cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Dansko pecivo

clock-img

18.10.2011, 18:11

clock-img

Anoniman

Postoje razni recepti za dansko pecivo, ali od svih meni je najbolji ovaj, ja ga pravim sa nadevom kao za picu.user posted image

Zamesiti testo sa 700g brasna, 3 kasike ulja, kasicica soli, kasicica secera, pola kesice kvasca i mlakog mleka po potrebi, testo treba da bude cvrsto, i dobro zameseno. Kada ga zamesite ostavite ga da odstoji 45 minuta.

Fil: 1 jaje, sunka, kackavalj, origano, sampinjoni, malo kecapa. Od ovih sastojaka napraviti fil, umutiti jaje, i dodati sve sastojke.

Kada testo nadodje, razviti ga u pravougaonik, i narendati dijamantov margarin, testo preklopiti kao knjigu, i sa jedne i sa druge strane, pa ga presaviti jos jednom, iopet razviti, takav postupak ponavljati dok imate margarina.
Na kraju razviti veliku koru u obliku pravougaonika, debljine pola cm, premazati je kecapom, i po celoj kori premazati nadevom, uviti u rolat, i seci na puzice, koje redjate na plehu podmazanim margarinom I ostaviti da odstoji oko pola sata.

user posted image

Kada prodje pola sata, odozgo narendati kackavalj, staviti kecap, origano, ja ga pospem i susamom.

user posted image

Kada se ispece stavicu sliku.user posted image


clock-img

18.10.2011, 18:31

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

njami,kako izgleda dobro!!!!

clock-img

18.10.2011, 18:34

clock-img

Anoniman

Hvala Vonuser posted image , probaj pa ces videti i da je ukus super.user posted image

clock-img

18.10.2011, 18:46

clock-img

Anoniman

Ja nisam neki ljubitelj ovih pizza varijanti, ali vec ga vidim sa spanacem i sirom ili u nekoj slicnoj kombinaciji. Pravicu i ja, sigurno.

clock-img

18.10.2011, 18:52

clock-img

sansa

pencil-img

464

um posalji jedno pola tepsije user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

jedan je krevet a nas je dvoje za devet meseci bice nas troje :-)))))

clock-img

18.10.2011, 18:56

clock-img

Anoniman

Misu, mozes nadev koji zelis.user posted image
Sansa moze...user posted image

clock-img

18.10.2011, 19:20

clock-img

Anoniman

dobro zvuci! ja tako slicno pravim mini pizze. razlika je samo u tome sto ne premazujem margarinom i preklapam, nego samo jednom premazem i odmah slazem fil - nekad samo sa sirom pravim.

clock-img

19.10.2011, 20:00

clock-img

nina26

pencil-img

3303

razlika je samo u tome sto ne premazujem margarinom i preklapam,



bas sam htela da pitam ovo, da li mogu bez margarina?

clock-img

20.10.2011, 10:37

clock-img

Anoniman

Nina mozes, margarin kada se stavlja i preklapa ispada kao lisnato.user posted image

clock-img

20.10.2011, 11:13

clock-img

Anoniman

nina, ja mazem margarin, al samo jednom i ne stavljam mnogo i ne preklapam. margarin ipak daje malo drugaciji ukus. i kiflice kad pravim secnem na svaku odgore po malo margarina, onda se to lagano topi dok se peku i daje im poseban ukus, a istovremeno ne moram da pouljim tepsiju.

clock-img

20.10.2011, 13:14

clock-img

Lu

pencil-img

15094

user posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

23.10.2011, 14:31

clock-img

nina26

pencil-img

3303

Ok, hvala za saveteuser posted image