cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Domaći hleb

clock-img

08.03.2012, 13:34

clock-img

Anoniman

Pišite recepte za razne vrste hleba, sa dodacima i bez, a da se peku u rerni, ne u pekaču.

Hleb sa kozijim sirom i lukom

200g kozijeg sira
1 glavica ljubičastog luka, isečena na trake (ne sitno)
200g brašna za početak, treba više
1 prašak za pecivo
2 kašičice majčine dušice
so, biber
2 jajeta
kašike mleka
1 kašika senfa

Pomešati senf, mleko i jaja, malo posoliti. To dodati u činiju u kojoj su pomešani svi ostali sastojci, osim 50g sira koji se doda kasnije. Dobro umesiti testo dodajući brašno dok ne prestane da se lepi, ali ne sme da bude ni jako tvrdo.Podeliti ga na dva dela, i u njih ugurati komadiće sira.
Posuti sa malo brašna i staviti na tepsiju na kojoj je brašno ili pek papir. Peći oko 40-45 minuta na 190 stepeni.

Ja nisam podelila testo na dva dela, pa sam pred kraj morala da presečem jer se iznutra nije dobro ispeklo. Sve u svemu, evo ih sličice, meni je hleb odličan:
user posted image
user posted image
user posted image

clock-img

08.03.2012, 13:37

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Testo ne mora da se ostavi da "odmara"?

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

08.03.2012, 13:38

clock-img

Anoniman

Neuser posted image To je po receptu onog Rudolfa sa 24 kitchen.

clock-img

08.03.2012, 13:50

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Mislim da ću ga praviti za vikend ili možda već sutra. 

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

08.03.2012, 13:51

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Rudolf rules user posted image


_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

08.03.2012, 17:12

clock-img

liliana

pencil-img

4820

Neđo, a kvasac-ne ide? Može li bez luka (ja ga ne volim, a i ne znam kak bi bilo to testo sa lukom)?

_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

08.03.2012, 17:13

clock-img

Anoniman

Ne ide kvasac, ide prašak za pecivo, pa se malo podigne.
Luk ide fantastično, s tim da se njegov ukus izgubi, ostane samo neka blaga aroma, stvarno je fantastično. Probaj da staviš pola glavice, i iseci malo krupnije pa možeš da povadiš, ali veruj mi da ti neće smetati ukus.

clock-img

09.03.2012, 17:09

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Htela sam da pravim ali nemam ni luk ni sir. Pih user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

09.03.2012, 17:11

clock-img

Anoniman

Probala ga je Maja danas (jednako je dobar kad odstoji) i jako joj se dopao, a ona ne voli luk.
Mislim da moze i kravlji sir i običan luk, ne verujem da bi bila baš velika razlika, mada ja mislim da neću eksperimentisati, ovako je perfect.

clock-img

09.03.2012, 18:03

clock-img

minavb

pencil-img

12959

'tela da pravim, ali isla drugim putem pa nisam mogla da kupim kozji sir. Mm se kasno vraca sa puta pa svakako ne bi jeo jer princ Hugo ne jede ugljene hidrate posle 15h. Pravicu sutra.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

09.03.2012, 18:56

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ja ne volim kozji sir tak oda ga svakako ne bih stavljala ali nisam imala nikakav u frižideru.

Malo off- znate li gde ima da se kupi ovčji sir, onaj stari, tvrdi, slani? user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

09.03.2012, 19:02

clock-img

viking

pencil-img

6644

Ana, čim sam videla da komenatrišeš na temi o hrani, znala sam da si došla da pitaš da li nešto može da se izbaci user posted image

Odlično izgleda! Mljac!

< Poruku je uredio viking RR -- 9.3.2012 19:03:21 >


_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

09.03.2012, 19:11

clock-img

Anoniman

user posted image Ni ja ne volim koziji sir, niti išta što ima jaču aromu od president sirauser posted image ali nije mi smetao. a naravno, moze da se zameniuser posted image

clock-img

09.03.2012, 19:15

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ah, sto sir vise smrdi, to je bolji.user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

09.03.2012, 19:18

clock-img

Anoniman

user posted image ne jedem ni smrdljiva mesa, ni sireve, ma ništa, skroz sam naopakauser posted image

clock-img

09.03.2012, 20:28

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

IZVORNA PORUKA: viking RR

Ana, čim sam videla da komenatrišeš na temi o hrani, znala sam da si došla da pitaš da li nešto može da se izbaci user posted image



Pa znaš me user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

28.03.2012, 13:14

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Beskvasni hleb

200g heljdinog brašna
200g integralnog pšeničnog brašna
100g ražanog brašna
1 prašak za pecivo
malo sode bikarbone
4 kašike maslinovog ulja
pola kašike kima
1 kašika semena lana (drobljenog)
malo ruzmarina
pola litre vode
malo soli (ili bez)

Pomešati sve sastojke i ostaviti preko noći da fermentišu. smesu sipati preko papira za pečenje u odgovarajući pleh, i peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

28.03.2012, 13:23

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Hvala,sutra uvece cu da ga napravimuser posted image

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?