras, crče slikomat user posted image

clock-img

11.08.2011, 14:15

clock-img

Anoniman

Joj nedjo i ja volim bele pihtije a posebno tu tortu od pohovanih paprika. Sao sto ja vise koristim pavlaku nego majonez, malo ih pomesam.

Ja pravim super salate, pa se mogu u tim mini kalupima samo napraviti one korpice od testa (prhko testo-pisacu kad se vratim sa odmora) a onda se one mogu puniti i tim salatama.

Ko zna sta je volovan (punjeno lisnato testo- ali kao korpice) i one skoljkice od testa koje mozete puniti svim i svacim.

Nedjo, razbila si me sa ovim slikama, a rucak jos nije gotov user posted image

clock-img

11.08.2011, 14:18

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

IZVORNA PORUKA: MaliMis


Nedjo, razbila si me sa ovim slikama, a rucak jos nije gotov user posted image


I mene user posted image

clock-img

11.08.2011, 14:18

clock-img

Anoniman

A crče mi ono govance od slikomata, nisam ni pola postavila, mnogo volim da pravim takve stvari. Meni jednom nedeljno dolaze uveče drugarice (ja ne izlazim skoro nikad uveče pa se samo tako viđamo), i uvek pravim nešto ovako...u najgorem slučaju razne projice i gibanice, a kad imam volje i vremena razne rolate i palačinke...baš uživam u tome.
Te korpice sam htela da pravim međutim nisam imala kalupe, jedva čekam da postaviš tvoje recepteuser posted image

clock-img

11.08.2011, 14:40

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

nedjo, ovako mozes da pravis i onu pitu sa pecurkama bez kora, koju sam ja davno postavila na forumu...super je za takva okupljanja

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

11.08.2011, 14:41

clock-img

Anoniman

Da, da, sve pitice koje se ne mrve mnogo i nisu premasne su super za ovu namenu,samo nisam nigde videla tu što si ti postavila, naći ću jeuser posted image

clock-img

11.08.2011, 14:42

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

IZVORNA PORUKA: Jeca*

Ovaj recept sam davno skinula sa neta i sjajan je. Kad treba da vam dodju gosti ili kad idete na neki izlet, ma začas se spremi i vrlo je ukusna pita i za doručak, sa jogurtom ili pavlakom user posted image
stavila sam ga u recepte, ali evo i ovde:

PITA OD PEČURAKA BEZ KORA

Za 4 osobe
Sastojci:

- pečurke (300 g)
- jaja (4 kom.)
- jogurt (1 čaša)
- brašno (10 kašika)
- prašak za pecivo (1 kesica)
- peršun - sitno seckan (1 veza)
- crni luk - sitno seckan (1 glavica)
- ulje
- so
- biber
- aleva paprika
Način pripreme:
Pečurke prodinstati na ulju sa malo luka, posoliti, pobiberiti i dodati alevu papriku po ukusu. Umutiti jaja, jogurt i brašno, dodati prašak za pecivo i seckani peršun. U tu masu dodati prohlađene pečurke. Sve izliti u pleh sa visokom ivicom i peći na 175 stepeni oko 40 min.
 
ja preko nekad narendam i kačkavalj user posted image



_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

11.08.2011, 14:43

clock-img

Anoniman

Odličan recept, baš mi se dopadauser posted image Sigurno ću praviti, a kaži mi da li si pokušala možda sa ovsenim brašnom?

clock-img

11.08.2011, 14:44

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

tad kad sam ovo pravila nisam bila na dijeti user posted image  ali sad da pravim sigurno bih probala...što da ne...ili još integralno pšenično..

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

11.08.2011, 14:45

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

a slatko?
pre neki dan mi iznenada dodje sestra i ja sta cu klincima da dam (ko za baksuz nisam imala neke kolače ili sl), ja umutim šlag sa mlevenom plazmom, dodam u to sitno narednanu crnu čokoladu i stavim u male kornete...razbili su se user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

11.08.2011, 14:46

clock-img

bubica11

pencil-img

7

jaooooooooo...ovi krekeri su odlicni, pravila ih i ja nekoliko puta

clock-img

11.08.2011, 14:49

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

a mimoza? uh....jedan zalogaj milion kalorija, ali strava stvar za iseci na kockice...

testenina-ona kao široke špagete, kao pločice
majonez
sitno seckana šunka
krem sir
narednana kuvana jaja
pavlaka
narendan kackavalj

(ovo je redosled kako se slaže u činiju, pa malo da odstoji u frižideru)

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

11.08.2011, 16:39

clock-img

Anoniman

Punjeni šampinjoni

400g krupnijih šampinjona
seckani peršun
2 manje paprike
1 paradajz
2 čena belog luka
malo origana
maslac
parmezan

