cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Doktorirala na SMS porukama

clock-img

12.08.2009, 08:30

clock-img

Anoniman

Jedna Britanka doktorirala je na SMS porukama, a glavni zaključak njenog rada je da mnoge osobe ne koriste skraćenice već nepotrebne reči.

Dr Kerolajn Tag (33) proučavala je tri i po godine SMS poruke i jezik koji se koristi u tim kratkim tekstovima. Ona je otkrila da ljudi u porukama pišu na isti način na koji govore, koristeći nepotrebne uskličnike i gramatičke skraćenice.

U radu na doktorskoj tezi pomagala joj je grupa prijatelja kao i članovi porodice. Oni su joj dostavljali sve SMS poruke koje su primali i slali od kojih je ona sačinila bazu podataka koju je potom proučavala.
Dr Tag je analizirala ukupno 11.000 SMS poruka sa 190.000 reči koje je poslalo 235 osoba, piše britanska štampa.
"To je bio rad koji je dugo trajao, ali to je normalno. Mislim da je ovo prvi doktorat u Velikoj Britaniji čija su tema SMS poruke. U medijima vlada prava panika oko uticaja i posledica SMS poruka. Smatra se da one vrše negativan uticaj na jezik", navela je ona.
Dr Tag se bavila analizom pravopisa, gramatike i skraćenica koje se upotrebljavaju u razmeni prijateljskih i profesionalnih poruka.
Ona se priprema da uskoro postane profesor na Otvorenom univerzitetu u Birmingemu i nada se da će nastaviti da proučava istu temu.
"Želela bih da proučavam SMS poruke dece da bih razumela kako koriste jezik i druge oblike komunikacije", navela je dr Tag.
Izvor: Blic

O majku mu, na čemu sve ljudi neće doktorirati?!

clock-img

12.08.2009, 08:35

clock-img

Anoniman

ja ću na RR-u doktorirati user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A tema će biti recimo "Fenomen zvani RR"user posted image

clock-img

12.08.2009, 08:37

clock-img

Anoniman

hipoteza 1: Žene su oko 15h gladne i počinju da pričaju o hrani. (DOKAZANO)
hipoteza 2: Žene mnogo pričaju o sexu. (DOKAZANO)

user posted image

clock-img

12.08.2009, 08:39

clock-img

Anoniman

Hipoteza 3 - Batina je iz raja izašla - izaziva žestoku svađu među članicama RR

clock-img

12.08.2009, 08:40

clock-img

Anoniman

Hipoteza 4- Progutati ili ne progutati - NEODREĐENO, ZAHTEVA DODATNA ISTRAŽIVANJA

clock-img

12.08.2009, 08:45

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Hipoteza 4- Progutati ili ne progutati - NEODREĐENO, ZAHTEVA DODATNA ISTRAŽIVANJA

što može iscrpiti i dodatna sredstva, odnosno potrebno je napraviti anketu na više sestrinskih portala RR-a na prostoru bivše Yuge i na taj način doći do adekvatnog rezultata

Hipoteza 5 - Oboriti tvrdnje britanskih naučnika da "žene ne mogu da pišu o sexu" user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

12.08.2009, 08:48

clock-img

Anoniman

H6: Izabrati odgovor: kafana ili restoran... Žene brže popunjavaju teme koje u sebi sadrže naziv "kafana" user posted image

clock-img

12.08.2009, 08:51

clock-img

Anoniman

H7: Prilagoditi dete sebi ili sebe detetu

clock-img

12.08.2009, 12:33

clock-img

prolece

pencil-img

1341

user posted image user posted image user posted image stvarno ste ludeuser posted image user posted image user posted image

clock-img

12.08.2009, 13:52

clock-img

Anoniman

user posted image  user posted image  user posted image

clock-img

12.08.2009, 13:53

clock-img

Anoniman

to ljupki tikovi Tasho user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

hvala Proleće hvala ...to je meni kompliment user posted image

clock-img

12.08.2009, 13:55

clock-img

Anoniman

user posted image  Ja najviše volim te jutarnje sprdalice, valjda još nisam dovoljno budna, pa "što na umu to na drumu (čitaj: forumu)". user posted image

< Poruku je uredio Tasha RR -- 12.8.2009 13:56:24 >

clock-img

12.08.2009, 13:58

clock-img

prolece

pencil-img

1341

user posted image user posted image user posted image definitivno si u elementu danas. ja to sve u najboljoj nameriuser posted image
mislim da ste jednu-dve zaboravile, ali nema veze ne ponovilo se.user posted image

clock-img

12.08.2009, 13:59

clock-img

prolece

pencil-img

1341

opet se rimujeuser posted image

clock-img

12.08.2009, 14:06

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: prolece

mislim da ste jednu-dve zaboravile, ali nema veze ne ponovilo se.user posted image

Znaaaaaaam!!!!

H8: Da li se hlamidija prenosi polnim ili nepolnim putem? user posted image

clock-img

12.08.2009, 14:09

clock-img

prolece

pencil-img

1341

user posted image genije, suvi genijeuser posted image

clock-img

12.08.2009, 14:09

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ne Tashke ...mi ekonomisti i pravnici ćemo se držati ipak ovih tema ...a ovo ostavljamo drugima user posted image

clock-img

12.08.2009, 14:10

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

H7: Prilagoditi dete sebi ili sebe detetu

...i pala na doktoratuuser posted image user posted image

ŽENA JE STENA!

clock-img

12.08.2009, 14:12

clock-img

Anoniman

Idi bre Eug, kada si ti čula da je neko pao na doktoratu? Svako ga nafiluje kako mu godi. user posted image

clock-img

12.08.2009, 14:13

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

Idi bre Eug, kada si ti čula da je neko pao na doktoratu? Svako ga nafiluje kako mu godi. user posted image

I to što kažešuser posted image he he

ŽENA JE STENA!

Poslednji tekstovi

article-img