cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Bela musaka

clock-img

04.09.2011, 19:07

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

pisala sam juče da sam pravila pa evo i recepta user posted image

potrebno je:

4-5 krompira
1 šolja pirinča
1 manji karfiol
dve glavice luka (1 za dinstanje mesa 1 za podlogu)
oko 300g belog pilećeg mesa
1 pavlaka + 2 kašike za preliv
malo mleka
1 jaje
začini: vegeta, biber, so

Probariti karfiol i prodinstati na luku meso isečeno na kockice sitno. Kada je gotovo izgnječiti karfiol, dodati meso i pavlaku i pomešati.

U vatrostalnu posudu ređati luk isečen na sitno, pirinač, krompir isečen na kolutove, smesu od karfiola, mesa i pavlake, još jedan red krompira na kraju. Zaliti vodom u kojoj se bario karfiol, i peći na 200 stepeni oko 45min. Proveravati da li je krompir mekan. Pred sam kraj umutiti jedno jaje sa dve kašike pavlake i malo mleka, preliti preko musake i zapeći.


Nije mnogo komplikovano,ni skupo a ukusno je user posted image PRIJATNO!!!


clock-img

04.09.2011, 19:13

clock-img

smeskicTB

pencil-img

2259

Majoo, recept je fenomenalan! jedva cekam da probam!user posted image

clock-img

04.09.2011, 19:17

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

hvala! inače to je neka moja kombinacija, pravila sam od onoga što sam imala tad u kući user posted image super je ispalo i sad to često pravim user posted image

clock-img

04.09.2011, 19:33

clock-img

smeskicTB

pencil-img

2259

majo, a jesi li rpobala bez pirinca?
i da li pirinac probaris ili ga stavis pa nalijes sa malko vodice..kako se skuva? taj deo n isam ukacila..

clock-img

04.09.2011, 20:57

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

napisala sam da se zalije vodom u kojoj se bario karfiol, a ne mora, moze se dodati obicna voda. ja stavljam presan pirinac, samo ga potopim u vodu nekih 15min pre nego sto pocnem da pravim rucak user posted image

clock-img

04.09.2011, 21:31

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Nije los recept,samo ja ne volim karfiol,kako bi bilo bez njega?

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

05.09.2011, 08:50

clock-img

smeskicTB

pencil-img

2259

Majo, hvala ti! sada sam spremna za spremanje!