Šampinjone operite pa odvojite drške i iseckajte ih sitno, a kapice ostavite da se suše. Paprike i paradajz sitno iseckajte pa pomešajte sa šampinjonima, dodajte sitno seckan beli luk i peršun. Izmešajte, začinite pa smesom punite šampinjone. Preko svakog stavite mrvicu maslaca, pa stavite da se peku. Kad su gotovi pospite ih sa malo rendanog parmezana.

user posted image



Punjeni šampinjoni 2

400g šampinjona (odvojiti kapice od drški, drške ostaviti za neko drugo jelo)
½ paprike
1 manji paradajz
100g mlevene piletine
malo praziluka
1 jaje
vegeta, biber, vlasac

Kapice šampinjona osušiti i poslagati na papir za pečenje u tepsiji. Paziluk iseći na kružiće, pa ga zajedno sa mesom prodistanti i začiniti vegetom. U činiji pomešati sitno iseckanu papriku, paradajz, meso, praziluk, jaje, biber i malo maslinovog ulja po želji. time puniti kapice, pa ih na kraju posuti vlascem. Pecite ih na srednjoj temperaturi.

user posted image

clock-img

11.08.2011, 16:44

clock-img

Anoniman

Jecka, mogu i slatki recepti, ali baš takvi, jednostavni brzinski, a za one prave, komplikovanije kolače imamo razne teme, ovo tvoje je super za iznenadne goste sa decomuser posted image Znam da svi hvale mimozu, ja nisam ljubitelj pošto ne volim baš testo, ali ionako ne pravim zbog sebeuser posted image

clock-img

11.08.2011, 16:46

clock-img

Anoniman

Rolnice od palačinki

Za palačinke:
250g brašna
2 jajeta
4dl mleka
Za fil:
300g krugova šunkarice
150g zelene salate ili rukole
2 paradajza
peršunovo lišće
muskatni orah
biber, so
sok od limuna
maslinovo ulje

Od testa ispeći malo deblje palačinke i ostaviti ih da se prohlade. Paradajz i peršun sitno iseckajte, pobiberite, posolite, dodajte malo limunovog soka, ulje i muskatni orah, pa dobro promešajte. Na palačinke ređajte šunkaricu, nju premažite paradajzom i peršunom, pa preko stavljajte zelenu salatu. Uvijte palačinke i isecite ih na manje komade.

user posted image

Jadranelo kocke

1 pakovanje oblandi
1kg mekog sira
5 skuvanih jaja
5 kašika ajvara
300g šunkarice
125g putera
2 češnja belog luka
ulje, so, crni biber

U posudu stavite sir, dodate puter i izrendan beli luk, pa umutite mikserom da se sjedini. Podelite na tri dela.
U prvi dodate šunkaricu isečenu na kockice i promešate. U drugi dodate sitno iseckana jaja, u treći ajvar. Na tacnu stavite jednu oblandu sa ravnom stranom prema dole i stavite fil sa šunkaricom. Staviti na to drugu oblandu takođe sa ravnom stranom na dole, i premažete filom sa ajvarom. Treću oblandu isto okrenemo i premažemo filom sa jajima. Stavimo i četvrtu oblandu sa ravnom stranom prema dole.
Ohladiti pa seći na kocke, koje mogu da se ukrase pavlakom pomoću kuvarskog šprica, na koju se stavi komadić paprike ili polovina masline.

user posted image

clock-img

11.08.2011, 16:49

clock-img

Anoniman

Moj favorit


Šareni rolati

Sastojci za jedan rolat:
4 jajeta
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
2 dl jogurta
so
4 kašike ajvara/4 kašike obarenog iseckanog španata
Fil:
100g šunkarice
2 sirna namaza (može sirko)
1 zeleni deo mladog luka sitno iseckan, ili malo praziluka
2-3 izrendana kisela krastavca

Umutiti jaja, brašno, prašak za pecivo i jogurt. Dodati ajvar ili španat, posoliti, dobro promešati. U tepsiju (đuvečaru) staviti papir za pečenje, pa na njega izliti smesu i ispeći.
Kada je gotovo, zajedno sa papirom izvaditi na radnu površinu.
Pomešati sirko, krastavce i mladi luk, pa time premazati biskvit. Poređati kriške šunke i zaviti u rolat. Uviti ga čvrsto u foliju i ostaviti par sati u frižider.

user posted image

clock-img

11.08.2011, 17:55

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

Skuvas jaja, ohladis izvadis zumanca pa im dodas sta god, npr majonez i senf sa necim drugim (biber, so, alevu papriku, maslinke, krastavcice, ili bez. Zovu se na Engleskom "Deviled Egg". klikni

slike klikni

user posted image

user posted image

U Francuskoj: œuf mimosa; Madjarskoj töltött tojás or kaszinó tojás; u Belgiji, Holandiji i Nemackoj "Ruska jaja"

< Poruku je uredio vukosava -- 11.8.2011 18:00:13 >

Poslednji tekstovi

article-img