cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Da se testo ne slepi

clock-img

20.02.2010, 12:51

clock-img

Anoniman

Mislim na špagete i makarone nakon što su već skuvane.

Naime, mi svi uglavnom jedemo u različito vreme, Luka ranije, mm i ja kasnije, ili ja posle Luke a pre mm...

Ili ako se ručak dodnosi od mame, onda opet testo stoji pre nego što ga jedemo.

Probala sam da nakon kuvanja, kada procedim testo, odmah pustim hladnu vodu na njega, to nekada pali, nekada ne.

Ili, probala sam da ga prelijem sa malo ulja dok je u cedki, ali ni to ne pali uvek.

Šta vi radite sa testom da se ne slepi ako ga ne jedete odmah kada je skuvano?

clock-img

20.02.2010, 12:58

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ja sipam maslinovo ulje i so u toku kuvanja..
Ne budu mi posle slepljene, sem ako stoje u frižideru pa je normalno da se malo stegnu. U mikrotalasnoj se posle odlepe.
Ili ih prelijem sa još malo masl. ulja ako ih grejem na šporetu.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

20.02.2010, 12:59

clock-img

NONA79

pencil-img

221

mi često pravimo makarone i špagete sa raznim prelivima i sosevima
volimo na pola skuvano (nikako raskuvano), dobro ih isperem hladnom vodom , nekoliko puta i ocijedim, nikad mi se nije desilo da se zalijepe, a evo sa 30 godina skoro 20 se "družim" sa šerpama, jer život je tako htio
pozdrav iuser posted image

clock-img

20.02.2010, 13:00

clock-img

Anoniman

Sipam i ja isto tokom kuvanja...

Ebem li ga... user posted image

clock-img

20.02.2010, 13:02

clock-img

SUPER MAMA

pencil-img

2363

Ja uvek ako na primer pripremam spagete a jedem ih kasinje i oni se ohlade dok cekam muza, cim dodze samo ih stavim pod vrelu vodu i oni opet su kao da sam ih sada skuvala i iscedila.

clock-img

20.02.2010, 13:02

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Draga, bitno je da se ne raskuvaju previše..onda se zalepe.
prof. kuvari kažu da su špagete skuvane onda kada ih presečeš na pola a u sredini postoji jedna bela tačka..

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

20.02.2010, 13:05

clock-img

Anoniman

Ebeš ga Anči, piše da ih kuvam 9 min, ja ih kuvam 9 min. user posted image

clock-img

20.02.2010, 13:59

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: NONA79

dobro ih isperem hladnom vodom , nekoliko puta i ocijedim, nikad mi se nije desilo da se zalijepe, a evo sa 30 godina skoro 20 se "družim" sa šerpama,


Takođe,kuham ih prema uputi na vrećici,a kad su potpuno hladne poprskam ih uljem i promiješam.
Tako mogu da stoje cijeli dan u šerpi i ne slijepe se!

clock-img

20.02.2010, 14:15

clock-img

Anoniman

... ako zafitljačite jedan špaget user posted image na pločice iznad sudopere i pri tome  isti sklizne (tj. ne lepi se) znači da je testo dovoljno kuvano.Ko se zalepi još malkice.... uvek ostavim koji minut da stoje u toj vodi. Sipam ulje i so u vodu u kojoj se kuvaju špageti. Operem ih ledenom vodom i kako Lu i Nona  rekoše dooooobro ih  ocedim dodam ravno kašiku uljua promešam i poklopim . user posted image

clock-img

20.02.2010, 14:18

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Hehe,čula sam za taj fazon da se baci špageta na pločice ali nisam nikad zapamtila šta treba...da se zalijepi ili neuser posted image

clock-img

20.02.2010, 14:20

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Hehe,čula sam za taj fazon da se baci špageta na pločice ali nisam nikad zapamtila šta treba...da se zalijepi ili neuser posted image



malopre kad sam to uradila svekar stoji pored mene , gleda i smeje se....user posted image

clock-img

20.02.2010, 14:42

clock-img

Anoniman

Ako pravim spagete, koje treba da se jedu kasnije, odmah srucim sos na testo i ne slepi se kasnijeuser posted image
Smotana sam za testo pa jedino ovako uspem da ga ne slepim, probala sam sve sto ste pisale, al nikako ne uspevam, cak sam pravila i onako al dente, iako tako ne volim da jedem, i bude slepljenouser posted image

clock-img

20.02.2010, 18:41

clock-img

Anoniman

Mislim da to zavisi i od testa.

Počeću da bacam testo po pločicama. user posted image Znači, ako se zalepi, ostaviti još koji minut?

clock-img

20.02.2010, 18:42

clock-img

Anoniman

Da, zaboravila sam da kazem da mi se testo koje sama napravim NIKADA nije zalepilo, a inace koristim ono bez jaja, i ono se uvek zalepi. Mozda ima veze i touser posted image

clock-img

20.02.2010, 18:44

clock-img

magnetic

pencil-img

3044


IZVORNA PORUKA: Nedja

Ako pravim spagete, koje treba da se jedu kasnije, odmah srucim sos na testo i ne slepi se kasnijeuser posted image

Ja sipam samo malo sosa,ne sve i takodje se ne slepi kasnije


_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

clock-img

20.02.2010, 18:52

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: magnetic


IZVORNA PORUKA: Nedja

Ako pravim spagete, koje treba da se jedu kasnije, odmah srucim sos na testo i ne slepi se kasnijeuser posted image

Ja sipam samo malo sosa,ne sve i takodje se ne slepi kasnije



Pa da, kada praviš sa sosom. Ali ja sam pravila šnicle u paradajz sosu, i onda želim da sos ostane na šniclama, a da testo bude "čisto" kada ga stavim na sto.

clock-img

20.02.2010, 20:31

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Ja volim kada se baš raskuvaju i uvek ih kuvam duplo duze nego sto pise da treba. Volim kad su mekanije. A iscedim ih i isperem tik pre jela, a ne odmah posle kuvanja, ako ne jedemo odmah. Naravno ne ostavljam ih ceo dan u vodi, ali pola sata/sat ne smeta

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

21.02.2010, 15:43

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ebeš ga Anči, piše da ih kuvam 9 min, ja ih kuvam 9 min. user posted image




Nisam ni sumnjala, draga user posted image user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

21.02.2010, 15:48

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Mislim da to zavisi i od testa.

Počeću da bacam testo po pločicama. user posted image Znači, ako se zalepi, ostaviti još koji minut?



...user posted image ostaviš jošdva tri minuta da se kuva (u ključaloj vodi), onda ugasiš vatru, ostaviš još 3-4 min...
meni tako uspeva...user posted image

clock-img

05.11.2023, 23:04

clock-img

flamingos

pencil-img

25408

Mi ih volimo kada su dobro skuvane,ostavim ih da odstoje u vodi,procedim i spremne su.Kod mene je-sve sad i odmah.I nikada se ne slepe.