cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Dinstane articoke

clock-img

26.02.2011, 10:57

clock-img

Anoniman

Sastojci (za 6 osoba)

1 limun
4 velike ili 6 manjih articoka
2 kasike putera
4 kasike maslinovog ulja
2 cena seckanog belog luka
4 kasike seckanog persuna
so i sveze mleveni biber
3 kasike vode
6 kasika mleka
6 kasika belog vina

1. Iscedite limun i stavite zajedno sa korom u veliku ciniju punu gladne vode. Pripremite articike jednu po jednu (kao u prethodnom receptu). Presecite ih na 4-6 delova i stavite u vodu sa limunom.
2. Blansirajte articoke u vrijucoj vodi 4-5 minuta i ocedite
3. zagrejte puter i maslinovo ulje u tiganju. Dodajte beli luk i persun i dinstajte 2-3 minuta. Ubacite articoke. Zacinite solju i biberom. Dodajte vodu i mleko i kuvajte 10 min ili dok tecnost ne ispari. Dodajte vino, poklopite i kuvajte dok ne odmeknu. Sluziti toplo ili na sobnoj temperaturi.


< Poruku je uredio Lu RR -- 26.2.2011 19:39:27 >

clock-img

26.02.2011, 20:02

clock-img

Anoniman

Uh, bas lepo zvuci i nije previse komplikovano....Ajd videcu kakve cu srece biti sa njima..user posted image
P.S.gladne vode???user posted image user posted image user posted image

clock-img

27.02.2011, 11:30

clock-img

Anoniman

Ne smem ni da ti kazem da je pre nego sto je Lu uredila, ova tema nosila naziv Sinstane articoke user posted image user posted image user posted image

Izgleda da sam bila gladna user posted image