cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Brzinski ručkovi

  
clock-img

26.03.2010, 21:15

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

IZVORNA PORUKA: pepino

Jel ima neko neki brzi,lak recept za danas,kasno dolazim sa posla,oko 5,a u medjuvremenu na poslu samo jednom jedemo,pa budemo jako gladni,ne mozemo izdrzati da nesto pravim sat-dva...Ovih dana sam nesto smisljala,danas nemam nikakvu ideju,ako ko ima javljajte...


IZVORNA PORUKA: Lilly RR

Najbrže ti je da uzmeš mleveno meso i da ga prodinstaš sa mešanim povrćem (iz kesice  ), možda uz to i paradajz čorbica, ona bude za 5 min. gotova; takođe su ti brzinske neke špagete ili da spržiš kobaje ili ćevape uz recimo pire krompir ili šampinjone


IZVORNA PORUKA: BabyG

Ja sam danas pravila makarone sa sirom u rerni. Ništa brže, a mmmmm kako je ukusno! 


IZVORNA PORUKA: liliana

E, meni je ovo super, a jako je brzo: Oljuštiš krompir i iseckaš na kockice. To skuvaš (brzo se skuva jer su kockice sitne): Ocediš vodu. U drugu šerpu zagreješ ulje, dodaš 2 kašike brašna, 2decilitra vode i 2 decilitra mleka, sol. Moraš mešati da ne zagori. Kad je sos postao gušći ubaciš unutra krompir i-gotovo!!!



Šta vi kuvate kada imate malo vremena? Dajte predloge, a da to baš ne budu samo makarani sa ovim ili onim sosom user posted image

clock-img

26.03.2010, 21:21

clock-img

cipiripi

pencil-img

5148

imas odlicne spagete karbonare/fungi i bolonjeze u Maxiju ... 200 dinara , ogromna porcija...ukljucis mikrotalasnu na 3 minuta i odvalis se... user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*




clock-img

26.03.2010, 21:22

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Pirinač umesto špageta sa ovim ili onim sosom user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

26.03.2010, 21:24

clock-img

diamond

pencil-img

823

IZVORNA PORUKA: cipiripi

imas odlicne spagete karbonare/fungi i bolonjeze u Maxiju ... 200 dinara , ogromna porcija...ukljucis mikrotalasnu na 3 minuta i odvalis se... user posted image user posted image user posted image user posted image



Ciiiiiiiiiiipi daj nesto malo zdravije....iznenadjujes me zeno!!!

clock-img

26.03.2010, 21:24

clock-img

anuksunamun

pencil-img

2597

pre svega treba da nabavite wok...curetina na kockice spargle na kratke stapice paprika na trakice koji sampinjon....sve to dinstati jedno deset min...onda dodati crni luk(kockice ili rezanci-kako vam lakse da ga iseckate..jos samo pet minuta dinstati i gotovo....ja danas pravim i sos od 4 vrste sira...ali ne mora se...moze se skuvati integralni pirinac(koji cete kada ga skuvate i procedite preliti sa malo sojinog sosa...j akoristim maslinovo ulje ,a od zacina so biber ginger..italijanska mesavina...

clock-img

26.03.2010, 21:24

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

IZVORNA PORUKA: Alexx RR

Pirinač umesto špageta sa ovim ili onim sosom 


user posted image user posted image Daaljee user posted image

< Poruku je uredio Lilly RR -- 26.3.2010 21:25:30 >

clock-img

26.03.2010, 21:26

clock-img

cipiripi

pencil-img

5148

IZVORNA PORUKA: diamond

IZVORNA PORUKA: cipiripi

imas odlicne spagete karbonare/fungi i bolonjeze u Maxiju ... 200 dinara , ogromna porcija...ukljucis mikrotalasnu na 3 minuta i odvalis se... user posted image user posted image user posted image user posted image



Ciiiiiiiiiiipi daj nesto malo zdravije....iznenadjujes me zeno!!!



Ja ne kuvam user posted image user posted image


_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*




clock-img

26.03.2010, 21:27

clock-img

diamond

pencil-img

823

e pa lako je tako user posted image user posted image user posted image

clock-img

26.03.2010, 21:27

clock-img

anuksunamun

pencil-img

2597

ne preporucuje se da se povrce termicki obradjuje duze od 15 minuta(jer ispare korisni sastojci)a svo meso koje stavljate u wok treba da bude dovoljno sitno da se da "srediti za 15 minuta...ako volite malo pecenije pre nego sto ubacite povrce malo dinstajte meso posebno....i sve kombinacije dolaze u obzir...a ukusno je skroz

clock-img

26.03.2010, 21:29

clock-img

diamond

pencil-img

823

IZVORNA PORUKA: anuksunamun

pre svega treba da nabavite wok...curetina na kockice spargle na kratke stapice paprika na trakice koji sampinjon....sve to dinstati jedno deset min...onda dodati crni luk(kockice ili rezanci-kako vam lakse da ga iseckate..jos samo pet minuta dinstati i gotovo....ja danas pravim i sos od 4 vrste sira...ali ne mora se...moze se skuvati integralni pirinac(koji cete kada ga skuvate i procedite preliti sa malo sojinog sosa...j akoristim maslinovo ulje ,a od zacina so biber ginger..italijanska mesavina...



molim te draga, reci mi koje maslinovo ulje koristis?

