cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Cokoladne kocke sa bananama

clock-img

09.10.2010, 23:33

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Kora:

200g mljevenog plazma keksa
150 g margarina

I fil:
7,5 dl mlijeka
70 g gustina
6 kasika secera
100 g crne cokolade
2 kasike kakaoa

II fil:
7,5 dl mlijeka
70 g gustina
6 kasika secera
100 g bijele cokolade

voce:4 banane

glazura:
100 g crne cokolade
30 g margarina

Za koru zamjesiti mljeveni keks omeksanim margarinom.Masu rasporediti po dnu tacne.Za fil odvojiti malo mlijeka i u njemu razmutiti gustin.Ostatak mlijeka sa secerom staviti da provri,dodati razmucen gustin,cokoladu i kakao.Mjesati na laganoj vatri dok se masa ne zgusne i dobro sjedini.Fil sipati odmah preko kore od keksa.Drugi fil iz navedenih sastojaka pripremiti kao i prvi.Preko prvog fila poredati banane isjecene po duzini,a preko banana preliti drugi fil.Napraviti glazuru od cokolade i margarina i preliti kolac.

Napravila veceras,sutra javljam kakav je,nisam nikada jela ni pravila!

< Poruku je uredio Lu RR -- 10.10.2010 17:25:16 >

clock-img

09.10.2010, 23:51

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Ovo dobro zvuči i nije teško da se spremi.
Moracu jednom da spremim ovo.
Pepino javi kako je ispalo.

< Poruku je uredio sneza24 -- 9.10.2010 23:56:38 >

clock-img

10.10.2010, 00:01

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Snezo ja nisam bas neki majstor,ne volim bas ni da jedem kolace,pa nemam volje ni da pravim,to radim radi muza i ostalih iz porodice,cisto da se nekad pocastimo...
I uglavnom gledam neke jedostavne,jos se ucim,ovaj je lako napraviti,samo me malo buni kora,pre obicna mi je i cudi me kako ne ide secer u nju,pomislila sam da nije neka greska,ali mozda zato sto su filovi slatki pa bude ok,uglavnom javljam sutra cim probamo kakva je!

clock-img

10.10.2010, 00:32

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Mmmmmmmmmmljac,ovo deluje veoma ukusno,moram da probam user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

10.10.2010, 11:34

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Kocke smo probali,ukusne su,ali mi se ne daju lijepo izrezati,bas sam se iznervirala,stavila sam cijelu cokoladu za glazuru kao sto i pise,pa se ona preko fino stvrdnula a bijeli fil mi je nekako rijedak,cijelu noc je bio kolac u frizideru,a nije se dovoljno stvrdnuo,znaci isto sam pravila crni i bijeli fil,crni dobar,bijeli nije,u bijeli sam stavljala bijelu cokoladu Milka,mozda je do toga,nemam pojma...user posted image

clock-img

10.10.2010, 11:38

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Pa neznam pepino sto je tako ispao beli fil.
Ma vazno da je ukusno.
A kora jel dobra?Ne treba dodavati secer u nju?

clock-img

10.10.2010, 11:41

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Dobra,ne treba,jer je ovo gore dovoljno slatko,i banana se malo osjeti,malo mi lici na krem banibiceuser posted image
Meni nije presladak,onako taman,ko voli sladji moze dodati vise secera,po zelji...

clock-img

10.10.2010, 11:49

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Neću dodavati šećes.Ne volim kad je kolač presladak.

clock-img

10.10.2010, 11:55

clock-img

Natalie018

pencil-img

300

Meni ovo zvuci bas ukusno.. Mozda samo da se doda kasika gustina vise u beli fil.. ili komadic maragarina, i mislim da bi bilo super.
Svidja mi se sto nema puno posla oko ovog kolaca, a verujem da je vrlo ukusan.

clock-img

10.10.2010, 11:59

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Natali mozda,ja sam gustin imala u vrecici od 200 g,znaci 2x70 mi je trebalo za kolac,pa nisam uzimala mjeru vec sam od prilike iz kese istresala,mozda sam manje stavila u bijeli,ili mozda zbog druge vrste cokolade treba vise da se stavi,probajte,pa javite...

clock-img

10.10.2010, 17:10

clock-img

bluka

pencil-img

288

bijela čokolada nema sposobnost da se hlađenjem stisne i učvrsti kremu za razliku od crne, i mliječna je vrlo slična bijeloj. rješenje je, kao što ste već spomenule, ili više gustina (brašna, praška za puding u nekim drugim kolačima) ili miješanje kreme sa nekom masnoćom, maslacem, tečnim šlagom ili margarinom (koji ja uglavnom izbjegavam).

clock-img

10.10.2010, 17:12

clock-img

pepino

pencil-img

2296

De si blukauser posted image
U crni sam stavila cokoladu za kuvanje,a u bijeli bijelu Milku,cak mi se ni crni nije dovoljno stvrdnuo,znaci sledeci put moram nesto dodati da bi valjao,ukusan jeste,pojelo se vec vise od pola...user posted image

clock-img

10.10.2010, 17:14

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: pepino

Natali mozda,ja sam gustin imala u vrecici od 200 g,znaci 2x70 mi je trebalo za kolac,pa nisam uzimala mjeru vec sam od prilike iz kese istresala,mozda sam manje stavila u bijeli,ili mozda zbog druge vrste cokolade treba vise da se stavi,probajte,pa javite...

Možda je u ovome tajnauser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

10.10.2010, 17:16

clock-img

bluka

pencil-img

288

vjerovatno.

pepi, user posted image

clock-img

10.10.2010, 17:17

clock-img

pepino

pencil-img

2296

IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: pepino

Možda je u ovome tajnauser posted image

user posted image user posted image  Mozda,ali Lu  i ako sam masila nisam puno,odokativno mislim da sam dobro stavilauser posted image  i kada se zgusnula bila je dobra masa,nije djelovala uopste rijetka,kontala sam dok se ohladi stegnuce se,bice super,medjutim jok,jos gore!user posted image

clock-img

10.10.2010, 17:19

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ništa drugi put staviti umjesto 70, 100gr gustina, evo ja ću probati pa javimuser posted image
A sad gledam, jel ispravno 15gr margarina user posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

10.10.2010, 17:22

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Zene koje pravite 150g margarina ide u koru,ne znam kako nisam vidjela da sam pogrijesila,javljaj Lu kakav je!

Dodala Lu; Ispravila sam u receptuuser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 10.10.2010 17:26:23 >