cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Domaca pasteta

clock-img

27.02.2019, 21:51

clock-img

Queen Lady

pencil-img

948

Nisam uspela da nadjem temu, ako je ima slobodno prebacite. 
Upravo sam napravila domacu pastetu. Prvi put. Pa bih podelila recept sa vama. Ko ima jos ideja za domace pastete neka pise. A posto se moje dete navuklo na pastete, resila sam NAPOKON da napravim domacu. Skoro je moja majka pravila, sin je jeo, pa sam veceras resila da je isprobam. Sutra vam javljam utiske ostalih ukucana (muza i sina). A posto i bebce raste, vrlo brzo ce moci i on da je jede, s obzitom na sastojke. 
Potrebno
250 gr mesa (ja sam koristila batake, moja majka mleveno mesto).Solja mlekaGpavica crnog luka (sitno iseckan)2 cena belog luka (iseckan ili izgnjecen)Prstohvat mlev karanfilica (ja sam stavila 3 zrna celog)So, biber, vegeta po ukusu2,3 kasike prezli
Priprema
U serpu sipati mleko, dodati meso, crni luk, beli luk, karanfilic, so, biber, vegetu. Kada provri, smanjiti na najmanje i kuvati sat vremena (uz povremeno mesanje). Na kraju dodati prezle i kuvati jos 10 min. Ja sam dodavala jos malo mleka kada sam stavila prezle, jer mleko ispari pa da ne zagori. Na kraju sve to izmiksati (rucnim mikserom, seckom) da se sjedini. Cuvati u frizideru 2,3 dana. Kolicinski ispadne tegllica od 300 gr. 
U zavisnosti da li zelite redje, moze da se doda jos mleka. 
Jednstavno je za pravljenje, a mnogo bolji ukus od kupovnih pasteta. Misllim da nema potrebe pominjati da je mnogo zdravije. 
Pozdrav zene.


clock-img

27.02.2019, 22:00

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Deluje zanimljivo,nisam nikad pravila pastetu,namaze samo.

clock-img

27.02.2019, 22:14

clock-img

Queen Lady

pencil-img

948

Slala sam sa telefona recept, nadam se da je razumljivo. U zavisnosti koliko se svidja ukucanima i koliko se jede moze i veca kolicina. A nije jaka moze i za veceru. E sad, verovatno po ukusu moze da se doda i senf i jos neki zacin...

clock-img

20.04.2019, 09:09

clock-img

Andjelkakv

pencil-img

10

Ja nisam pravila od mesa mada je sestra pravila od pilece dzigerice. Ja sam pravila od ribe. Jednom sam pravila od przenog oslica(moze i baren a ovo je ostalo od rucka pa da se ne baci) a dva puta sam pravila od marinade posto moja mama za slavu kuva marinadu i onda od nje uvek spremim. Izblendirati ribu,naravno odkloniti kosti,dok kod marinade za tim nema potrebe pa cak mislim da je zbog toga i kvalitetniji izbor,dodati po potreni ulje,ako nine riba iz marinade,soli,zacina po zelji,kasiccicu senfa,malo moze limunovog soka i svezeg belog luka ili luka u prahu. Ako imate vecu kolicinu staviti u manja pakovanja i u zamrzivac.

clock-img

20.04.2019, 16:02

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Ja uzmem meso iz supe, svu zelen, dooobro izblendam i dodam malo kečapa. Naravno ako treba dodajem supice da dobijem gustinu. Bude odlična ali vrlo kratko može da stoji

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

20.04.2019, 16:33

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

Moj recepAt je slican Olginom, svo povrce i meso koje mi ostane iz supe stavim u blender, dodam malo maslinovog ulja i to je to. Stavim u staklenu posudu koja može da se zatvori i imamo 2 dana 

clock-img

21.04.2019, 07:46

clock-img

dragana25

pencil-img

22



IZVORNA PORUKA: bubulence

Moj recepAt je slican Olginom, svo povrce i meso koje mi ostane iz supe stavim u blender, dodam malo maslinovog ulja i to je to. Stavim u staklenu posudu koja može da se zatvori i imamo 2 dana 




Ja takodje radim tog principa. I dete obozava

clock-img

30.05.2019, 17:29

clock-img

nata11

pencil-img

9233

Pravila pre neki dan.


Ostatak piletine, majoneza, pavlake, perun i susama u blender. Super je ispala. 

_____________________________




clock-img

30.05.2019, 18:09

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Nama uvek ostane dosta piletine,najvise kada spremim celo pile,bas cu da napravim.

clock-img

31.05.2019, 11:05

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Recept iskopiranuser posted image

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

31.05.2019, 11:10

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26983

Pravim razne kombinacije pasteta. Nekad ubacim dva tri zrna kapara. Zavisi, šta imam. Deca bas vole da jedu domacu pastetu.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

10.07.2019, 10:07

clock-img

mama ivane

pencil-img

1911

Zanimljiv receptuser posted image

clock-img

10.07.2019, 10:10

clock-img

doramar11

pencil-img

1138

Napravicu pilecu, imam isti problem sa ostacima kao Vocicana.

clock-img

10.07.2019, 10:22

clock-img

flamingos

pencil-img

25438



IZVORNA PORUKA: doramar11

Napravicu pilecu, imam isti problem sa ostacima kao Vocicana.

Odličan način da se utriši preostala hrana

clock-img

10.07.2019, 10:23

clock-img

Duškić

pencil-img

9623


IZVORNA PORUKA: nata11

Pravila pre neki dan.


Ostatak piletine, majoneza, pavlake, perun i susama u blender. Super je ispala. 




Nikad nisam ovo pravila. Probacu