clock-img

26.03.2010, 21:30

clock-img

anuksunamun

pencil-img

2597

lilly jedino brze moze biti CARNEX gotovo jelouser posted image user posted image user posted image [sm=zmeden2.gif

clock-img

26.03.2010, 21:32

clock-img

anuksunamun

pencil-img

2597

ja koristim extra virgin ...pa koje nadjem ...nacesce uzmem grcko..ali prosle godine smo kupili sa hilandara ..ako to mozete da nabavite -najbolje je

clock-img

26.03.2010, 21:33

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

IZVORNA PORUKA: anuksunamun

lilly jedino brze moze biti CARNEX gotovo jelouser posted image user posted image user posted image [sm=zmeden2.gif


Što reče Alex, ipak malo zdravije user posted image

clock-img

26.03.2010, 21:34

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Blago tebi Cipi,kad imas tolerantnog muza puza,ja nisam neka ekstra domacica,nisam znala palacinke napraviti kad sam se udala,ali sad...Ucim,ucim,...Moj dragi bi volio da stalno spremam specijalitete,skoro svaki dan da pravim kolace,a ja mu onda kazem da nije ozenio neku ekstra domacicu i kuvaricu,znao je to na pocetku,sta bi mu,sto nije trazio neku takvu...user posted image user posted image user posted image
Ajmo zene brze malo,komplikujete,trazila sam brze i lake recepte,a mogu i jos da su zdravi,ako to postoji uopsteuser posted image user posted image Cipika nece ovaj moj tih gotovih jela,a ni ja nisam bas ljubitelj,a jako mi je izbirljiv...user posted image

clock-img

26.03.2010, 21:38

clock-img

paki

pencil-img

50

corbica od sampinjona za 15 min.skuvati sitno seckani crni luk i sargarepu.dodati zacin c i biber.u drugoj serpi izdinstati seckane sampinjone sa malo ulja i dodati kasnije malo brasna.sve sjediniti i prokuvati.

_____________________________

Pavle, moja sreca....moje oko plavo

clock-img

26.03.2010, 21:39

clock-img

Anoniman

Ako nemate sveže povrće ima extra "HIGLO" smrznutih kombinacija - kineski mix , meksički mix ,a u njima je milon vrsta povrća - od babusa ,  šampinjona , kukuruza , šargarepe , paprike zelene i crvene, krompira ,boranije , graška pa sve do sojinih klica i praziluka i još nekoliko povrćki koje ne znam kako se zovu :) . To samo stavite u tiganj ili voks ,dotate iseckanu piletinu i za 10 minuta eto ručka :) Malo soja sosa ili limunovog soka kao preliv i extra je !!!

clock-img

26.03.2010, 21:40

clock-img

anuksunamun

pencil-img

2597

preseces pilece belo meso tako da mozes da ga punis,premazes unutrasnju stranu senfom stavis komad sunke i sira zatvoris cackalicama i naravno stavis malo persuna i soli...lepo to ispeces napravis salatu i pire krompir i eto

clock-img

26.03.2010, 21:41

clock-img

Anoniman

Šta mi je ovih dana , sve brkam slova, onaj babus je BAMBUS u stvari user posted image

clock-img

26.03.2010, 21:44

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Evo još nekoliko predloga:
Pileći fileti u rerni: Varijanta 1: Posoljene pileće filete ređati u podmazanu tepsiju, od gore poređati šampinjone iseckane na tanke režnjeve, pa sloj pavlake, zapeći pa od gore staviti narendanog sira i vratiti u rernu da se sir samo otopi.
Varijanta 2: Poređati posoljene pileće filete, po njima poređati režnjeve sira, zaliti pavlakom umućenom sa jajima i od gore poređati kolutove paradajza i po želji iseckane masline.
Mleveno meso i jaja: Prodinstati začinjeno ml. meso i šampinjone iseckane na listiće samo da ispari voda, istresti u vatrostalnu posudu, od gore poređati izrendana ili na kockice iseckana kuvana jaja, zaliti tečnom pavlakom, zapeći, od gore staviti narendan sir pa vratiti u rernu samo dok se sir otopi.

< Poruku je uredio Lilly RR -- 26.3.2010 21:46:53 >

clock-img

26.03.2010, 21:44

clock-img

pepino

pencil-img

2296

E moja Anuk,nije ti los recept,ali nije brz,pece se to brzo,ali priprema je malo sporija,to sjeckanje-busenjeuser posted image ,punjenje,...user posted image

clock-img

26.03.2010, 21:46

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Vazi Lilly,pićeće ću sigurno napraviti!!user posted image user posted image user posted image

clock-img

26.03.2010, 21:50

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Hvala na predlozima,divne ste,ali ja sam malo komplikovana,malo mm,kod nas u ,,nasem selu,, nema tih marketa,tog zaledjenog povrca i ostalog(ima naravno,ali ne tih svih vrsta kao kod vas),a ja kad kupim sampinjone gulim ih svaki put tako da dok sve to pripremim nije mi to bas brzi rucak,to je meni klasika,obicni rucak...user posted image

clock-img

26.03.2010, 21:57

clock-img

Anoniman

Jbg , šteta što nema toga kod tebe , meni su te smrznute povrćke baš pomogle - kad dođem s posla mrtva umorna - zbrčkam klopu za čas .

clock-img

26.03.2010, 21:59

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26964

s obzirom da nam je brz tempo zivota takvi ruckovi su nam potrebni, a ima ih malo.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

26.03.2010, 22:01

clock-img

paki

pencil-img

50

pepino,evo jos jedan slican kao sto je poslala Lilly-staviti filete belog mesa u vatrostalnu posudu,preko njih narezani suvi vrat,pa narezani kackavalj.I tako 2 reda.Kad je gotovo prelitiumucenimjajetom i pavlakom.Malo zapeci i ostatak vode ocediti.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             P.S. ne dodavati vodu,maso samo pusti u toku pecenja.